Podcast

Silvia Bogdan, președinta Școlii de Valori, a fost invitata Mirelei Nicolae, în cadrul emisiunii IClasa, difuzată de Radio România Cultural.

IClasa este un program radiofonic destinat exclusiv educației, adică locul potrivit în care Silvia să le vorbească ascultătorilor despre activitatea noastră din această perioadă, despre atelierele virtuale pentru copii, profesori și adulți, dar și despre această perioadă interesantă de tranziție către online.

În cadrul atelierelor pentru elevi am abordat, pe lângă educația centrată pe valori, tema „Sănătate și prevenție în contextul pandemiei Covid-19” pentru ca ei să înțeleagă care sunt argumentele raționale din spatele măsurilor adoptate.

Atelierele pentru studenți au clarificat cum se poate desfășura activitatea la distanță, în ce fel joburile viitorului vor fi transformate și cum pot deveni mai buni, mai ales din perspectiva competențelor care vor fi din ce în ce mai căutate.

Profesorii au aflat în cadrul atelierelor noastre cum pot să facă uz de tehnologie, pentru a continua să țină cursurile în mediul online.

Silvia a anunțat cu această ocazie faptul că noi, cei de la Școala de Valori, suntem în curs de dezvoltare a unei platforme interactive de e-learning prin care lectorii își vor putea crea propriile cursuri utilizând și animația, și jocurile. Astfel, ne vom plia și mai bine pe nevoile elevilor, studenților și profesorilor.