Pentru Andreea Daniela Androne, bursieră stART la pictură, primele șase luni ale anului au însemnat numeroase participări la expoziții și concursuri, dar și depășirea unei temeri legate de talentul său.

“În ultima perioadă am avut parte de multe experiențe și realizări, însă odată cu ele au apărut și sentimente de descurajare, precum și acea teamă de nereușită. Până la urmă, mi-am dat seama că ea nu ar trebui să existe.

După ce am luat locul 1 la concursul „Marea Unire. Unitate prin artă”, secția artă decorativă, am conștientizat că nu trebuie să mă mai desconsider sau să mă îndoiesc de talentul meu, ci doar trebuie să am încredere în mine și să muncesc mai mult, pentru multe astfel de reușite.

Pe lângă asta, am descoperit noi tehnici de pictură utile, am învățat lucruri noi, datorită trainerilor Corina și Tibi, ce au susținut webinarii folositoare în cadrul proiectului Bursele stART. Cu ajutorul lor pot spune că am acumulat multe informații, de unele chiar nu aveam habar.

Mi-am dat seama că mi-am găsit mentorul, de mai bine de 2 ani, este vorba de doamna profesoară Cristina Cercelaru, căreia îi datorez mii de mulțumiri pentru tot ajutorul și sprijinul pe care mi-l oferă. Chiar dacă aveam susținerea doamnei profesoare, nu aș fi putut înainta fără ajutorul oferit de Bursele StART, atât financiar, cât și motivațional, de aceea, din nou, mii de mulțumiri și vouă!

În prima jumătate a anului am participat la următoarele concursuri:

  • Concursul Internaţional de Pictură pentru copii şi tineret „Hollosy Simon”, Baia Mare, 22 ianuarie – 4 mai.
  • Concursul Național de Desen și Pictură Ilie Marineanu”, Craiova, martie.
  • Concursul Național „Marea Unire. Unitate prin artă”, Turda, martie-iulie – locul 1.
  • Concursul Național de Grafică „Constantin Găvenea”, Tulcea, aprilie.
  • Concursul Național „Primăvara artelor”, Bacău, 20- 28 aprilie – locul 1.
  • Concursul Național de Artă Fotografică „Trasee în alb-negru și color”, Bârlad, aprilie – locul 1 și o mențiune.
  • Concursul Național de Arte Plastice „Camil Ressu”, Galați.