W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com

Tabăra “Adoptă un liceu”, la a doua ediţie

Tabăra “Adoptă un liceu”, la a doua ediţie

Posted in Evenimente, Proiecte and tagged | Leave a Comment

Pe 24-26 octombrie, la Bușteni, am adunat la un loc mai multe piese de puzzle ale societăţii, cu intenția de a obține soluţii pentru o educație performantă. Alături de Asociația ROI, am organizat a doua ediție a taberei “Adoptă un liceu”, un loc de împărtăşit idei și experiențe, în care reprezentanți ai liceelor, ai mediului de afaceri și ai autorităților au interacționat pentru a descoperi cum pot lucra mai bine împreună.

Prin “Adoptă un liceu” ne-am propus să împrietenim liceele tehnologice şi mediul economic privat, încurajându-le colaborarea, astfel încât elevii să fie mai bine pregătiți pentru viitoarele lor joburi. În tabăra de la Buşteni ne-am bucurat să avem alături de noi reprezentați din peste 24 de licee tehnologice din toată țara. În total, peste 120 de persoane au participat activ la dezbateri și ateliere, aducându-şi contribuţia cu idei pentru îmbunătăţirea sistemului educaţional.

Tedy Necula, regizorul filmului educațional “Ba se poate!”, a ajuns direct la inimile participanților. Povestea lui despre “bucuria de a face lumea să meargă mai departe” i-a inspirat atât pe elevi, cât și pe profesori să-și depășească temerile, să aibă încredere că schimbarea este posibilă și să-și asume pașii mici pentru a ajunge acolo unde își doresc.

La Craiova, firmele au înțeles deja că este important să contribuie la dezvoltarea comunității locale și s-au implicat în educația elevilor din liceele tehnologice. În plus, astfel se pot asigura că vor avea viitori angajați mai bine pregătiți. Liceul Tehnologic Auto Craiova a fost adoptat în 2013 de un grup de companii cu activitate în județul Dolj, care sprijină şcoala cu un program de intervenție și pregătire tehnică prin practică și dotarea atelierelor instituţiei. Echipa noastră, alături de alte organizații nonguvernamentale, contribuie cu programe de educație non-formală pentru elevi, pentru ca aceştia să deprindăși abilități de organizare, de comunicare și de lucru în echipă.

Adoptă un liceu este o inițiativă prin care ne-am propus să întărim colaborarea între liceele tehnologice și mediul privat din România. Am pornit cu un proiect și acum vorbim despre un spirit de colaborare prin care putem crește calitatea absolvenților, iar mediul privat poate fi mult mai mulțumit de calitatea viitorilor angajați. Semnalele sunt foarte bune, dacă avem în vedere companiile care dezvoltă deja parteneriate cu diferite licee și nenumăratele exemple prezentate și în tabără, în cadrul galeriei realizate de către elevi și profesori”, a declarat Ștefan Pălărie, președintele Şcoala de Valori.

adopta un liceu

adopta un liceu 1

adopta un liceu 2

Vezi mai multe fotografii pe pagina noastră de Facebook

Tabăra “Adoptă un liceu” 2014 a fost organizată de Școala de Valori și Asociația ROI, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale și Ministerului Tineretului și Sportului. Partenerii evenimentului au fost: HR Club, Romanian Business Leaders, Școala Germană Kronstadt, Cummins, Erste Asset Management, BCR, Coca-Cola HBC Romania, Nestlé Romania, Prisum International Trading, Tymbark Maspex Romania. Organizatorii au beneficiat de sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Prahova, DJTS Prahova, a Cube Training, a Centrului de Pregatire pentru Personalul din Industrie (CPPI) din Bușteni și a Colegiului “Ion Kalinderu” Bușteni.

Dă mai departe!

Fă o investiţie de viitor și sprijină financiar tinerii ambițioși. Donează pentru educație!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *