W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com style=
W3Schools.com

BCR Laboratorul de Cariere

“Ce fac după ce termin facultatea? Cum îmi găsesc un job? Cum îmi construiesc cariera mult-visată?”

Ca student, probabil că ţi-ai pus şi tu aceste întrebări. Cunoştinţele teoretice pe care le acumulezi în facultate îţi oferă o bază importantă de pornire, însă de multe ori nu sunt de ajuns pentru a-ţi crea o carieră pe măsura pasiunilor tale. În plus, schimbările din piaţa muncii pot fi descurajante pentru un tânăr fără experienţă de lucru. Ce-i de făcut?

BCR şi Şcoala de Valori îți propun un program complet de dezvoltare personală și profesională care îți va oferi o perspectivă actuală asupra pieței muncii și te va ajuta să-ți dezvolți abilități practice pentru viitoarea ta carieră: BCR Laboratorul de Cariere.

Ce este BCR Laboratorul de Cariere?

Un program inovativ de educație non-formală, ce îmbină atelierele faţă în faţă cu cele din online, precum și vizite în companii, prin care participanţii îşi antrenează abilităţi folositoare în carieră. Special conceput pentru studenţi şi masteranzi, te va ajuta să înţelegi mai bine opţiunile de dezvoltare pe plan profesional şi să alegi drumul potrivit ţie. BCR Laboratorul de Cariere este gândit pentru tinerii curioşi, entuziaşti, dornici să aibă o carieră şi nu doar un job.

BCR Laboratorul de Cariere pune sare şi piper carierei tale! Alături de mentori dedicaţi din Şcoala de Valori şi de specialişti din companii de succes, experimentezi provocările angajării şi îţi antrenezi abilităţi utile pentru a le face faţă cu brio!

Logo Laboratorul de Cariere - Scoala de Valori

În cadrul proiectului, vei exersa:

  • Capacitatea de auto-evaluare
  • Abilitățile de prezentare
  • Abilitățile organizatorice și de planificare
  • Capacitatea de a empatiza și relaționa cu alte persoane

Te aşteaptă 5 zile de educaţie nonformală intr-un mix inovator:

  • Ateliere faţă în faţă (2 zile)
  • Sesiuni şi resurse online (accesibile gratuit oricând pe www.laboratoruldecariere.ro în cuantum de 1 zi)
  • Webinarii cu profesionişti din companii și trainerii din Școala de Valori (2 webinarii de 1 oră)
  • Vizite în companii (2 zile)

Dar asta nu e tot! După cele 5 zile de proiect nu rămâi singur, ci devii parte din comunitatea Laboratoruldecariere.ro, unde ai acces gratuit la cursuri online faine, în limba română, create special pentru tine, ca să-ţi antrenezi abilităţile necesare pe piaţa muncii din România. Rolul lor este să-ți sprijine dezvoltarea profesională şi să te susţină în construirea carierei, ca antrenorul tau personal!

Participând la proiectul BCR Laboratorul de Cariere îţi dezvolţi abilităţile de angajabilitate şi îţi vei găsi mai uşor un loc pe piaţa muncii, făcând primii paşi spre o carieră pe gustul tău!

Când şi unde are loc?

În 2016, proiectul se va desfăşura în oraşele Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi, astfel:

Oraş Deschidere și prima zi de ateliere Închidere și ultima zi de ateliere
Iași 11 mai 3 iunie
Bucureşti  12 mai 7 iunie
Cluj-Napoca 18 mai 9 iunie
Timișoara 19 mai 10 iunie

Între deschidere și închidere vei participa la webinariile online și la vizitele în companiile locale, dobândind o imagine completă a ceea ce presupune un loc de muncă și cum să il obții.

Cum te înscrii?

E simplu: trebuie doar să-ţi faci cont pe platforma www.laboratoruldecariere.ro! Înscrierea este gratuită. Vei fi contactat ulterior de managerul de proiect din orașul tău (valabil doar în București, Timișoara, Cluj-Napoca și Iași)

buton laboratorul de cariere

Carieră “de piatră” îţi dorim!

Povestea proiectului

  • Prima ediţie a programului Laboratorul de Cariere a avut loc în perioada 4 – 15 mai 2015 în Cluj-Napoca, în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Programul a constat în 32 de ateliere interactive în limba română, desfășurate timp de 10 zile. Astfel, cei 38 de studenţi selectaţi, din 12 facultăți, au avut ocazia să comunice cu profesioniști din domeniul lor de interes, să afle care este portretul unui om de succes pe piața muncii din secolul 21 și să facă primii pași înspre a-și asuma această identitate.

Vezi care a fost atmosfera la prima ediţie şi cu ce impresii au rămas participanţii! Urmăreşte clipul sau răsfoieşte raportul proiectului!

  • A doua ediţie a avut loc în noiembrie 2015, la Iaşi, unde a fost realizat în parteneriat cu Universitatea A.I. Cuza, fiind dedicat studenţilor din anul 2 din cadrul acestei instituţii. Descoperă impresii din culisele proiectului urmărind clipul dedicat.

Contact

Ionela Orbișor, Manager de proiect
E-mail: ionela.orbisor@scoaladevalori.ro
Telefon: 0746 999 074

Parteneri

bcr logo        Scoala de Valori logo colorat fundal transparent

Partener media

logo cariere  Logo Bucuresti_blue_small  logo-Advice


Fă o investiţie de viitor și sprijină financiar tinerii ambițioși. Donează pentru educație!