#PepinTeen

Credem că e important ca participanții din proiectele noastre să își exerseze skill-urile pentru a putea rezolva probleme reale, dezvoltându-și astfel abilități precum gândirea critică.

Unei astfel de provocări i-au făcut față mai mult decât onorabil adolescenții din Pepin Teen care au construit soluții IT pentru problemele reale care ne pun la încercare societatea. A fost o călătorie plină de determinare și implicare din partea participanților, iar mai jos puteți vedea toate cele 6 proiecte create.

Proiectul ”Psihologul meu virtual”

-premiul I-

Ca urmare a problemelor personale, profesionale, psihice cu care se confruntă societatea, dar și a costurilor mari ale unui terapeut, echipa a dezvoltat un psiholog virtual gratuit, cu care oricine poate vorbi. Puteți încerca platforma creată de adolescenți accesând link-ul www.psihologulmeuvirtual.com 

Abordând o problemă atât de actuală și importantă, echipa proiectului a luat locul I. 

Iată ce ne spune Răzvan Encea, reprezentantul echipei, despre cum s-a simțit  întreaga experiență:

Mi-a plăcut mult concursul, m-am înțeles foarte bine cu echipa mea, ne-a fost super ușor să ne împărțim sarcinile, iar comunicarea dintre noi a fost extrem de bună! Trainerii au fost extrem de ajutători și juriul extrem de fair si ajutător la rândul lui! Am apreciat foarte mult tot feedbackul pe care l-am primit de la Daria Cupăreanu si de la ceilalți! Datorită concursului am avut oportunitatea să învăț să îmi creez propriul AI și mi-am dezvoltat abilitățile de a face un site (cu chatroom) 100% funcțional!

Proiectul nostru a ieșit super bine, cu ajutorul designului co-echipierilor, site-ul arată profesional si este funcțional, iar ideea la care am ajuns împreună este una foarte complexă pe care noi chiar ne-am dori să o continuăm și în afara concursului. Sunt foarte fericit că proiectul nostru nu a fost făcut doar pentru câștigarea concursului, ci el poate ajuta multă lume în viitor!

Sunt extrem de fericit că am caștigat și am fost foarte surprins să văd câte proiecte geniale și terminate au fost. Sunt foarte entuziasmat de premiul pe care l-am primit, abia aștept să simt experiența unui flight simulator adevărat!

Proiectul ”School Hub”

-premiul II- 

Echipa a dezvoltat un website care să faciliteze crearea unei comunități de învățare între elevi și profesori, cu scopul de a ajuta profesorii în procesul de digitalizare și predare a lecțiilor online. Elevii pot încărca tutoriale, filmulețe și instrucțiuni pentru a-i ajuta pe profesori să folosească diverse platforme digitale. Soluția propusă este cu atât mai actuală cu cât aruncăm o privire asupra contextului în care ne situăm și care a transformat educația online în normalitate.

De asemenea, website-ul pune la dispoziție o platformă pe care elevii și profesorii pot comunica, pentru a crea o punte și o legătură mai strânsă între aceștia.

Reprezentantul echipei ne-a povestit despre viziunea prin care au câștigat locul II:

Mă numesc Ursaiche Daniel si am făcut parte din Echipa 2 intitulată SCHOOL HUB, fiind fericiții câștigători ai locului doi. Acest challenge a fost o oportunitate pentru mine, deoarece mi-am putut dezvolta atât abilitățile de lucru în echipă și de codare, având în vedere tema proiectului.

Echipa noastra a incercat să rezolve problema pregătirii insuficiente a profesorilor în ceea ce privește utilizarea aparaturilor de ultima generație. Echipa mea, m-a ajutat în fiecare moment și am reușit să ne coordonăm foarte bine, indiferent de greutățile întâmpinate. În momentul desemnării câștigătorilor am simțit o bucurie foarte mare deoarece toate site-urile au fost realizate foarte bine și problemele au fost abordate foarte bine. Concluzionând, acest proiect a fost una dintre cele mai frumoase activități din viața mea până la momentul actual și sunt sigur că întreaga organizație PEPIN TEEN o sa ne ofere o multitudine de astfel de proiecte.

Proiectul ”Programming Teenage School (P.T.S.)

-premiul III-

Echipa a realizat un website care propune: teste de dezvoltare personală și cursuri pe nivele de dificultate pentru cei interesați să învețe programare, dar și teste de parcurs după fiecare curs, pentru o mai bună asimilare a informațiilor.

Reprezentantul Alexandru Georgescu ne-a vorbit, scurt și la obiect, despre ce ar fi făcut diferit în realizarea ideii lor:

Proiectul a fost super, m-am distrat lucrând alături de echipa mea. Aș fi vrut totuși să ne întâlnim și pe viu deoarece cred ca am fi făcut treaba mai bună după ce ne-am fi cunoscut în persoană și overall a fost super tare și cred că ar fi putut ieși mult mai bine dacă nu aveam examenul de Bacalaureatul anul ăsta.

Proiectul ”Pepin Teen Artificial Intelligence: Object Detection (PTAI:OD)” 

Proiectul merge în zona de retail pentru a soluționa problema aglomerației din magazine, atât pe timp de pandemie, cât și în viața cotidiană. Așadar, echipa a pus la punct un AI care poate identifica persoanele din magazine și numărul acestora, pentru a transmite mai departe informațiile către magazine și consumatori.

Proiectul ”No Fakes”

Echipa de proiect a creat o extensie în Google Chrome prin care orice website pe care îl accesezi, să îl poți raporta în cazul în care informațiile prezentate nu sunt corecte. Și bineînțeles, orice utilizator poate vedea de câte ori a fost raportat un site. Obiectivul este diminuarea știrilor false vehiculate pe internet.

Proiectul ”Wise Choice”

Vizează volumul imens de informații pe internet în domeniul programării. Așadar, website-ul pune la dispoziție surse și resurse structurate și complete pe care cei interesați să urmeze acest domeniu le pot accesa. De asemenea, pune la dispoziție link-uri către articole de actualitate și multe alte informații din lumea Tech.

Noi suntem tare mândri de ceea ce au realizat și ne simțim mai în siguranță știind că adolescenții Pepin Teen se implică activ în crearea unei lumi care fac eforturi să rezolve probleme care o pun la încercare constant. 

Spune-ne și tu care e proiectul tău preferat din cele prezentate!