W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com style=
W3Schools.com

Speakeri Exceptionalii 2018

Pe 7 februarie 2018, la Hotel Caro din București, 18 oameni de succes din diferite domenii devin Cărți Vii și împărtăşesc adolescenților Excepționali care sunt satisfacțiile și provocările drumului profesional pe care l-au ales, urmându-și pasiunile și valorile.

*Biblioteca Vie este o etapă a programului Excepționalii, care pregătește și susține tinerii excepționali din țară să implementeze proiecte de impact în comunitățile locale. Mai multe detalii pe pagina proiectului: www.scoaladevalori.ro/exceptionalii-2018

Mulțumim invitaților noștri pentru că investesc timp și energie în educație și, implicit, într-un viitor mai bun!


Traian Brumă

Student la Universitatea Alternativă
Co-fondator Universitatea Alternativă

În cei 8 ani în care s-a dedicat Universității Alternative, echipa din care a făcut parte a dezvoltat un model de învățare unic în lume, bazat pe autonomie în învățare, trăit de câteva sute de tineri. În acest cadru, ei au creat câteva zeci de proiecte antreprenoriale. Universitatea Alternativă a fost inclusă pe lista WorldBlu a celor mai democratice locuri de muncă din lume și a primit un “Premiu Special pentru Contribuția la Educația din România” la Gala Premiilor în Educație. În paralel cu dezvoltarea Universității Alternative, Traian a inițiat comunitatea Restart în Educație, a co-fondat Coaliția Pentru Educație și The Entrepreneurship Academy. Din 2015, a călătorit timp de 22 de luni în 19 țări, vizitând proiecte de educație alternativă, în special inițiative care își reimaginează educația superioară.

www.traianbruma.ro


Paul Badea

CEO Badsi

When you talk, you are only repeating what you already know. But if you listen, you may learn something new”. – Dalai Lama

Compania BADSI este cunoscută drept dealerul numărul 1 Nissan în România, însă în ultimul deceniu s-a făcut remarcată ca și specialist auto multimarcă și furnizor de mobilitate pentru o gamă largă de servicii auto inovative. Paul este în același timp co-fondator al HUBS – un proiect de educație antreprenorială care-și propune să fie un model de liant între mediul academic și cel de business. De asemenea, Paul este și președinte Asociației Române pentru Mobilitate Sustenabilă și dezvoltare durabilă.


Vlad Voiculescu

Vlad este de profesie economist. Este dintr-un sat de lângă Pucioasa, Dâmbovița și din 2001 până în 2016 a studiat și mai apoi a lucrat la Viena.

Vlad poate fi ușor entuziasmat de oameni și de organizații care fac lucruri concrete pentru semenii lor, și de multe ori – când întâlnește oameni excepționali – se implică în inițiative pe care le duce la îndeplinire, mai devreme sau mai târziu… niciodată singur.

A plecat la Viena să studieze fără să știe limba germană, pe care a învățat-o traducând cărțile de la facultate cuvânt cu cuvânt. Înainte să se întoarcă în țară pentru a fi șef de cabinet al ministrului Finanțelor Publice și apoi ministrul Sănătății în guvernul Cioloș, Vlad a fost vicepreședinte în cadrul diviziei de finanțări de infrastructură a unei mari bănci, de unde a finanțat proiecte de drumuri, poduri, spitale și proiecte de energie regenerabilă.

Rețeaua Citostaticelor – un proiect de voluntariat început de Vlad în 2008 a ajutat peste 2000 de pacienți să primească medicamentele de care aveau nevoie, implicând peste 400 de voluntari din toată Europa.

MagiCAMP este prima tabără pentru copiii bolnavi de cancer din România. MagicHOME este adăpostul părinților copiilor bolnavi de cancer, cu sedii în București, Cluj și Viena.


David Timiş

Growth Engine Manager @ Google | Global Shaper @ World Economic Forum

David a fost numit „Liderul tânăr al anului” în România de Revista Cariere, ca rezultat al efortului său continuu de a promova educația, abilitățile digitale și antreprenoriatul între tineri, prin inițiative ca „Aspire for Teachers”, „Atelierul Digital” sau „Startup Weekend București”. Se poate spune că David a fost suficient de inspirat să lucreze sau să practice voluntariat în mai mult de 9 țări de pe 3 continente diferite, astfel că se descrie deseori ca fiind cetățean global.


Liana Alexandru

Jurnalist
Prezentatoarea principalului jurnal de ştiri la Digi24

Absolventă a Facultăţii de Litere, Universitatea Bucureşti, master în lingvistică şi autoare a unui studiu despre ”Mijloace lingvistice de manipulare în presă”, Liana Alexandru prezintă principalul jurnal de ştiri la Digi24. Este jurnalist din anul 2000. A lucrat 4 ani ca redactor-prezentator la Uniplus Radio în biroul BBC România, apoi, din 2004, ca editor, prezentator şi moderator la Realitatea TV. La sfârşitul anului 2010, s-a alăturat proiectelor media ale companiei RCS-RDS. A transmis ca jurnalist din studioul Digi24 cele mai importante evenimente ale ultimilor ani. A realizat Tableta de memorie în Matinalul DigiFM, interviuri live pentru site-ul www.digi24.ro, iar din ianuarie 2018 prezintă și emisiunea Focus Europa, realizată în colaborare cu Deutche Welle.


