Protejarea mediului înconjurător, diminuarea factorilor poluanți, precum și educarea unei atitudini proactive în rândul tuturor cetățenilor, toate acestea sunt misiuni esențiale la nivel mondial pentru a ne putea continua bunul mers al vieții în condiții normale.
Această problemă care ne preocupă la nivel personal și global este un subiect care ia amploare și devine mai îngrijorător pe zi ce trece, o discuție care necesită toată atenția noastră.
Noi ne-am gândit să îi întrebăm chiar pe tinerii noștri ce soluții văd ei ca fiind posibile, având convingerea că ideile și proiectele lor sunt inițiative de impact ce pot contribui substanțial la conservarea mediului.
Astfel, cinci echipe din competiția de antreprenoriat social PepinTEEN – Ediția Major League Cup au ales să își dezvolte proiectele în domeniul protejării mediului și diminuării poluării.

Protejarea mediului: ideile de antreprenoriat social de la Major League Cup PepinTEEN

Hop spre Viitor
Proiectul câștigător al locului I
Hop spre Viitor este incredibila misiune a tuturor care vor să facă lumea un loc mai bun. Prin acest site, fondatorii vor să educe utilizatorii cu privire la consecințele acțiunilor lor față de mediu prin filmulețe și articole explicative și, totodată, să îi ajute să economisească apa, mâncarea și electricitatea cu ajutorul funcționalităților de pe site. Împreună propun un hop spre o viață mai verde.
Echipa: Daria Dragomir, Alessia Constantin, Elena Baraboi, Cristian George, Andrei Potîrniche

Demo for Green
Proiectul câștigător al locului II
Proiectul lor, Demo for Green, constă într-o aplicație prin care utilizatorul poate raporta acțiuni împotriva mediului înconjurător, aruncarea deșeurilor în mod ilegal, defrișări ilegale, etc. Oamenii trimit prin aplicație un clip video/ o poză, iar gps-ul va accesa locația faptei. Autoritățile capabile sunt ulterior contactate pentru a rezolva problema odată ce este confirmat faptul că este cu adevărat o problemă.
Echipa: Maria Rotaru, Eva Korotki, Răzvan Vlăduțu, Alexandru Paraschivoiu, Constantin Sîrb

revive
Proiectul câștigător al locului III
revive este un site făcut de 5 elevi de clasa a 9-a, care îi poate arăta fiecărui om cum poate da o nouă viață obiectelor din casă care par a fi inutile. Astfel, fondatorii abordează o problemă importantă, protecția mediului, prin dorința de a ajuta cât mai mulți oameni să ducă un stil de viață sustenabil.
Echipa: Mara Ciobanu, Eva Mocanu, Irina Nicorici, Alexandru Anca, Pavel Secară

RoboNeed
Proiect câștigător al premiului special
RoboNeed este un nou concept care își propune să rezolve problemele societății prin intermediul roboților utilitari. Produsul inițial va fi un robot al cărui rol este sa curețe pădurile de deșeurile și gunoaiele abandonate de oameni.
Echipa: Emilia Leonte, Paul Talaș, David Nistor, Lorena Ixan, Sergiu Nicolae

RoTerra Pheonix
Prin aplicația RoTerra Pheonix, fondatorii vor să dezvolte o metoda de rezolvare a problemelor ce apar în mediul înconjurător! Proiectul „RoTerra Phoenix” își propune să centralizeze informațiile legate de gradul de poluare, defrișare, despădurire și braconaj din România, în vederea creșterii nivelului de conștientizare a cetățenilor cu privire la impactul și consecințele acestor acțiuni asupra mediului.
Echipa: Mihai Cărpeniș, Ștefan Alecu, Alessandra Spătăroaia, Ana Suditu, Marius Marinache