Pe lângă atelierele de educație-nonformală, participanții la Zentiva Express au avut parte și de 2 zile de matematică aplicată cu trainerii Marian Chițu și Silvia Bogdan – altfel de profi, pasionați nu numai de matematică, ci și de lucrul cu adolescenții și de transformarea orelor de clasă în momente de învățare de care să te îndrăgostești. Să vedem cum a fost! 

24 iulie, prima zi de matematică aplicată

Elevii au jucat un “șotron matematic” și au răspuns la întrebări din diverse ramuri ale matematicii studiate. Au aflat tips&tricks despre cum pot rezolva mai ușor anumite cerințe.

25 iulie, a 2-a zi de matematică și ultima zi de proiect

Elevii au lucrat cu diverse teorii și exerciții matematice, reamintindu-și faptul că găsim matematica peste tot în jurul nostru (începând cu mecanismele din natură). De asemenea, prin exemplele primite, faptul că dezvoltarea unei gândiri logico-matematice ne ajuta foarte mult. Cu bucurie afirmăm că elevii, așa cum ne așteptam, au ajuns la concluzia că matematica poate fi distractivă, contrar părerilor pe care și le construiseră.

Uite ce ne spune Andrei Șerban, participant la Zentiva Express:

Zentiva Express a fost un proiect foarte util pentru mine. Am învățat cum să mă cunosc mai bine pe mine și cum să coordonez o echipă. Mi-am dat seama că obișnuiam să mă enervez foarte repede, dar până la finalul proiectului mi-am rezolvat această problemă, pentru că am vrut să învăț și am învățat să-i ascult pe ceilalți și să le ascult opiniile (înainte credeam că părerile mele sunt cele mai bune).

În timpul Chain Reaction Challenge am avut rolul de lider al unei echipe. Mi-am dat seama că leadership-ul presupune, înainte de toate, să știi cum să atribui fiecărui om din echipă rolul și activitățile potrivite lui – îl întrebi pe fiecare ce ar vrea să facă, ce vrea să învețe, vă gândiți la ce i se potrivește. Este important ca omului să îi facă plăcere să facă acel lucru.

Am avut un moment de revelație în timpul atelierului de Branding personal cu Irina și Cristina, când am aflat că mulți dintre angajatori se uită pe pagina ta de Facebook pentru a te cunoaște mai bine. Atunci mi-am dat seama cât de important este ce postăm pe profilul nostru, pentru că acestea sunt informațiile pe care le lăsăm să ne reprezinte.

A mai existat un exercițiu foarte util pentru mine: simularea de interviu cu Irina, care reprezenta un posibil angajator. Ce m-a ajutat a fost atât exercițiul în sine, căci am putut observa cum reacționez eu în astfel de situații, cât și feedback-ul Irinei, care mi-a făcut recomandări de ce și cum aș putea îmbunătăți în astfel de situații. M-am distrat în toate zilele, căci toate au fost diferite. Unul dintre momentele amuzante a fost când a trebuit să îmi conving colegii să sară cu parașuta. Un exercițiu de creativitate, persuasive, argumentare, spontaneitate, empatie.

Zilele de matematică au fost și ele foarte faine. Mie nu-mi place deloc matematica, în general, însă, în acestea 2 zile am învățat foarte multe lucruri. Am aflat cum matematica este implicată, de fapt, în tot ceea ce facem. Am învățat cum să gândim matematic în viața de zi cu zi, cum să rezolvăm o problemă de matematică gândind logic, nu doar aplicând formule pe bandă rulantă. Celor curioși de ce înseamnă Zentiva Express le spun: Participați, vă veți cunoaște pe voi înșivă așa cum nu v-ați cunoscut vreodată și vei descoperi cât de multe puteți face!”

Zentiva Express 2017 și-a încheiat pentru moment călătoria. Noi suntem însă mândri că întâlnim din ce în ce mai mulți tineri ca tine, interesați să se dezvolte, dispuși să facă pași concreți către cariera pe care și-o doresc. Un program de dezvoltare precum Zentiva Express 2017 poate fi imboldul de care ai nevoie să mărești viteza sau să întâlnești oamenii alături de care să călătorești mai departe.


*Zentiva Express este un program de dezvoltare personală și profesională organizat de compania Zentiva, în parteneriat cu Școala de Valori. Citește mai multe detalii despre proiect aici: www.scoaladevalori.ro/zentiva-express/