Oana Țoiu

Curator Global Shapers Bucharest Hub, o inițiativă a World Economic Forum, prezentă în 100 de țări

Fondator Social Innovation Solutions. Organizează în România Social Impact Award Competition and Future Makers

Sprijină tinerii să creeze împreună soluții pentru viitor, prin investiții financiare alocate ideilor cu potențial, training-uri prin care ideile mărețe se transformă în planuri, acțiuni concrete și recomandări strategice organizaționale pe termen lung.


Cristi China-Birta (Chinezu)

Antreprenor, consultant social media, blogger
Managing partner la Kooperativa 2.0 – Agenție iscusită de social media

Peste 10 ani de blogging. A publicat 13.000 de postări și articole pe blogul lui, cristianchinabirta.ro, și pe alte bloguri.
Implicat în peste 300 de campanii cu și pentru bloggeri.
A ținut peste 50 de cursuri de social media.
Speaker la mai mult de 100 de evenimente în care subiectul principal a fost social media.


Roxana Mocanu

NOOSFERA

Chief Game-Changer. Ambasador Resurse Umane. Tutor. Trainer. Mentor (15 ani). Design, implementare și evaluare 6-9 luni a programelor educaționale pentru practicienii din următoarele comunități: Business School, Human Resources, Learning & Development, Coaching & Mentoring. Mentor voluntar la Cherie Blair Foundation for Women Entrepreneurs, Universitatea Alternativă.

Roxana a inclus România pe următoarele hărți internaționale: CIPD (Chartered Institute of Personnel & Development), ITOL, EMCC (European Mentoring Council), SoL (Society of Organizational Learning), EODF (European Organisational Design), EUWIN (European Commission Innovation Network), e.g.1 (The Game Changers Index).
https://noosfera.ro/about-us/
https://noosfera.ro/talent-planet/


Claudiu Butacu

Președintele Asociației Solar Decatlon București, co-fondator EFdeN

Claudiu a absolvit în 2015 IEP (Institute of Energy Professionals) cu certificarea ”Professional Energy Manager” şi Romanian Green Building Council ”Green Building Professional”, Sustainability Manager (ECQA – Progam LEAD SUS). Este membru al Consiliului Director la Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei, făcând parte din programul Future Energy Leaders. De asemenea, este reprezentant al României în cadrul World Energy Council, fiind ales în TOP 100 Future Energy Leaders. La finalul lui 2016, Claudiu a primit distincția “Tânărul Energetician al Anului” în cadrul Energy Awards. Este co-fondator la EFdeN și la energiaTa.org, un proiect de regenerabile, și lucrează în echipa de realizare a strategiei energetice naționale privind regimul rezidențial.


Marius Ștefan

Antreprenor în serie și pasionat de învățare continuă

Cea mai mare parte a timpului o dedică Autonom (www.autonom.ro). Compania a fost pornită ca un proiect în 2006 și a crescut cu 2 cifre în fiecare an de la înființare. În acest moment este cea mai mare firmă de închirieri de mașini din România, cu 45 de agenții în 31 de orașe și o flotă de peste 3.500 de mașini.

Sistemul de management al companiei este bazat pe valori și pe autonomie. Autonom este o organizație care învață și încurajează dezvoltarea personală continuă a tuturor colegilor. Ca urmare a acestor eforturi, Autonom este singura companie cu acționariat românesc care a primit premiul de Best Employer (Aon Hewitt) timp de trei ani la rând (2014, 2015, respectiv 2016).


Silvia Floarea

Antreprenor în educație

Silvia are 28 de ani și este absolventă a Facultății de Psihologie și Științele Educației, din cadrul Universității București. Ulterior și-a completat studiile la Universitatea Alternativă, unde timp de 3 ani a urmat cursurile Comunității de practică ”Management și dezvoltarea organizațiilor” și cele ale Comunității de ”Educație Alternativă.”

Silvia are o experiență de 4 ani în organizații studențești precum ANOSR, ASPSE și Cognosis, unde a coordonat diverse proiecte și echipe, având roluri de Vicepreședinte Relații Externe și Președinte. Totodată, a fost Project Manager al unui proiect din cadrul ONG-ului Școala de Valori.

În prezent, este antreprenor în educație de 4 ani, co-fondator și Learning Innovator în cadrul Learnity.


Andrei Huțuleac

Actor

Actor român pe drumul spre recunoaștere (inter)națională. Povestitor profesionist. Prea-mult-gânditor. Om bun în căutarea adevărului personal.

 

 


Alex Dadoo

Antreprenor, Maison Dadoo

Când spui flori, te gândești la Maison Dadoo, în spatele căruia se află Alexandru Dadoo, un tânăr de doar 29 de ani, care a reușit să ducă această pasiune la cel mai înalt nivel de profesionalism și customer care. În anul 2017, Alexandru a fost selectat în topul Forbes 30 under 30, de către revista Forbes.

