ȘCOALA DE BANI / Educație Financiară

Majoritatea cercetărilor efectuate în ultimii doi ani, indiferent de sursă, arată că românii se află pe ultimele locuri la educație financiară în Europa și în lume.


Banii sunt un element util în construcția unui viitor pe măsura visurilor noastre.

Dar cât de bine știm să-i gestionăm?

„Pentru cei care nu vor să-și lase viitorul la întâmplare, am creat o călătorie inițiatică în lumea finanțelor și a creșterii calității vieții. Ideea s-a născut din dorința a-i susține și pe tineri să-și dezvolte abilități financiare, să-și gestioneze eficient banii de buzunar și, mai ales, să învețe să gândească în perspectivă, și să decidă asumat. Cu educația financiară tinerii au șansă să conștientizeze ce contează cu adevărat pentru sine, descoperă căi simple în a-și (re)modela propriul comportament financiar, practicând obiceiuri sănătoase, lăsându-se inspirați și seduși de rezultatele financiare pe care pot începe să le înregistreze fără prea mult efort, încă de timpuriu.”

Silvia Bogdan, Președinte Școala de Valori și creator de conținut educațional

FLiP Școala de Bani
pentru copii și tineri: 6, 7-10, 11-14, și 15-17 ani

Din 28-Iul până în 30-Sep 2021, ne găsiți în Comuniteca Hub, la Oradea.

Din 3-Aug până în 4 octombrie 2021, ne găsiți în Promenada, la București.

Din 3-Aug până în 30-Sep 2021, ne găsiți la Shopping City, la Timișoara.

Din 3-Aug până în 31-Oct 2021, ne găsiți la Rubik Hub, la Piatra Neamț.

Din 10-Aug până în 31 decembrie 2021, ne găsiți în Shopping City, la Galați.

10.00-11.30, 12.00-13.30, 14.00-15.30, 16.00-17.30, 20.00-21.30
atelierele vor fi organizate pentru minim 15 participanți/grupă; totodată, în intervalele menționate vom organiza sesiuni demo pentru un număr mai mic de 15 participanți/grupă

Școala de Bani pe Roți

Școala de Bani pe Roți este o expoziție itinerantă de educație financiară pentru copiii cu vârsta între 7 și 14 ani, al cărei scop este să îi ajute pe cei mici să conștientizeze importanța gestionării corecte a banilor.


Timp de 1.5 ore, copiii au ocazia să pășească în lumea banilor și să parcurgă cinci etape ale informării și conștientizării, toate aceste etape având Aliați de Nădejde: Jocurile, Interacțiunea și Voia Bună.

OBIECTIVELE DE ÎNVĂȚARE PENTRU TINERI

Să descopere care sunt grupele de cheltuieli din bugetul mediu al familiei, ce grupuri de cheltuieli sunt mai scumpe și care costă mai puțin.

Să învețe și să înțeleagă caracterul îndelungat al deciziilor financiare și motivul pentru care trebuie să fie foarte atenți cu gestionarea banilor.

Să conștientizeze noțiunea referitoare la valoarea unui obiect și a faptului că fiecare are o înțelegere diferită asupra valorii unui obiect, indiferent că e vorba de decizia emoțională, materială sau ascunsă (utilitară) a unui acestuia.

Să evalueze toate argumentele disponibile atunci când în viață vor fi puși în situația de a lua decizii corecte și face alegeri asumate.

Să înțeleagă cum aproape toate procesele economice și politice sunt conectate pe plan global și cum alegerile pe care oamenii le fac influențează viața și traiul altor oameni de pe Pământ.

Beneficii pentru tineri

Vor înțelege cum este cheltuit bugetul familiei versus bugetul mediu în România, ce grupuri de cheltuieli sunt mai scumpe, care costă mai puțin și cum te ajută bugetul personal să preîntâmpini cheltuieli inutile în familia ta.

Vor conștientiza faptul că deciziile financiare au, de obicei, un caracter îndelungat, motiv pentru care este esențial să învețe de timpuriu cum să economisească.

Vor învăța noțiunea de valoare a unui obiect, din perspectivă emoțională, materială și ascunsă. Plus, faptul de a afla că decizia este personală și uneori se bazează doar pe instinct.

Vor înțelege că este esențial să evaluăm conștient factorii care ne influențează deciziile financiare, pe termen lung.

Vor descoperi că aproape toate procesele economice și politice sunt conectate la nivel global. Altfel, vor afla că cele mai multe dintre alegerile făcute de de fiecare dintre noi influențează bunăstarea altor oameni de pe mapamond.

Școala de Bani
pentru adulți 18+

Din 17-Aug până în 13-Sep 2021, ne găsiți în Promenada, la București,

Din 19-Aug până în 30-Sep 2021, ne găsiți la Shopping City, la Timișoara,

Din 19-Aug până în 30-Sep 2021, ne găsiți în Shopping City, în Galați.

18.00-19.30
atelierul va fi organizat pentru un număr de minim 20 participanți/grupă; în cazul în care nu este întrunit numărul minim de participanți, vă vom contacta pentru a planifica de comun acord.

În cadrul atelierelor Școala de Bani, adulții și tinerii 18+ iau parte la ateliere interactive bazate pe tehnici de educație centrată pe valori, unde sub îndrumarea unor traineri instruiți, se vor familiariza cu instrumente financiare simple și ușor de utilizat în viața de zi cu zi, pentru a-și planifica un viitor financiar potrivit dorințelor personale.

Școala de Bani,
adulții și tinerii 18+

Timp de 2 ore, în mediul online, explorăm posibilități de a exersa luarea de decizii asumate și învăța cum să facem alegeri financiare inteligente.


OBIECTIVELE DE ÎNVĂȚARE
PENTRU ADULȚI

Să-și vizualizeze standardul de viață dorit, pe termen lung și foarte lung

Să înțeleagă conceptul de dezvoltare și creștere a averii și să învețe cum să își planifice viitorul mai asumat

Să-și identifice obiectivele financiare pe termen lung și să învețe cum le-ar putea integra în planul lor financiar pentru întreaga viață, economisind mai mult

Să-și contureze schița unui plan personal financiar pentru a se îndrepta cu pași repezi către independență financiară.

Să învețe să obțină mai mult de la banii lor printr-un comportament financiar mai responsabil.

Să practice modalități de a-și crește calitatea vieții și a-și crea premize pentru un viitor îndelungat, lipsit de griji.

Beneficii pentru adulți

Se vor familiariza cu termenii din lumea financiară

Vor planifica strategii de creștere a veniturilor

Vor practica modalități de economisire

Vor realiza propriul plan financiar

Vor învăța să facă cumpărături inteligente și cum să facă față tentaților

Își vor planifica vacanțele, pe principii de economisire anticipată

Vor conștientiza principiul “Bani albi pentru zile negre” sau nevoia pentru fondul de urgențe

Vor înțelege principiul de Banii în cuplu

Vor analiza mai aprofundat impactul achiziționării unor bunuri de folosință îndelungată

Vor conștientiza importanța educației financiare, mai ales pentru copii

Coordonator proiect:

Silvia Bogdan

Proiect

Parteneri:

Promenada

București

Shopping City TM

Timișoara

  • All Categories
  • Digital
  • Print