Participarea în proiectul Bursele stART i-a oferit siguranță și resurse valoroase lui Ilie Țurcanu, care și-a luat rămas-bun de la liceu și acum se pregătește de studenție. Bursier stART la muzică, Ilie a reușit chiar și în clasa a 12a să participe la mai multe concursuri artistice, unde a obținut rezultate foarte bune. 

“În timpul ultimelor șase luni, am reușit să scap de anumite inhibiții cu privire la exprimarea propriilor mele gânduri și concepții asupra artei, datorită relaționării cu mentorii, cu colegii mei bursieri, dar și cu alți artiști din Iași. Lecțiile au fost învățate la timpul potrivit, pentru că ultima jumătate de an m-a despărțit de liceu, o perioadă minunată din viața mea, și m-a pregătit pentru ceea ce abia aștept să cunosc: viața de student. 

De asemenea, în luna iunie mi-am îndeplinit un mare scop, datorită bursei stART, pentru că în sfârșit am putut să mă bucur de noile mele “jucării”: un amplificator pentru chitară și un microfon SM58, pe care le folosesc în orice prestație cu mult, mult entuziasm! Atât interacțiunea cu oameni valoroși, cât și achiziționarea acestor instrumente m-au salvat de la sentimentul de nesiguranță cu privire la viitor, un sentiment destul de comun în rândul celor care termină liceul.

Anul acesta am participat la 4 concursuri județene și 2 naționale, în urma cărora am obținut 4 premii I, un premiu II și un premiu special al juriului.

Am căpătat aripi, și recent, am început să și înregistrez câte ceva din piesele mele, pentru a avea “material inflamabil” cu care să produc într-o zi “explozia” către cariera profesională în muzică.

Le sunt profund recunoscător tuturor celor care cred în mine, inclusiv celor care au avut inițiativa să elaboreze un proiect atât de frumos, unind oameni și încurajând tineri care au nevoie de impulsuri motivaționale pentru a crește!”