W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com

Speakeri Conferinta Exceptionalii 2016

La conferinţa Excepţionalii, o serie de oameni-model aleşi pe sprânceană i-au inspirat pe tineri prin exemplul lor, în cadrul unor conversaţii deschise, ghidate de curiozitate şi dorinţă de explorare. Într-un context informal, de tip “Bibliotecă vie”, ei au interacţionat cu adolescenţii şi le-au împărtăşit poveştile lor de viaţă, au vorbit despre cum au reuşit să-şi croiască o carieră pe măsura pasiunilor proprii, cum au ajuns să facă performanţă şi care este gustul succesului. Îţi prezentăm speakerii care au luat cuvântul la eveniment:

Cristian Lupşa

Editor şi fondator DoR (Decât o Revistă)

cristian lupsaCristian Lupşa n-a vrut să se facă doctor, deși părinții, neurochirurg și oncolog în Târgu Mureș, sperau să continue tradiția familiei. A dat la jurnalism, pentru că era singura facultate care părea să aibă legătură cu scrisul.

În 2013-2014 a fost bursier la Nieman Foundation for Journalism la Harvard, unde a continuat să caute răspunsuri la întrebări precum ce înseamnă poveștile, cum pot fi spuse mai bine în jurnalism și cum se pot finanța.

Ultima întrebare l-a ținut treaz multe nopți în cei cinci ani de când editează DoR (Decât o Revistă), un trimestrial de povești spuse cu grijă. Cu grijă la execuție, cu grijă la cum expui intimitatea altora, cu grijă ca materialul rezultat să ne ajute să afăm mai multe despre cine suntem și să aflăm că nu suntem singuri.

linieAylin Cadîr

Actriţă şi cântăreaţă

Aylin Cadîr

Cred în interpreţii/ creatorii de muzică, teatru şi film care nu se iau în serios şi îţi dau impresia că ceea ce fac este uşor. Când ceea ce vezi pe o scenă îţi dă impresia că poţi să faci şi tu, atunci să ştii că ai în faţa ta un artist de valoare.

 

 

linieMihaela Feodorof

Executive Coach and Business Consultant
Owner and Career Architect

mihaela feodorofMarele pericol pentru cei mai mulți dintre noi, nu este că țintim prea sus și esuăm, ci că țintim prea jos și reusim.” (Michelangelo Buonarroti).

Mihaela Feodorof este unul dintre acei oameni care s-a hotărât să lase fotoliul cald al angajatului şi să pornească pe drumul nou şi plin de neprevăzut al antreprenorului.

Numele ei este direct legat de Yourway Life & Career Counseling, companie pe care a înfiinţat-o cu 6 ani în urmă şi care acoperă două direcţii de business: una specializată în servicii de business consulting şi executive coaching, reunite sub brandul Performanceway, şi cea de-a doua, Yourway, care oferă servicii de evaluare şi consiliere pentru studenţi, elevi şi copii.

linieTudor Cobâlaş

Co-fondator SafeDrive şi XL family

Tudor Cobâlaş

Născut în Chişinău, crescut în Bucureşti, educat în Amsterdam, mi-am dorit de mic să fiu şofer de tir, dar până la urmă am ajuns să mă ocup de siguranţa şoferilor în trafic cu SafeDrive. Înainte de ultimul meu start-up am avut parte de multe lecţii de business din eşecurile pe care le-am avut. Sunt în faţa voastră să vă spun că orice este posibil dacă nu vă împiedicaţi de voi înşivă.

linieVali Porcişteanu

Pilot de raliuri

vali porcisteanuCampion absolut în 2011, vicecampion naţional în 2010 şi 2012

Câştigătorul premiului “Colin McRae Flat Out Trophy” în cadrul Sibiu ERC 2013 (European Rally Championship)

Senior Trainer & Defensive Driving Advisor + Rally Coach (trainer pilotaj sportiv)

Prezentator emisiune auto “La Volan” @Digi24 (pilot de teste)

Planuri pentru viitor: participări în ERC + revenirea in CNR (Campionatul Naţional de Raliuri) cu obiectivul de a câştiga titlul de campion.

linie

Iulian Văcărean

Fondator BENEVA

iulian vacarean“Facem binele din jurul nostru să crească.”

Un om cu un suflet enorm și o energie incredibilă, Iulian este cel care a reușit să îi învețe pe oameni că faptele bune și lucrurile frumoase trebuie făcute simplu. De la limonadă, la copii, la Mătăsari, la strângeri de fonduri sau evenimente urbane, povestea lui conturează multe zâmbete și dorințe împlinite.

linieDragoş Bucurenci

Consultant de comunicare, Khastalia Consulting & Fundaţia Hope and Homes for Children

dragos bucurenciDragoş este absolvent al programului de Master în Administrarea Afacerilor (MBA) al Stanford Graduate School of Business. În 2014-2015 a fost consilierul de comunicare al Comisarului European pentru Politici Regionale.

A format peste peste 1.000 de manageri în public speaking, storytelling şi comunicare interpersonală, şi a primit premiul “Cel Mai Bun Training al Anului” la Gala Business Edu din 2010.

