Una dintre bursierele stART cu care ne mândrim este Oana Cenușe. Are 18 ani și învață la Liceul de Arte I. St. Paulian din Drobeta-Turnu Severin, secția canto clasic. Talentată și ambițioasă, Oana se ghidează după moto-ul “Ce nu te doboară te face mai puternic”, iar anul acesta a obținut câteva succese artistice deosebite, printre care trofeul concursului de interpretare vocală Unison-Art, secţiunea canto clasic. În plus, a participat la Vocea României” şi la „Next Star” împreună cu Marcel Pavel, pentru viitor aspirând să-și ducă pasiunea pentru muzică la un nivel cât mai ridicat.

“Proiectul Bursele StART mi s-a părut o ocazie foarte bună pentru a cunoaște oameni talentați, implicați și cu aceeași pasiune imensă pentru artă ca și mine. De asemenea, am regăsit în acest program atât sprijin financiar, cât și emoțional. Consider că luând parte la acest proiect mi-am dezvoltat latura creativă și am învățat să-i ascult mai mult pe cei din jur. 

Cu ajutorul Burselor StART am reușit să îmi achiziționez două lucruri esențiale în dezvoltarea mea personală: un flaut și un laptop performant. Suma rămasă doresc să o investesc în pregătirea pentru facultate și alte planuri de viitor.

Atelierele de dezvoltare personală m-au ajutat să văd anumite lucruri dintr-o perspectivă nouă. Am învățat ce presupune ideea de mentorat și am trecut prin teste amuzante și informative. Conferințele online mi-au dezvoltat capacitatea de a comunica și de a-mi exprima ideile liber. De fiecare dată când îmi amintesc de aceste momente rămân cu o stare pozitivă, plina de entuziasm și speranță pentru viitor.

Pe lângă muzică, în timpul liber am și alte pasiuni. Fac parte de 2 ani și jumătate din organizația Cercetașii României. Pentru mine, cercetășia a însemnat o nouă etapă a dezvoltării mele personale deoarece m-a ajutat să trec de perioade dificile și să redescopăr adevărata valoare a lucrurilor ce ne înconjoară.

Pe viitor îmi doresc să mă mut la București, unde îmi voi continua studiile muzicale la secția Compoziție muzică ușoară a Conservatorului. Îmi doresc să lucrez la un studio cât de curând și să-mi compun propriile piese. Unul din idealurile mele este să creez, să compun ceva semnificativ care să rămână mereu în inimile oamenilor și să ajung cât mai departe pe plan muzical.

Aș dori să vă transmit mulțumiri și felicitări pentru tot ceea ce faceți, pentru faptul că ajutați și ghidați tinerii talentați și muncitori din România. Mă bucur nespus de mult că am ocazia să lucrez cu astfel de oameni!”