W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com style=
W3Schools.com

Profesorescu

Profesorescu este proiectul prin care îi sprijinim pe profesori în activitatea lor educațională și îi încurajăm să-și valorifice potențialul pedagogic.

În parteneriat cu compania Carmeuse, ne-am propus să le oferim cadrelor didactice acces la instrumente interactive de învățare și predare, ca să-și poată adapta activitatea educațională la nevoile noilor generații de tineri. Astfel, ei își vor șlefui și actualiza abilitățile de predare, dar și cele de comunicare și lucru în echipă, pentru un învățământ mai performant la toate nivelurile.

În acest proiect, am decis să lucrăm cu un grup de 25 profesori de la școlile partenere:

  • Liceul Tehnologic Pucioasa, județul Dâmbovița
  • Colegiul Tehnic Energetic “Dragomir Hurmuzescu” Deva, județul Hunedoara

Ce beneficii au profesorii participanți?

  • Vor înțelege și vor utiliza avantajele lucrului în echipă în clasă cu elevii, în cancelarie cu colegii și în întreaga școală cu toate părțile implicate pentru o performanță mai bună la toate nivelurile.
  • Vor învăța să definească viziunea școlii și să seteze obiective SMART privind performanța educațională.
  • Vor folosi metode de învățare mai adaptate elevilor din secolul 21 și nevoilor acestora, ținând cont de tendințele pe care le prefigurează viitorul.

Cum se desfășoară proiectul Profesorescu

Timp de 2 ani, profesorii care participă la program trec printr-o serie de ateliere și experiențe de învățare având la bază metode nonformale.  

Credem că schimbările de durată se fac prin pași mărunți, în timp. De aceea, am gândit acest program pe termen lung, pentru a-i însoți pe profesori și a le asigura suportul de care au nevoie pe o perioadă mai mare de timp. Pe parcurs, ei vor aplica la propriile ore metodele de predare nonformale, astfel încât elevii să asimileze informațiile mai ușor, într-un cadru mai plăcut și să fie mai motivați să se dezvolte.

În primul an de proiect, profesorii vor lua parte la ateliere de soft skills de 4-6 ore, gândite special pentru ei, prin care își vor antrena abilitățile de relaționare, teamwork, organizare și gestionare a conflictelor. În plus, vor avea ocazia să facă schimb de impresii cu profesori dintr-un proiect similar, prin întâlniri de tip Bibliotecă Vie.

Al doilea an de proiect vine cu noi provocări pentru dascăli. Ei vor participa la ateliere inter/ trans-disciplinare, care îi vor ajuta să înțeleagă cum pot integra la ore tehnici diverse de predare. Aceste activități vor fi completate de 2 sesiuni de observare, în urma cărora vor primi feedback din partea echipei noastre.

Aplicând noile cunoștințe la clasă, profesorii îi vor putea forma mai bine pe elevi în domeniile de studiu predate. Scopul final al proiectului este ca tinerii să fie mai conștienți de calitățile pe care le au și mai pregătiți să se integreze pe piața muncii, în ariile potrivite abilităților, pasiunilor și dorințelor proprii.

Partener