În România, a construit două dintre cele mai importante organizaţii de protecţie a mediului: Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta şi Asociaţia MaiMultVerde.

Are doisprezece ani de experienţă în presa scrisă şi şapte ani în televiziune.

linieTeodora Migdalovici

Trainer şi public speaker

teodora migdaloviciTeodora Migdalovici este trainer şi public speaker la nivel internaţional, luând parte, în ultimii 15 ani, la majoritatea evenimentelor din toată lumea din industria de marketing şi comunicare. A ţinut prezentări despre inteligenţă emoţională, a pregătit oameni creativi în drumul lor către trofeele Cannes Lions şi şi-a exprimat viziunea despre viitorul industriei pe scenele globale în Singapore, Paris, Londra, Zagreb, Belgrad, Kuala Lumpur, Mumbai şi, începând cu 2015, în Mauritius.

Teodora este, de asemenea, brand therapist, un autor renumit, construieşte strategii de branding personal la www.mealchemy.com şi este fondator al The Alternative School of Creative Thinking, unul dintre cele mai de succes MBAs Creative din Estul Europei, deţinând în portofoliul propriu 2 Gold Lions câştigate în ultimii 3 ani.

liniePaul Badea

CEO BADSI

paul badeaWhen you talk, you are only repeating what you already know. But if you listen, you may learn something new”. Dalai Lama

BADSI este o companie cunoscută drept dealerul numărul 1 Nissan în România, însă în ultimul deceniu s-a făcut remarcată ca şi specialist auto multimarcă şi furnizor de mobilitate pentru o gamă largă de servicii auto inovative. Fondată în 1992 pentru a importa şi comercializa marca Nissan în România, BADSI a devenit service autorizat Nissan şi Dacia, iar în ultimii 8 ani a obţinut o vastă experienţă ca service multimarcă. Din 2014, BADSI se concentrează pe îmbunătăţirea experienţei clientului integrând tehnologia IoT cu o filosofie de management delegativ şi descentralizat. Paul este fascinat de meta-evoluţie, iar pe lângă BADSI este implicat în  proiecte sociale şi de tehnologie.

linieFelix Pătrăşcanu

Managing Partner FAN Courier

felix patrascanu„Nu ai dreptul de a consuma fericire, fără ca niciodată să nu fi produs fericire.”

O zi obişnuită începe la fel de dimineață ca acum 17 ani și, de cele mai multe ori, se termină cu mult după ziua normală de 8 ore. Dar am norocul să fac ceea ce îmi place, iar orele trec parcă altfel. Nici o zi nu seamănă cu alta, dar cred că la final de zi cel mai important este sentimentul că ai mai făcut un pas în direcția pe care ți-ai asumat-o. Pe lângă FAN Courier, sunt pasionat de vinuri şi de off-road. Dar cele mai importante pasiuni din viaţa mea sunt soţia şi cei 2 copii. Nu aş fi devenit omul de astăzi fără valorile şi principiile insuflate mai întâi de părinţii mei, apoi de învăţător şi profesori.

linieLiana Buzea

Ecologist şi Preşedinte EcoAssist

Liana BuzeaHe who can, does; He who can’t, teaches.” – G.B. Shaw

În 12 ani de proiecte sociale și civice am avut onoarea, uneori însă și încercarea, să lucrez cu oameni pasionați, dedicați, dar și diferiți de mine. Împreună am făcut curățenie în arii protejate, campanii de informare în universități și licee în ceea ce privește protecția mediului, o campanie de sensibilizare a parlamentarilor în ceea ce privește legea spațiilor verzi din localități sau am mobilizat 200.000 de oameni la prima curățenie a țării într-o singură zi – „Let’s Do It, România!” 2010. În timpul liber îmi place să scriu, să fac jogging, fitness sau yoga și să urmăresc documentare despre astronomie și psihologie.

linieLiliana Preoteasa

Director de Proiect, Unitatea de Management pentru proiecte cu finanţare externă, Ministerul Educației

liliana preoteasaÎntre anii 1998 si 2015, Liliana Preoteasa a avut rolul de Secretar de stat la Ministerul Educaţiei Naţionale, timp în care a lucrat sub 10 miniştri ai educaţiei.

“Cred că a fi profesor este una dintre cele mai interesante meserii din lume și, totodată, una dintre cele mai dificile. Nicio zi nu se aseamană cu alta, chiar dacă predai aceleași lucruri, în fiecare zi provocările sunt altele, pentru că elevii sunt mereu alții și altfel. Și nimic nu se compară cu bucuria pe care o simți atunci când vezi lumina din ochii unui copil care a înțeles.”

