W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com

STAR

header STAR Calatoria STAR a inceput

Mulți dintre cei care studiază astăzi informatica și progamarea își doresc să aibă un viitor prosper și admirat de ceilalți, în industria IT. Totuși, dincolo de studiile de specialitate, este extrem de important să ai și experiență practică.

Cei mai mulți specialiști în programare cu care am vorbit, ne-au spus că școala le-a oferit numai fundamentele, adevărata pregătire au primit-o chiar la locul de muncă.

Programul STAR îți dă ocazia ca începând din perioada liceului să ai o experiență de programare cât mai aproapiată de lucrul de zi cu zi dintr-o companie internațională de dezvoltare software. Îți vei putea trece această experiență în C.V., iar compania parteneră în acest proiect, te va lua în considerare pentru următoarele programe de stagiatură din cadrul companiei.

Ce este STAR?

star

Software Talent Academy Romania este un proiect dedicat liceenilor cu profil real, pasionați de dezvoltare software, în cadrul căruia aceștia devin familiarizați cu metodologia SCRUM (unul din cele mai recente și utilizate cadre de dezvoltare de software din cadrul familiei de metodologii AGILE) dar NU într-o manieră teoretică, ci într-una extrem de practică, participanții având ocazia să dezvolte o aplicație, în grup, alături de un mentor experimentat din compania 1&1.

În cadrul proiectului, liceeni au ocazia să:

1-and-1Viziteze compania 1&1 într-o zi obișnuită de lucru și să vorbească cu reprezentanții ei: Directorul General, Directorul de Resurse Umane, Managerii de dezvoltare software

Lucreze flexibil (cea mai mare parte a timpului de la distanță), timp de 6 săptămâni alături de echipă și conduși de mentorul 1&1 –  în timpul dezvoltării aplicației în condiții reale de lucru (set clar de specificații, etapa de testare, dezvoltarea documentației)

Fie premiaţi și recunoscuţi la final în fața colegilor de la 1&1 pentru aplicația dezvoltată, în cadrul ceremoniei oficiale de închidere ce va avea loc pe 14 Martie 2014.

Cei 30 de participanţi selectaţi beneficiază de: 

  • Experiență de lucru reală într-o companie de dezvoltare software
  • Training-uri și practică pe cea mai nouă metodologie de dezvoltare software
  • Platformă și mentoring online și direct pentru fiecare echipă
  • Premii la sfârșitul proiectului

 

diana-davidDiana David

Project Manager STAR 2014

diana.david@scoaladevalori.ro

+40 727 306 258