W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com style=
W3Schools.com

Direct Din Cutie

Anii de liceu sunt o perioadă frumoasă a vieţii, care vine însă şi cu multe provocări. Te simţi confuz cu privire la viitorul tău, poate ai senzaţia că eşti singur în faţa lumii sau vrei să te cunoşti mai bine, să-ţi descoperi calităţile… Pentru a te ajuta să te bucuri din plin de adolescenţă, dar şi să păşeşti cu încredere în lumea adulţilor, am creat Direct din cutie.

Direct din cutie reprezintă un program de coaching special gândit pentru adolescenţii de liceu, prin care eşti susţinut în demersul tău de auto-descoperire. Suntem alături de tine pentru a te încuraja în identificarea valorilor, explorarea personalităţii şi aflarea scopului în viaţă.

direct din cutieCe e coaching-ul?

Pe scurt, coaching-ul te ajută să te ajuţi. Este o călătorie către tine pe care o parcurgi alături de un om care te susţine – coach-ul, adică un “coleg de aventură”, care însă nu-ţi spune pe unde să o iei, ci te provoacă să afli singur drumul. Coach-ul este un antrenor personal pentru viaţa ta. El nu îţi dă sfaturi şi nu îţi prescrie reţete, în schimb te ajută să afli singur răspunsurile la întrebările care te frământă şi să-ţi găseşti calea pe care vrei să mergi.

Coaching-ul lucrează cu energia şi calităţile fiecărui individ în parte, este un demers personalizat, care îţi aminteşte să-ţi trăieşti viaţa conform valorilor tale, pentru a ajunge acolo unde ţi-ai propus. Alegi să urmezi un program de coaching dacă îţi doreşti să fii mai bun, să te dezvolţi şi să ai o viaţă mai frumoasă. Citeşte mai multe despre coaching aici.

De ce să te înscrii la Direct din cutie?

  • Îţi identifici valorile, pentru că ele stau la baza vieţii tale de zi cu zi şi a deciziilor pe care le iei.
  • Înveţi să cauţi soluţii proprii la problemele tale, ca să nu mai aştepţi să ţi le rezolve alţii.
  • Te simţi ţinut pe loc de anumite obiceiuri negative? La Direct din curtie le vii de hac şi le înlocuieşti cu alte beneficii, care te ajută să-ţi atingi potenţialul maxim.
  • Devii conştient de faptul că toate resursele de care ai nevoie se află în interiorul tău, tot ce trebuie să faci ca să le activezi este să ai încredere în tine şi să nu-ţi fie teamă să acţionezi, chiar şi cu riscul de a greşi.
  • Te-ai gândit vreodată că ai putea să-ţi faci temele într-un timp mult mai scurt sau că ai putea învăţa mai eficient în mai puţine ore de studiu? Câteva tehnici de învăţare rapidă te vor ajuta să fii mai eficient când vine vorba de acumularea de noi informaţii.
  • Afli cum să-ţi planifici activităţile, astfel încât să nu mai amâni şi să ai timp de şcoală, dar şi de ieşit în oraş, baschet, desen sau alte pasiuni.
  • Care este jobul ideal pentru mine? Oricât de dificilă pare întrebarea asta la prima vedere, alături de coach îţi vei da singur răspunsul. În funcţie de alegerea ta, vei fi încurajat să-ţi găseşti şi facultatea potrivită.
  • Te vei simţi mai încrezător: “Am super-puteri!”
  • Cu pasiunile cum stai? Dacă nu le acorzi destulă atenţie pe cât ar merita, la Direct din curtie înveţi să-ţi pui în valoare talentul, fără a-ţi face griji că nu ai timp pentru toate.
  • Ţi se deschid noi orizonturi cu privire la potenţialul tău şi îţi dai seama că nimic nu e imposibil, atâta timp cât îţi doreşti din tot sufletul, te organizezi temeinic şi munceşti pentru a-ţi atinge obiectivele.

Ce spun participanţii ?

Această sesiune de “antrenament” m-a ajutat să descopăr foarte multe aspecte ale propriei mele persoane despre care nu știam sau cărora nu le acordam atenția cuvenită. Am reușit să înțeleg, în urma discuțiilor din cadrul proiectului, cum ar trebui să îmi organizez timpul pentru a putea să îmi ating obiectivul dorit. De asemenea, mi-am descoperit valorile-nucleu și am învățat cum ar trebui să le valorific pentru a obține ceea ce îmi doresc.

Dincolo de informațiile pe care le-am aflat despre mine și despre raportarea mea la obiectivul pe care l-am stabilit, am găsit în “coach” o persoană dornică să mă asculte și să mă ajute să mă descopăr. Procesul este unul complex și ar fi mult mai anevoios fără a avea un “ghid”.

Andrei Duluță, elev în clasa a XII-a

Durată

Programul de coaching Direct din cutie se desfăşoară în Bucureşti, pe o perioadă de 35 de zile, timp în care vor avea loc 5 sesiuni de coaching 1 la 1, mai exact 3 sesiuni de 90 de minute şi 2 sesiuni de 30 de minute. Perioada este flexibilă, iar programul întâlnirilor îl vei stabili alături de coach, în funcţie de disponibilitatea voastră.

Înscriere

Pentru a te înscrie la Direct din cutie, completează FORMULARUL.

Contact

Alexandra Pârlogea, Project Manager
E-mail: alexandra.parlogea@scoaladevalori.ro
Telefon: 0727 298 824


Fă o investiţie de viitor și sprijină financiar tinerii ambițioși. Donează pentru educație!