Pentru a doua oară trainer GROW, Rocio, implicat în cadrul proiectului tip Serviciul European de Voluntariat “Practice. Learn. Step up!” implementat de Asociatia Școala de Valori și finanțat prin intermediul programului Erasmus Plus, ne povestește călătoria sa în acest proiect, despre care te invităm să citești mai jos.

“GROW oferă o experiență care te face să crești atât personal, cât și profesional.

Îmi amintesc că mă simțeam agitată înainte să intru în clasă, unde mă așteptau participanții. Emoțiile au dispărut imediat ce le-am descoperit energia, voia bună, zâmbetele și dorința de a se bucura de sesiuni. M-au făcut să mă simt ca una dintre ei. Atelierele au fost grozave. Am râs în timpul jocurilor și ne-am conectat mai bine în timpul de reflecție. Am avut ocazia să petrecem timp împreună și să ne cunoaștem mai bine.  Închiderea a fost tristă, dar mi-au scris câteva bilețele “sugar cube” foarte frumoase.

La sesiunile GROW, cel mai mult mi-au plăcut energizer-ele cu dans, reprezentațiile amuzante și conexiunea din timpul debriefing-ului.

Ca trainer GROW, am învățat că adolescenții au o energie inepuizabilă și cel mai bun mod de a-i ajuta să învețe este prin intermediul unor sesiuni dinamice și distractive, lăsându-i să experimenteze și să creeze un mediu relaxat. De asemenea, ca să fii un bun trainer, trebuie să ai încredere în tine.

Dacă GROW ar fi ceva dulce…

…ar fi o acadea Chupa Chups umplută cu gumă de mestecat, deoarece atunci când crezi că s-a terminat ce e mai bun, GROW te surprinde și-ți oferă mai mult.

Pentru un trainer, GROW este ca un calculator magic. Dacă dai 1, primești 4. Oferă puțin din tine și vei primi tone de afecțiune și satifacție. Nu există cuvinte pentru a descrie cât de satisfăcut te simți când primești îmbrățișări și mesaje frumoase de la participanți. Ai încredere în tine, fii cea mai bună versiune a ta și pregătește-te de o experiență grozavă!”