W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com

Schimbă-ți perspectiva și îți vei schimba viața

Schimbă-ți perspectiva și îți vei schimba viața

Posted in Jurnal, Motivationale and tagged ,

Era o zi aparent calmă și nimic nu prevestea ceea ce avea să vină. Acel ”aha” în care totul se distruge, ceața se ridică si lumea pare altfel. Era o zi obișnuită de august, în care un film destul de banal și trivial, presarat cu momente comice, romantice și un pic de dramatism realist, ”The Devil Wears Prada”, căci despre el este vorba, m-a făcut să realizez că anumite aspecte ale vieții mele erau un dezastru. Uneori ideile vin de niciunde și este de ajuns un mic imbold, un cuvânt, o imagine sau chiar un film ca să cadă cortina și să vedem esențialul.

understandingPână atunci eram obișnuită cu o viață confortabilă, în care nimic nu disturba rutina zilnică. Deși urăsc rutina, nu puteam lupta contra ei. Ceva mă ținea pe loc. Era zona mea de confort care îmi plăcea și pe care o iubeam.  În general, ne place să credem că “așa trebuie să fie lucrurile”, “nu se poate să fie altfel”, ”pentru că n-am avut decât astfel de experiențe”, ”că nu sunt pregătit”, ” că nu am bani”, etc. Personal, îmi era frică să evadez de teamă că aș fi clacat și că i-aș fi dezamăgit pe cei puțini care credeau în mine. Și astfel, mă complăceam în citatele menționate anterior.

Atunci am înțeles.

Că eu, singură, sunt responsabilă de viața mea, de propriile acțiuni, idei, cuvinte rostite. Că nici familia, nici rudele, nici prietenii și nimeni nu ar trebui să te determine să faci ceea ce nu te reprezintă, nu îți place și nu ești TU.

Trebuie să te întrebi ce ai face diferit dacă ești într-adevăr dornic să  schimbi ceva. Ți-ai schimba jobul, casa, te-ai muta în altă țară, ai începe să faci din hobby o carieră, ai ieși din relații care nu spuneau nimic și te țineau pe loc? Asta am făcut și eu și am conștientizat că eu sunt responsabilă de drumul pe care aleg să merg. De multe ori am făcut compromisuri de dragul celorlalți, uitând de mine, iar acest fapt m-a dus într-o zonă plină de regrete, de ”cum ar fi fost dacă…”. Îmi ziceam ”nu e de mine” și rămâneam cu dorința. Până într-o zi când am început să fac ceea ce fac și azi, adică artă. Deși mai întâlnesc și azi opozanți referitor la ceea ce fac, am ales să ascult de mine.

În ultimul rând, privește viața ca pe un tablou. Detașează-te și privește. Detașarea m-a făcut să văd tabloul vieții mele. Era o pânză aproape goală, cu pete răsfirate de culoare. Deși am privit din mai multe unghiuri, nu vedeam nimic ce  să fie al meu. Poate doar acele mici pete colorate. De atunci, am încercat ca în fiecare zi să aleg încotro se va îndrepta viața mea și de atunci muncesc la propriul meu tablou, numit VIAȚA.

life painting

Închei cu un citat de Alan Cohen care rezumă ceea ce am spus mai sus:

”Succesul presupune atenție, investiții, acțiune, încredere, onestitate, încredere în sine, stăruință, concentrare, muncă în echipă, rezolvarea neînțelegerilor, învățarea din greșeli și hotărâre, DAR NU LUPTĂ!”

Articol scris de Alina

Dă mai departe!

Fă o investiţie de viitor și sprijină financiar tinerii ambițioși. Donează pentru educație!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *