Astăzi facem cunoștință cu Roberta, una din talentatele noastre bursiere stART, și descoperim cum și-a ales drumul în muzică, alături de planurile ei de viitor.

“Numele meu este Roberta, am 17 ani și sunt elevă în clasa a 11-a la Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti din București, la secțiunea Pian.

Ce pot spune despre mine este că sunt îndrăgostită de muzică. Această pasiune s-a născut în copilărie, atunci când făceam parte din corul bisericii. La vârsta de 7 ani am primit propunerea din partea doamnei profesoare Geanina Sălăgean, care era dirijoarea corului, de a mă înscrie la școala de muzică din orașul meu natal, Piatra Neamț, deoarece considera că sunt potrivită pentru acest domeniu.  Părinții mei m-au înscris la clasa dumneaei de pian și au urmat ani cu multe reușite, în care am avut o colaborare foarte frumoasă. În clasa a 6-a, doamna profesoară s-a mutat în București și colaborarea noastă a încetat; sau cel puțin așa credeam atunci.

La liceu, printr-un mod neașteptat am ajuns la București, tot la clasa doamnei profesoare Sălăgean. De atunci pot spune că viața mea s-a schimbat. M-am maturizat mult ca persoană deoarece venind în capitală a trebuit să învăț să mă descurc singură în orice situație și să pot face față provocărilor. Pe plan profesional am făcut un mare progres pentru că mi-am dat seama că trebuie să muncesc din greu dacă vreau să îmi duc la îndeplinire visul meu din copilărie, acela de a deveni o pianistă renumită. Pe viitor îmi doresc să urmez cursurile la Universitatea de Muzică București.

Acum că v-am povestit puțin din viața mea, vreau să va spun și câte ceva despre mine:

  • Sunt o fire energică, foarte veselă și îmi place mult să cunosc oameni.
  • Sunt ambițioasă, iar țelul meu cel mai mare este să perseverez și să fiu cât mai bună în multe domenii, dar în special în domeniul artei.
  • Iubesc să călătoresc și să descopăr locuri noi. Dorința mea cea mai mare este să călătoresc în toată lumea.
  • Îmi place natura, tot ce înseamnă verde pentru mine înseamnă viață. Presupun că de aceea culoare mea preferată este verde.
  • Mă pasionează cititul și mi-am propus să citesc câte o carte pe săptămână; consider că din cărți putem să culegem multă înțelepciune.”