W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com

Start la educaţie interactivă în 102 laboratoare de informatică!

Start la educaţie interactivă în 102 laboratoare de informatică!

Posted in Proiecte and tagged ,

Primăvara înfloreşte nu doar natura, ci şi educaţia. Începând cu luna martie, aproape 30.000 de elevi din toată ţara lucrează pe calculatoare noi în laboratoarele de informatică, în urma proiectului “Ajutăm împreună”, dezvoltat alături de compania parteneră Kaufland România. Suntem mândri că prin acest program am reuşit să conectăm educaţia la tehnologie în 72 de oraşe!

Cu fiecare an care trece, simţim că educaţia şi tehnologia sunt absolut inseparabile. Noi ne dorim foarte tare ca elevii să beneficieze de tehnologiile de vârf pentru a-şi forma abilităţi care să-i ajute în viitor. Fie că vorbim de gândire critică sau de lucru în echipă, că vorbim de orientare spre soluţii sau de gândire antreprenorială, vorbim despre abilităţi absolut vitale pentru un om de succes. Programul “Ajutăm împreună” este un pas important, care ne face să vedem acest vis tranformându-se în realitate.

Ştefan Pălărie, Preşedinte Şcoala de Valori

În prezent, toate cele 3060 de calculatoare instalate în cadrul iniţiativei “Ajutăm împreună” sunt în funcţiune, fiind deja folosite la orele de Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor. Laboratoarele de informatică din cele 102 de şcoli gimnaziale participante la program s-au înnoit cu unităţi tehnice performante, iar elevii au acum acces la tehologie într-un mediu plăcut.

KSDV-Buc-web-09

KSDV-Buc-web-48

KSDV-Buc-web-11

Utilitatea noilor calculatoare nu se opreşte însă la ora de informatică. Pregătim în curând instalarea aplicaţiilor Edu Apps, cu ajutorul cărora profesorii mai multor altor discipline îşi vor organiza lecţiile într-o manieră dinamică, iar elevii vor avea parte de experienţe de învăţare pe gustul lor, profitând de toate avantajele tehnologiei pentru a acumula informaţiile mai uşor. Instruirea profesorilor va incepe în luna aprilie, astfel încât aceştia să se acomodeze cu softurile educaţionale puse la dispoziţie.

La final de proiect, am adunat câteva impresii de la profesori, părinţi şi elevi:

Folosesc calculatorul atât pentru informatică şi programare, cât şi pentru diferite proiecte şcolare. Aceste calculatoare ne sunt foarte folositoare, cele pe care le aveam înainte erau vechi şi nu mai făceau faţă programelor noi, ne era greu să lucrăm pe ele.

Adrian Stoicescu, elev la Şcoala Alexandru Davila Piteşti

Lumea de astăzi se schimbă atât de mult, încât este mare nevoie să fii în pas cu ceea ce se întâmplă. Copiii din noile generaţii sunt foarte conectaţi la ultimele tehnologii, astfel încât trebuie să-i învăţăm şi să fim şi noi la curent cu acestea. Pentru viitor, pentru a-şi găsi rostul în viaţă, cred că informatica le este de mare ajutor.

Diana Coman, profesor la Şcoala I.L. Caragiale Piteşti

KSDV-Buc-web-57

Pentru a ne dezvolta avem nevoie să avem acces la cunoaştere şi la orice cale de a afla, de a învăţa cât mai multe lucruri. Este foarte necesar ca fiecare şcoală să aibă un laborator de informatică bine dotat, pentru a putea efectua ore de calitate, moderne, astfel încât să aibă acces uşor la orice informaţie în orice moment al zilei. Este de folos atât profesorului, cât şi copiilor.

Constanţa Tănase, părinte al unui elev de la Şcoala nr. 86 Bucureşti

De obicei, copiii de vârsta mea folosesc calculatorul doar pentru a se juca, dar acum pot descoperi că nu este doar o jucărie, ci că poate fi folosit pentru a învăţa tot felul de lucruri.

Ana Oprea, elevă la Şcoala nr. 86 Bucureşti

Le dorim mult succes elevilor şi le promitem că vom continua demersul nostru pentru ca şcoala să devină un spaţiu de învăţare mai prietenos, iar educaţia să beneficieze de ajutorul tehnologiei în construirea de caractere puternice!

KSDV-Buc-web-53

Dă mai departe!

Fă o investiţie de viitor și sprijină financiar tinerii ambițioși. Donează pentru educație!


2 Responses to "Start la educaţie interactivă în 102 laboratoare de informatică!"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *