W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com

Proiecte de impact

Voluntariat în proiecte de impact (din 15 februarie 2016)

Perioada petrecută împreună la Bucureşti s-a terminat, însă călătoria de transformare continuă pentru adolescenţi. Întorşi în comunităţile lor cu motivaţie şi noi abilităţi, Excepţionalii implementează cele 9 proiecte de educaţie nonformală concepute în cadrul Taberei de Inovaţie, proiecte care răspund nevoilor de dezvoltare ale tinerilor din zonele respective. Voluntariatul tinerilor este susţinut de Şcoala de Valori, prin mentorat pe project management şi resurse.

Provocarea #V1 – Galati (25 martie)

În martie 2016 s-a dat startul unui târg de ONG-uri locale şi unor sesiuni de educaţie nonformală cu traineri din Şcoala de Valori şi speakeri locali. Finalul provocării excepţionalilor din echipa organizatoare a adus 830 de aplicaţii la ONG-urile locale, 700 de vizitatori la târg şi 100 de participanţi la sesiunile de educaţie nonformală, dovedind încă o dată că o schimbare mare porneşte de la o idee ambiţioasă. Vezi imagini AICI.

Provocarea #V – Focsani (22 aprilie)

Viziune. Valori. Viitor. Acestea sunt cuvintele cheie cu care organizatorii excepţionali îşi prezintă proiectul. Cu o conferinţă de orientare în carieră moderată de lideri în diverse domenii şi un târg de ONG-uri, programul răspunde la toate întrebările liceenilor despre carieră, obiective şi oportunităţi. Vezi imagini AICI.

Do Your Thing – Tirgu-Mures (8 aprilie), Piatra-Neamt (13 aprilie), Cluj-Napoca (22 aprilie)

3 oraşe, o echipă de tineri implicaţi şi nenumărate contexte de educaţie nonformală. Acest proiect creează cluburi de învăţare ce pun accentul pe pasiuni ce nu se aprofundează pe băncile şcolii (Public Speaking, Lectură, Fotografie, Muzică sau Tehnologie), şlefuind astfel viitori profesionişti în aceste domenii. Vezi imagini AICI.

TeenCuisine – Bucuresti (24 aprilie)

Teen Cuisine a oferit adolescenţilor din Bucureşti cursuri de gătit în bucătăriile Ixina, susţinute de bucătari profesionişti, oferindu-le acestora contextul în care să dobândească prin practică abilități culinare. La finalul, preparatele gătite de adolescenţi au fost donate unui azil. Vezi imagini AICI.

Jungla Maturitatii – Sibiu (6 mai)

Conferinţa Jungla Maturităţii a creat spaţiul unde adolescenţii din Sibiu au învăţat cele mai utile tehnici pentru a se descurca în viaţa de student, au aflat informaţii esenţiale despre experienţa studiului în străinătate şi despre primii paşi necesari pentru a porni propria afacere.

Opportunity Weekend – Bucuresti (7-8 mai)

Opportunity Weekend a oferit tinerilor dornici de dezvoltare 2 zile de interacțiune cu oameni implicaţi în comunitate şi şansa de a explora oportunităţile de voluntariat şi cursurile de dezvoltare din cadrul a peste 20 de organizaţii prezente la târg. Vezi imagini AICI.

ReAct – Craiova (15 mai), Valcea (28 mai)

Atelierele Revolutionary Actions oferă elevilor cadrul în care să întâlnească profesionişti recunoscuţi în domeniul lor de activitate (medicină, drept, IT), pentru a afla cum se transformă pasiunea într-o carieră de succes şi care sunt concluziile despre carieră la care au ajuns după ani de experienţe şi provocări.

TeenAir – Bucuresti (12 iunie)

TeenAir e festivalul bucureştean de muzică ce îşi propune să aducă trupele de tineri şi artiştii ambiţioşi, dar puţin cunoscuţi, în lumina reflectoarelor.

Vrem sa fim. Vrem sa facem – Timisoara, Bucuresti, Marghita, Oradea, Severin (din 24 iunie)

Din dorinţa de a oferi tinerilor şansa de a căpăta experienţa profesională, proiectul oferă adolescenţilor din cele 5 oraşe un program interactiv de shadowing în companii şi instituţii de top locale.