W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com

Smart Teacher

Alături de compania Holcim România am dat startul unui nou proiect pentru profesori: Smart Teacher.

Este un program pilot, prin care ne dorim să susținem cadrele didactice să-și îmbunătățească metodele de predare și să le adapteze noilor generații de elevi. Așadar, vom oferi profesorilor noi instrumente practice, având la bază educația nonformală, pentru a transforma lecțiile de matematică, tehnologie, limba română, fizică și chimie în sesiuni interactive și atractive pentru adolescenți.

Cu ajutorul trainerilor Școlii de Valori, profesorii vor deprinde metode nonformale, pentru a putea valorifica mai bine potențialul pedagogic, făcând lecțiile mai plăcute și mai ușor de înțeles de către elevi.

Când și unde

În anul școlar 2018-2019, programul se va derula la Aleșd, județul Bihor, unde 30 de profesori de la liceul “Alexandru Roman” vor participa la:

  • 9 ateliere de educație non-formală;
  • 5 ateliere în cadrul cărora vor construi lecții trans/interdisciplinare;
  • 10 zile de observare la clasă.

Câteva dintre subiectele abordate în program:

  • rolul profesorului și caracteristicile Generației Z;
  • metode de lucru cu noua generație;
  • ateliere de dezvoltarea lucrului colaborativ pentru creșterea calității conținutului educațional;
  • ateliere de creare a planului de lecție prin metoda inter/trans-disciplinară;
  • sesiuni de observare la clasă pentru furnizare de feedback asupra metodei de livrare trans-disciplinară;
  • schimb de experiență și interacțiune directă cu profesori din alte programe similare sau care practică metode neconvenționale de predare la clasă.

Ne dorim ca, mulțumită acestui proiect, elevii de la liceul “Alexandru Roman” să își crească performanța academică până la finalul anului 2021, dar și să aibă o perspectivă diferită a ceea ce înseamnă “a învăța”, să devină conștienți de calitățile pe care le au și să se integreze cu ușurință pe piața muncii ținând cont de pasiunile și dorințele lor 

Deschiderea proiectului a avut loc pe 28 noiembrie 2018, la Aleșd, unde ne-am cunoscut cu profesorii și am discutat despre așteptările lor. Următoarele ateliere au loc în perioada februarie-iunie 2019.

Una dintre experiențele din cadrul atelierului a constat într-o sesiune Lego.


Holcim (Romania) S.A. deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Alesd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 14 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti. Holcim (Romania) S.A. are aproximativ 800 de angajați. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei la www.holcim.ro şi pagina oficială de Facebook: facebook.com/holcimromania

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să intre într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului 21.