linie

Cristina Bazavan

Jurnalist şi blogger

cristina bazavanÎn perioada aprilie 2005 – mai 2011 a fost unul dintre oamenii cheie ai revistei Tabu, ca redactor şef. Are o serie impresionantă de personalităţi culturale internaţionale pe care le-a intervievat de-a lungul timpului (Steve McCurry, Milla Jovovich, Ziggy Marley, Guilermo Arriaga, Rebecca Miller, Gilbert Adair, Milos Forman, Miles Aldridge, Eugenio Recuenco, Olga Kurilenko, Margaret Atwood, Annie Proulx, Victoria Abril, Vanessa Redgrave etc). A devenit cunoscută în mass media românească drept una dintre vocile Europa FM, activitatea sa în radio desfăşurându-se pe parcursul a 12 ani. Susţine anual un curs de branding personal pentru actori, la TIFF, în cadrul proiectului “10 pentru film” şi a creat strategii de comunicare pentru oameni de muzica, actori şi regizori romani.

linieOana Toiu

Antreprenor social la Mesteshukar ButiQ
Board member la “The Entrepreneurship Academy” 

oana toiu

Oana a fondat Social Innovation Solutions, un butiq românesc de facilitare și consultanță în inovaţie și antreprenoriat social. A livrat programe de training în România, Austria, Slovacia, Republica Cehă, Rusia şi Ungaria dar nu doar vorbește despre asta ci și își suflecă mânecile la treabă ca antreprenor social la Mesteshukar ButiQ – o rețea de afaceri sociale care conectează designeri austrieci, români și suedezi cu meșteșugari tradiționali. Conceptul Mesteshukar ButiQ a fost desemnată una dintre cele mai bune 10 idei de inovație socială din Uniunea Europeană în 2012 iar un an mai târziu numele Oanei a fost inclus, de către Foreign Policy Romania în lista celor 101 de oameni care schimbă România. Ïn următorii ani vă veți întâlni cu ea la The Entrepreneurship Academy – prima facultate de antreprenoriat din țară și în rețeaua de tineri a World Economic Forum – Global Shapers.

linieHorea Murgu

Prof. univ. dr. UNATC, Preşedinte al Asociaţiei pentru coaching profesionist din România – ARC Pro

horea murguFelow EADiM – Academia Europeană Digital Media, cu contribuții la peste 40 de filme de lung metraj și 200 de scurt metraje; deținător a numeroase distincții și premii naționale pentru sunet înainte de 1990. După 1990, consultant media și membru al organizațiilor media din România. Șef al delegației române la Strasbourg, CDMM – Comitetul Director pentru Mass Media, Consiliul Europei (1996 – 2000). Fondatorul Școlii BBC de Jurnalism Radio & TV, București. Fondator al masteratelor Light și Sound Design, Tehnologii digitale în spectacolul contemporan și al Departamentului Multimedia, UNATC. Producător de scurt metraje de ficțiune, câștigător de premii internaționale la Locarno, Sarajevo, Namur. Membru în jurii la festivaluri internaționale de film : Dakino, Televest, Astra, Salzburg. În prezent, este Președintele Asociației pentru Coaching Profesionist – ARC PRO și profesor universitar la UNATC – Universitatea Națională de Teatru și Film “I.L. Caragiale”. A publicat cărți despre gramatica limbajului audio-vizual și articole despre antropologia media.

linieNicoleta Deliu

Şef Departament, Departamentul Comunicare Corporativă şi Afaceri Comunitare, Direcţia de Comunicare

nicoleta deliuSunt o persoană care conectează energii, momente, oportunităţi pentru a-i ajuta şi a-i inspira pe oameni să se dezvolte personal şi profesional şi să ajungă acolo unde îşi doresc.

linieCristiana Bogateanu

Co-fondator Academia inventeaza.ro

cristiana bogateanuCristiana este un Manager de Proiect experimentat şi cu un mindset antreprenorial. Motivată de curiozitate, profesionalism şi dorinţă de auto-actualizare, crede cu tărie în puterea de a face o schimbare semnificativă. Este un om de echipă caruia îi place să împărtăşească din cunoştinţele şi învăţămintele personale. Iar creativitatea nu reprezintă doar o cerinţă a jobului în ceea ce o priveşte, ci mai degrabă un mod de viaţă, de vreme ce îi place să picteze şi să facă design interior în timpul liber.

linie

Andrei Dinu

Managing Partner | EVENTHEROES
Licensee & Partnership Manager | TEDxBucharest

andrei dinuLui Andrei îi plac ideile care pot schimba lumea și vrea să ajute la răspândirea lor. Fie că se implică direct, fie că pune sub lumina reflectoarelor pe cei care au aceste idei, el este constant în căutarea celor mai interesante concepte ce se pot transforma în realitate, fie pentru TEDxBucharest, eveniment pe care îl organizează, fie pentru EVENTHEROES, agenția sa de organizare de evenimente.

linie

Monica Cadogan

CEO Vivre Central and Eastern Europe

monica cadogan„Să fiu antreprenor bun în industria mea înseamnă să țin organizația agilă, să găsesc oamenii în momentul în care ei au acest apetit pentru descoperire și experimentare și să rescriem legi, chiar și pe cele pe care tot noi le-am scris”.

Misiune personală: Să fac totul cu pasiune, să acţionez cu integritate, să am succese în echipă, familie şi să mă înconjor cu lucruri frumoase.

linie