“Tot răul spre bine”, și-a spus Alexandra, după ce a trebuit să intre în altă echipă de Excepționali pentru organizarea proiectelor de impact la nivel local. Alexandra ne-a povestit despre cum și-a depășit temerile și cum a influențat-o participarea la programul Excepționalii. 

“Cu ajutorul proiectului Excepționalii am învățat să lucrez mai bine cu oameni noi, cu care nu mai avusesem contact până atunci. Totodată, am învățat să îmi exprim ideile liber, fără frică. Pe lângă acestea, am aflat și lucruri practice, spre exemplu cum să îți faci un buget. 

Printre temerile mele cele mai mari au fost mereu vorbitul în public și oamenii străini, așa că am mers cu o oarecare frică la Excepționalii. Însă acum pot spune cu bucurie că datorită acestui proiect am devenit mult mai sigură pe mine și am prins curaj.

Cred că cel mai impresionant lucru este impactul pe care proiectul l-a avut asupra mea. Am învățat câte ceva de la fiecare persoană cu care am lucrat. În plus, la fel de impresionantă este și “familia” pe care am format-o prin acest proiect în doar câteva zile – comunitatea de participanți.

Pentru mine, cel mai dificil moment a fost când mi-am dat seama că proiectul pe care îmi doream să îl realizez în orașul meu nu va funcționa, întrucât echipa noastră se destrămase. Astfel, a trebuit să mă alătur altei echipe, cu oameni total necunoscuți și să o iau de la zero cu un proiect nou.

Am intrat astfel în echipa “Back2Reality”. Inițial am fost temătoare, întrucât ei deja începuseră munca și se cunoșteau toți (eu nu cunoșteam pe nimeni, yay). Totuși, asta a făcut totul mult mai interesant și mai frumos. M-am apropiat foarte tare de cei din echipă și am lucrat extrem de bine cu ei. Deci în final, tot răul a fost spre bine și am reușit să depășesc momentele grele cu ajutorul oamenilor din jur.

La Biblioteca Vie și la vizitele in companii au cunoscut oameni foarte inteligenți și pasionați, care m-au ajutat să îmi dau seama în ce direcție aș vrea să merg pe plan profesional.

Atelierele au fost foarte utile; în cazul meu, cel mai mare impact l-a avut un atelier împotriva stresului. Prin câteva exerciții (simple, de altfel) mi-am dat seama de extrem de multe lucruri despre mine și nevoile mele. Este aproape uimitor cum după doua ore am reușit să învăț atât de mult despre propria mea persoană și ce trebuie să schimb la mine pentru a reuși (mai ales pe plan personal).”


Foto: Martin Robert Andrei