Play4Financial Skills | Exploratori

Atitudinile și obiceiurile noastre financiare încep să se formeze de la o vârstă foarte fragedă.
Conturarea perspectivelor financiare pe termen lung, de timpuriu, a tinerilor, sprijină procesul de modelare a unor comportamente financiare productive și integrarea în disciplina personală a unor sisteme simple dar riguroase care pot să conducă la creșterea bunăstării personale, cu impact pozitiv pe termen lung și în comunitate.

Finanțele personale joacă un rol fundamental în pregătirea tinerilor pentru liceu, facultate și carieră, dar mai ales pentru viață.

Cu Play4FinancialSkills, jucătorii își pot pune la bătaie cunoștințele și în același timp pot învăța cu „cărțile pe masă” noțiuni noi care mai târziu, dacă acestea vor fi aplicate în viața cotidiană, le vor putea modela comportamentul financiar.

Play4FinancialSkills este atelierul care poartă participanții într-o călătorie plină de suspans și de informații financiare folositoare, la care au acces într-un mod inedit.
Acest exercițiu financiar este o simulare care oferă tinerilor 15+ ani sfaturi financiare într-un mod accesibil, amuzant și provocator.
Scopul jocului este ca participanții să câștige bani, să economisească, să investească, să cheltuie pentru produse și servicii necesare sau pe care și le doresc, să contracteze credite sănătoase în viitor și totodată, să învețe să răspundă adecvat provocărilor lansate în joc, demonstrând astfel că progresează. Pentru aceasta, jucătorii activi vor concura unii cu ceilalți, dar totodată, se vor și putea ajuta unii pe ceilalți.

Simularea bazată pe board game, îmbunătățește funcționarea creierului, pentru că stimulează gândirea logică, activează memoria și dezvoltă abilitatea de a anticipa deciziile coechipierilor. Totodată, dezvoltă răbdarea și capacitatea tinerilor de a-și urmări scopurile. Acest tip de joc necesită o strategie clară, gândire deductivă și inductivă, este aplicabil în situații cotidiene și stimulează creativitatea micilor jucători. Astfel, bazat pe un set de reguli, Play4FinancialSkills, reduce stresul, provoacă amuzament și motivează jucătorii să imerseze în lumea auto-descoperirii, pentru câteva minute sau ore.

Așadar, prin intermediul unor carduri de joc și a unui set de materiale practice, participanții trec printr-o suită de experiențe educaționale profunde, de la învățarea sau reamintirea unor noțiuni financiare cunoscute, la înțelegerea cognitivă a importanței menținerii standardului de viață pe toată durata acesteia, dar și cum să încorporeze afectiv faptul că orice proces educațional cere timp și o investiție de durată a energiei personale. Participanții învață vocabularul financiar, exersează limbajul bunăstării personale, află cum să-și (re)configureze un plan financiar pe măsura dorințelor proprii. Totodată, află cum timpul poate juca în favoarea lor dacă încep să-și investească veniturile câștigate, de timpuriu, descoperă că banii trebuie puși la treabă și că este esențial să se trezească mâine mai bogați decât astăzi. Pe scurt, în acest exercițiu, sunt expuși la experiențe surprinzătoare, menite să le remodeleze comportamentul financiar într-unul productiv.

Vârsta recomandată: 15+ ani

Dacă consideri că această soluție educațională este una valoroasă și intenționezi să sprijini educația tinerilor dezavantajați, poți investi încredere, siguranță sau bunăstare.
Tu alegi ce Investitor vrei să fii!

Ce primești dacă donezi?

Donezi 1150 RON

și primești board game Play4FinancialSkills Exploratori + Certificat de Investitor Încredere

(115 acțiuni)

Donezi 1350 RON

și primești board game Play4FinancialSkills Exploratori  + Certificat de Investitor Siguranță

(135 acțiuni)

Donezi 1450 RON

și primești board game Play4FinancialSkills Exploratori + Certificat de Investitor Bunăstare

(145 acțiuni)

Ce facem noi cu donația ta?

Cu ajutorul donației tale, a celorlalți donatori, precum și cu contribuția sponsorilor, ne-am propus ca până la finalul anului 2023 să ajungem la aproximativ 1.200 de copii din gimnaziu, din Județele Dâmbovița, Constanța, Tulcea și Vaslui.

Așadar, cu ajutorul tău, elevi cu vârsta 11-14 ani din cele 4 comunități vor putea participa în programul EduFin4Life @ Școala de Valori în 2023. – Investești încredere și 1 elev va fi înscris în programul nostru. – Investești siguranță și 2 elevi vor fi înscriși în programul nostru. – Investești bunăstare și 3 elevii vor fi înscriși în programul nostru.

Îți mulțumim că alegi să sprijini educația!