Școala de bani pe roți, primul program itinerant de educație financiară interactivă care se adresează copiilor cu vârste între șapte și 14 ani, a ajuns la Constanța. Programul se desfășoară într-un camion inedit și colorat, numit FLIP, a cărui remorcă modulară se transformă într-un adevărat loc de joacă cu dotări de ultimă generație, unde traineri specializați le oferă celor mici ateliere interactive și antrenante în grupuri de câte 15 elevi. 

Camionul lansat în iunie la București și va opri, până pe 30 iulie, la City Park Mall din Constanța. Atât constănțenii, cât și turiștii aflați în vacanță pe litoral îi pot înscrie gratuit pe cei mici la “cursurile” Școlii de bani pe roți, ce îmbină distracția și educația. 

“Ne propunem să îi învățăm pe copii, de la vârste cât mai fragede, că banii se câștigă greu, prin muncă, dar pot dispărea foarte repede din buzunarul nostru dacă nu suntem suficient de conștienți de cum ar trebui să îi gestionăm.

Școala de bani pe roți este un proiect total non-comercial, care urmărește să-i facă pe cei mici să înțeleagă concepte și noțiuni financiare, prin joc, fără să fie nevoiți să asculte definiții sau formule. Totul se întâmplă în spațiul distractiv oferit de camionul nostru, care ne permite să scoatem educația financiară din clasă și să o facem accesibilă copiilor din întreaga țară”, a declarat Nicoleta Deliu, coordonatorul programului național Școala de bani.

Timp de 90 de minute, copiii vor explora, în camion, lumea banilor și vor trece prin cinci etape ale informării și conștientizării, având aliați de nădejde: jocurile, interacțiunea și voia bună. În timpul atelierului, cei mici vor tatona categoriile de cheltuieli și bugetul personal, vor discuta valoarea banilor și a obiectelor și vor înțelege că aproape toate procesele economice sunt conectate global.

Școala de bani pe roți mizează pe învățarea experiențială și jocuri pentru a-i ajuta pe cei mici să învețe într-un timp foarte scurt.

Pentru a se înscrie în acest program, cei interesați pot accesa pagina: https://www.scoaladebani.ro/peroti/

Școala de bani pe Roți este un proiect realizat în parteneriat cu BCR Leasing și Fundația Vodafone România, fiind o componentă a programului național de educație financiară al BCR – Școala de bani, program care adresează copii, adolescenți și adulți. În ultimul an, peste 700 de angajați ai BCR au devenit, în mod voluntar, profesori de educație financiară și au oferit, până acum, unui număr de 10.000 de români, workshopuri de educație financiară, în cadrul proiectului Școala de bani – ore de educație financiară pentru adulți.