Cu o personalitate extrem de ambițioasă și perseverentă, urmată de multă muncă, Alexandru spune ca este mereu în concurență cu el însuși și dorește să se autoeduce în permanență. Un om care crede în oameni și mai ales în evoluția acestora.

Alexandru Dadoo a recunoscut că este un workaholic, el crede în proiectul pe care îl are și știe cât este de important să ofere cele mai bune servicii. Investește într-o piață în creștere și crede în calitate. După părerea lui, orice business pornește de la modul în care întâmpini sau atragi clientul, la o etică profesională bine definită, la un costumer care strict, la un feedback răsunător sau o simplă recomandare verbală.


Andrei Roșu

Sportiv de anduranță, blogger, scriitor și vorbitor inspirațional, organizator de evenimente caritabile și sportive, susținător de proiecte sociale, donator benevol de sânge

În competițiile sportive la care a participat până în prezent a adunat câteva recorduri naționale și mondiale, printre care:

  • Primul om din lume care a finalizat circuitul 7 maratoane și 7 ultramaratoane pe cele 7 continente (record înregistrat în Cartea Recordurilor)
  • Este singurul om din lume care a cântat la tobe la Polul Nord, imediat după ce a terminat de alergat primul lui maraton, la minus 40 de grade!
  • Câștigător al cupei mondiale de ultra-triatlon, proba de Triplu Ironman și vice-campion al probei de cvintuplu Ironman și finisher al unui Deca Ironman – concurs care presupune parcurgerea a 38 de kilometri de înot, 1800 de kilometri de pedalat și 420 de kilometri de alergare
  • Autor al primului eBook caritabil din România
  • Creator al celui mai de succes blog dedicat sportivilor amatori și fondator al primei platforme de fundraising & running din România, TRANSMARATON
  • Primul român care a traversat înot Canalul Mânecii, în cadrul celui mai dificil ultra-trialton din lume, care include 140 de kilometri de alergare, 50 de kilometri de înotat și 300 de kilometri de pedalat
  • Împreună cu echipa sa, a stabilit un nou record mondial, pentru cea mai rapidă traversare a Mării Negre într-o ambarcațiune cu vâsle. Și aceasta a fost doar o parte din antrenamentul pentru traversarea Oceanului Atlantic, în cadrul celei mai dure competiții de vâslit din lume.

Își împărtășește gândurile pe www.andreirosu.org

Te ajută să îți atingi obiectivele prin www.42krosu.ro

Visez. Planific. Acționez.


Mircea Donciu

Olimpic

Mircea Donciu este un tânăr de 15 ani care a demonstrat că totul este posibil. În palmaresul său găsești numeroase medalii de aur la concursuri și olimpiade naționale și internaționale de matematică și informatică, calificări la loturile naționale pentru aceste două materii, diplome de excelență și alte numeroase distincții care fac cinste atât lui, cât și României. Când vorbește despre pasiunile sale, Mircea spune că oricând s-ar implica într-o discuție aprinsă despre cinematografie, istorie și construcții 3D.


Iulian Cîrciumaru

Iulian Cîrciumaru este cofondator al serviciului 7card, cu ajutorul căruia peste 1000 de companii reușesc să ofere angajaților acces la centre de activități de relax & sport din întreaga țară. Înainte de a începe viața de antreprenor, Iulian a fost consultant de business la A.T. Kearney și PricewaterhouseCoopers, timp de aproape 8 ani. Studiile lui Iulian includ MBA la IMB Business School si un program masteral la Copenhagen Business School.


Nicușor Ciobanu

Responsabil comunicare ANPCDEFP

“Dacă nu poți schimba lumea, poți sprijini pe cei care o fac!” În această deviză am crezut în clipa în care, acum 2 ani, am decis ca profesional să trec la următorul nivel. Am trecut de la statutul de beneficiar al proiectelor de tineret la cel de reprezentant al finanțatorului de proiecte, finanțator cu obiective mari: să schimbe vieți și să deschidă minți. Despre Erasmus+, oportunități pentru tineri și organizații de tineret (și nu numai), cu mare drag vă pot povesti și pot răspunde curiozităților. Mulțumesc!


Diana Segărceanu

Diana Segărceanu este Co-fondatorul și Directorul Executiv al Avenor College, școală internațională bilingvă

La Avenor College, toți învățăm, toți suntem și elevi și profesori. Formăm liderii viitorului, provocându-i pe elevi să-și descopere calitățile și talentele, să-și creeze propriul traseu de învățare și să-și contureze propriul viitor.

Noi, ca familie, am ales să trăim în România și să avem o contribuție aici, acasă. Am pus bazele Avenor College pentru că am simțit nevoia unei școli moderne, unei educații complexe, relevante pentru secolul 21 pentru copiii noștri. Am pornit în 2007 cu 5 copii, iar astăzi avem 500 de elevi de la 2 la 18 ani.

Avenor College s-a născut acum 10 ani cu gândul să-i pregătim pe elevii noștri pentru cele mai bune Universități din lume, unde să câștige experiențe de viață și învățare, iar apoi să-și dorească să revină acasă și să aibă o contribuție aici, în România.