W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com

OlimpiadeleK

Anul școlar 2015-2016 a însemnat debutul OlimpiadeleK, un proiect-competiție care a provocat unităţile de învăţământ de stat din toată ţara să iniţieze şi să implementeze activități educaționale extra-curriculare, pentru a stimula în rândul copiilor şi tinerilor creativitatea, spiritul civic și lucrul în echipă.

olimpiadele k 2015

Despre OlimpiadeleK

OlimpiadeleK reprezintă un program de responsabilitate socială, o competiție națională sponsorizată de către Kaufland România și implementată în parteneriat cu Școala de Valori și Ministerul Educației și Cercetării.

Unităţile de învăţământ de stat sunt invitate să formeze echipe de elevi şi profesori, să se înscrie pe platforma online www.olimpiadelek.ro, iar apoi să desfăşoare diferite activităţi creative cu impact educaţional, participând la o competiţie unde pasiunea şi implicarea pun în mişcare proiecte inspirate.

Activitățile Olimpiadelor K sunt împărțite pe 4 categorii, aducând participanților atât puncte pentru competiție, cât și experiențe și informații noi. Cele 4 categorii sunt:

  • Mediu (ecologizare, plantare, reciclare etc)
  • Sport și sănătate (competiții sportive, pachețelul sănătos, cumpărături inteligente etc)
  • Creativitate și tradiții (expoziții interne, teatru, dans, design, creații literare etc)
  • Știință, cultură și educație (vizite culturale sau informative, invenții, prim-ajutor etc).

Pentru fiecare activitate organizată, dovedită prin fotografii şi clipuri urcate pe platformă, şcolile primesc un anumit număr de puncte, în funcţie de care se desemnează câştigătorii.

Olimpiadele K - colaj

Care sunt premiile?

Competiția are 103 premii reprezentate de sponsorizări în bani ce pot fi folosite pentru diverse investiții necesare instituțiilor de învățământ câștigătoare:

  • Locul 1 – 1 premiu de 40.000 euro
  • Locul 2 – 1 premiu de 30.000 euro
  • Locul 3 – 101 premii a câte 20.000 euro fiecare

Prima ediție OlimpiadeleK

Proiectul OlimpiadeleK s-a desfășurat în perioada 15 septembrie 2015 – 29 februarie 2016, ocazie cu care 1190 de grădiniţe, şcoli elementare, gimnaziale şi licee din toată ţara s-au mobilizat cu entuziasm şi au desfăşurat în total 57.474 de activităţi educaţionale din cele patru domenii propuse. Pe 16 martie 2016, am tras linie și am adunat punctajele, pe baza cărora am desemnat Fruntaşii OlimpiadelorK.

rezultate OlimpiadeleK prima edutie

Preşcolarii şi elevii au fost “olimpici” la zâmbete şi dorinţă de implicare, au învăţat să lucreze în echipă, şi-au antrenat imaginaţia, şi-au pus la lucru abilităţile de organizare şi au învăţat lucruri noi. Vezi ce a însemnat proiectul OlimpiadeleK pentru participanți din clipul de mai jos sau răsfoiește albumul de pe Facebook.


Fă o investiţie de viitor și sprijină financiar tinerii ambițioși. Donează pentru educație!