Studiază pianul de mic și a obținut numeroase premii la concursurile naționale și internaționale de muzică. Te invităm să faci cunoștință cu Nil Mladin, unul dintre bursierii stART cu care ne mândrim!

“Am 17 ani și sunt absolvent al Colegiului Național de Muzică George Enescu din București.

Relația mea cu muzica a început când eram foarte mic (4-5 ani) și încercam să folosesc orice obiect ca pe un instrument muzical. Cel mai mult îmi plăceau capacele cratițelor de bucătărie. 

La vârsta de 6 ani am început studiul pianului la școala de muzică Iosif Sava sub îndrumarea doamnei profesoare Viorica Nistoroiu, iar în clasa a 5-a m-am transferat la Colegiului Național de Muzică George Enescu, unde am studiat în continuare cu dumneaei.

Reușitele mele

În toți acești ani am obținut numeroase premii 1 la concursuri naționale și internaționale, dintre care amintesc – din 2016: concursul internațional Tudor Dumitrescu, Concursul internațional Irina Satchi (premiul “Cesar Franck”), din 2017: premiul 2 la concursul “Drumul spre celebritate”, Premiul 1 la Olimpiada de muzică – faza națională, premiul 1 la concursul “Iosif Sava”. Am susținut recitaluri la sala mică a Ateneului Român, la Muzeul George Enescu, în sala George Enescu a Conservatorului din București și recent am cântat cu Orchestra CNMG la sala mare a Ateneului Român, în cadrul concertului absolvenților.

Am cântat și în străinatate, la studio Niculescu Berlin și Institutul Cultural Român Viena. Pentru a ajunge la un nivel performant am participat la masterclassuri și am studiat în paralel cu profesori universitari. Următoarele ținte în viitorul meu sunt admiterile în străinătate: Berlin, Salzburg, Londra.

Despre mine

Sunt un tip cu o sensibilitate emoțională exagerată, care poate fi un impediment în viața de zi cu zi, dar pe care o consider un plus în muzică. Tind către idealuri cât mai mari și am o fire pragmatică. Îmi place să călătoresc și merg pe ideea că studiul și munca nu sunt lipsite de momente de pauză, de relaxare, care te ajută să te reorganizezi, cu condiția de a nu ieși prea mult din domeniul tău de activitate. În timpul liber îmi place să fac sport (înot și jogging), să socializez și să cânt la violoncel, instrument secundar pe care l-am început în clasa a 9-a.”