W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com

Sub semnul schimbării. Gânduri de bine la final de ME Project

Sub semnul schimbării. Gânduri de bine la final de ME Project

Posted in Proiecte, Testimoniale and tagged , | Leave a Comment

“Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!”

După 6 ateliere şi mai bine de 50 de ore petrecute împreună pe parcursul a 6 luni, a venit momentul să încheiem şi ultimul atelier ME Project. Participanţii, 40 de adolescenţi de la Liceul Teoretic Ion Ghica din Răcari, judeţul Dâmboviţa, au fost la fel de activi şi bine-dispuşi ca şi la celelalte întâlniri. Reuniţi la sediul companiei Strauss, co-organizatorul acestui proiect, am discutat despre argumentare şi valori şi am schimbat idei, cu gândul la viitor.

Cei de la Strauss s-au implicat cu pasiune în fiecare atelier, au fost alături de participanţi şi le-au oferit feedback constructiv, susţinându-i pe parcursul întregului proiect. Ei au amenajat un spaţiu primitor, perfect pentru workshop-urile interactive marca ME Project şi s-au asigurat că tinerii se simt ca acasă.

me project 4

La ultimul atelier, am văzut în ochii tinerilor o dorinţă puternică de a reuşi în viaţă prin propriile forţe, de a continua să se dezvolte şi să devină tot mai buni. Se vede că au mai multă încredere în ei, comunică mai bine unii cu alţi şi se simt confortabil să lucreze atât pe cont propriu, cât şi în echipă.

Cele 6 ateliere, ţinute de 4 traineri din echipa noastră, au abordat teme diverse: identificarea valorilor, vorbit în public, dezbatere şi argumentare, stiluri de învăţare, tipuri de inteligenţă, rezolvarea problemelor şi luarea deciziilor etc. În plus, cei de la Strauss au pregătit şi câteva surprize pentru participanţi: o ieşire la film şi vizita la fabrica de cafea Doncafe, astfel încât aceştia să aibă şi o altă perspectivă asupra cunoştinţelor dobândite la workshop-uri.

După ce ne-am luat “la revedere”, am citit cu emoţie impresiile participanţilor şi ne-am bucurat mult să vedem că am reuşit să aducem o schimbare în bine în viaţa lor prin acest proiect. Toţi cei 40 de adolescenţi ne-au mărturisit că au învăţat lucruri noi în cadrul atelierelor ME Project, care îi vor ajuta şi de acum încolo. Interacţiunea cu cei din echipa Strauss i-a bucurat pe participanţi, care au remarcat prietenia şi deschiderea acestora. În ceea ce priveşte echipa noastră, tinerii au fost fascinaţi de povestirile educative ale lui Alin, le-a plăcut mult jocul Alexandrei cu etichetele, au apreciat energia şi sfaturile lui Florin şi povestea de viaţă a Irinei. Mesajele lor ne-au adus zâmbetul pe buze:

“Aţi fost super! Sunteti şi veţi rămâne undeva într-un colţişor din sufletul meu, de asta să fiţi siguri. Vă mulţumesc pentru timpul pe care l-aţi petrecut cu noi şi vă rămân recunoscătoare pentru toate învăţăturile şi exemplele voastre!”

Ştefania Cătălina Ionescu

“Datorită ME Project am schimbat ceva la noi şi astfel putem schimba ceva şi în societate. Vă mulţumesc din tot sufletul! Pot spune că aici a fost o a doua casă pentru mine, m-am simţit în largul meu şi nu mi-a păsat dacă voi fi criticată sau ceva. Am spus şi am făcut tot ce-am simţit. Mulţumesc tuturor facilitatorilor şi va sfătuiesc să continuaţi, pentru că merită!”

Magda Costache

me project 7

La rândul ei, Alexandra, unul din facilitatorii noştri, a observat impactul pe care ME Project l-a avut în rândul tinerilor:

“Me Project i-a ajutat pe liceeni să prindă încredere in ei, să fie mai comunicativi, să se dezvolte. Nu în ultimul rând, acest proiect a trezit o foarte mare “poftă de viaţă” participanţilor. Entuziasm. Mult entuziasm. Foarte mult entuziasm.”

Am cules câteva impresii de la participanţii ME Project, pe care vrem să le împărtăşim cu voi, în amintirea momentelor petrecute alături de aceşti adolescenţi minunaţi:

“Consider că participarea la ME Project a reprezentat un prilej de schimbare în bine, nu doar a mea, ci a întregului grup, toată lumea a luat ceva din acest proiect. Cu ajutorul experienţei şi informaţiilor acumulate aici, ştiu că mă pot dezvolta, pot avea mai multă încredere în mine şi, sincer, dacă aş putea face parte din acest proiect, ca trainer, aş face-o cu mare plăcere.”

Ioana Drăguţ

“ME Project m-a ajutat să prind curaj, îndrăzneală şi să fiu demnă de acum înainte. Am învăţat cum pot ieşi dintr-o situaţie complicată, dintr-o stare, concentrându-mă şi pe ceea ce urmează să spun, şi mai ales responsabilă de anumite lucruri. Vă mulţumesc!”

Valentina Rojojinaru

“Înainte eram o persoană închisă, voiam să sufar în tăcere, sufeream şi din cel mai mărunt lucru, însă acum, datorită vouă, sunt altfel. Sunt mult mai puternică, zâmbesc mai des şi am învăţat lucruri noi. Sunt mai deschisă cu cei din jur şi nu îmi mai pasă ce spun ceilalţi despre mine. În concluzie, vreau să vă spun un sincer “mulţumesc” pentru tot şi că v-aţi luat din timp pentru noi!”

Cătălina Tudor

me project 6

Cu ce gând au rămas adolescenţii în urma acestei experienţe? Pe scurt, acest este impulsul dat de ME Project, rezumat atât de bine de unul dintre participanţi:

“Să ne depăşim teama de absolut orice şi să încercăm să schimbăm lumea în ceva mai bun.”

Dă mai departe!

Fă o investiţie de viitor și sprijină financiar tinerii ambițioși. Donează pentru educație!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *