Avem o veste grozavă! Career Bus este unul dintre proiectele câștigătoare la EU Social Innovation Competition, cea mai mare competiție europeană de inovație socială. Premiul primit, în valoare de 50.000 euro, va fi folosit pentru a transforma proiectul din vis în realitate, începând chiar de anul acesta. În competiție au intrat peste 700 de aplicanți din 39 de țări, deci concurența a fost serioasă.

Inițiatorii Career Bus sunt Dragoș Belduganu de la Școala de Valori și Armina Sîrbu de la Ice Breaker, iar noi suntem mândri de ei că au avut curajul să creeze un proiect îndrăzneț, de impact! 

Foto: Ashoka Romania

Proiectul Career Bus își propune să aducă ateliere de orientare în carieră în orașele mici și sate, echipând tinerii cu abilități de angajare și cunoștințe despre piața muncii. Cu ajutorul realității virtuale, a jocurilor și experiențelor multimedia, liceenii vor afla ce meserie li s-ar potrivi și cum să-și conducă propriul viitor.

Premiul primit este o recunoaștere a potențialului proiectului Career Bus, însă drumul de-abia acum începe. Fiind un proiect de inovare socială, următorul pas este să atragem alături de noi alți actori din România: școli, companii și instituții. Ne dorim să lucrăm împreună cu profesori și voluntari care înțeleg impactul pe care orientarea vocațională o poate avea asupra unui tânăr de 14-16 ani, pentru integrarea lui în societate și dezvoltarea unei comunități sustenabile.” Armina Sîrbu

Prin crearea de legături între școli, instituții locale și companii, Career Bus va aduce cele mai bune combinații de cunoștințe și abilități de angajare pentru comunitățile care au un risc ridicat de a deveni localități “fantomă” din cauza migrației.

Primele stații pentru “autobuzul carierei” vor fi satele și orașele mici din județul Argeș, continuându-și apoi misiunea în alte localități din România.

Mult succes!