W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com style=
W3Schools.com

Resurse

Despre ce învățăm la atelierele Școala de Valori?

În funcție de proiect, despre valori (evident!), comunicare, lucru în echipă, work skills, meseriile viitorului, gândire critică și creativă, organizarea timpului, antreprenoriat, gestionarea banilor, Project Management și multe alte subiecte interesante.

Câteva resurse utile, desprinse din programele noastre, găsești în clipurile de mai jos. Enjoy și nu uita să le dai mai departe și către prietenii tăi!

Susține atelierele noastre printr-o donație online, iar noi vom continua să oferim tinerilor experiențe educaționale “croite” pe măsura aşteptărilor!

Donez 10 lei


Rapoarte de cercetare

La Şcoala de Valori construim caractere pentru România de mâine, aşa că ne dorim să-i cunoaştem mai bine pe tinerii de astăzi şi să-i descoperim cum sunt ei cu adevărat, dincolo de stereotipuri.

Ca imaginea să fie cât mai obiectivă, ne-am propus să avem o componentă de cercetare în activitatea noastră, astfel încât să ne îmbunătățim și să ne adaptăm programele în permanență la nevoile tinerilor.

Dacă şi tu vrei să-i cunoşti mai bine pe tinerii români, poţi afla detalii din cercetările noastre de până acum:

Universul adolescenților 2.0
Universul adolescenților 2.0 între online și offline
Alternând între viaţa reală şi mediul online, lumea adolescenţilor este subiectul a numeroase dezbateri şi critici. Cum sunt liceenii de azi, în realitate? Ce fac pe Internet? Cum îşi petrec timpul liber? Ce tipuri de comunicare adoptă în relaţia cu prietenii? Ce planuri de viitori au în ceea ce priveşte facultatea şi cariera? Pentru a răspunde la aceste întrebări, am realizat cercetarea “Universul adolescenţilor 2.0. Citește mai mult
Incursiune
Incursiune în lumea adolescenţilor
Pentru că ne dorim să descoperim cât mai multe despre viziunile adolescenţilor şi diferenţele dintre ele, în perioada octombrie 2014 – februarie 2015 am dezvoltat o cercetare calitativă în 6 licee bucureştene şi am analizat deosebirile dintre elevii care învaţă în licee teoretice şi cele tehnologice. Am urmărit modul în care aceştia privesc educaţia, valorile şi am avut în vedere şi relaţia lor cu familia şi prietenii. Citește mai mult
Valorile şi modelele
Valorile şi modelele tinerilor din România
În luna mai 2014 am efectuat o cercetare naţională despre “Valorile şi modelele tinerilor din România”, în parteneriat cu IPSOS Research România şi Ministerul Educaţiei Naţionale.
Am explorat astfel câteva mituri despre adolescenţi şi am vrut să aflăm în ce măsură au un corespondent în realitate. Deşi se spune că nu sunt responsabili, nu mai ştiu ce înseamnă respectul...Citește mai mult
Gifted teens in Romania:
Gifted teens in Romania: where from & where to?
Tinerii excepţionali merită să-şi pună în valoare talentul şi să-şi atingă potenţialul! Pentru că ne preocupă viitorul adolescenţilor speciali, alături de UNLOCK, în anii 2013-2014, am realizat cercetarea “Gifted teens in Romania: where from & where to?”, prin care am vrut să-i înţelegem mai bine pe aceşti liceeni minunaţi.

Citește mai mult

Elevii cu rezultate școlare deosebite
Elevii cu rezultate școlare deosebite Cine sunt? De ce și cum învață?
În cadrul proiectului EUROEDU, în perioada septembrie-octombrie 2011 am desfăşurat cercetarea “Elevii cu rezultate școlare deosebite – Cine sunt? De ce și cum învață? Ce interese au?”, despre tinerii cu aptitudini speciale. Am luat în considerare liceeni cu performanţe deosebite, nu doar cele şcolare sau olimpice.

Citește mai mult

Rapoarte anuale Școala de Valori

La sfârşitul fiecărui an, tragem linie şi analizăm rezultatele. Facem strategii pentru a ne îmbunătăţi activitatea, pentru că ne dorim să evoluăm în permanenţă. Mai jos găseşti rapoartele anuale din ultimii ani, care cuprind informaţii detaliate despre programele desfăşurate şi impactul lor asupra liceenilor:

2017
2017
2017
2016
2016
2016
2015
2015
2015
2014
2014
2014
2013
2013
2013
2012
2012
2012
2011
2011
2011
2010
2010
2010