Everyone wants to live on top of the mountain, but all the happiness and growth occurs while climbing it. (Andy Rooney)

Unii spun povești în teatru, în dans, în culori, în privire; alții le poartă doar pentru ei, iar eu aleg doar să le ascult. Dar azi fac o excepție, azi voi fi eu cea care spune povestea. Prin urmare, ai deschis articolul ăsta ca să citești o poveste în cuvinte. 

Probabil știi deja ce e The Change Hub, corect? Dar nu, mulțumesc, nu-mi răspunde. Acum nu îl prezint ca pe un proiect, o comunitate, primul hub de educație non formală, azi o să îți spun pur și simplu că e o întâmplare. Știi tu, lucrurile la care speri și te rogi fierbinte câteodată, pur și simplu, nu se împlinesc. Dar am învățat în timp că e mai bine să nu se întâmple, ca să lase loc unor alte oportunități, destinate ție. Așa s-a întâmplat cu The Change Hub.

După un șir lung de schimbări, prieteni pierduți și alte dezamăgiri, am auzit de un proiect ambițios. Nu știam exact ce e, nu înțelesesem prea bine ce se întâmplă în el, suna doar foarte bine. Ahh… și se zvonea că va fi plin de oameni tari. Deși puțin confuză, am aplicat. Poate era șansa mea să îmi fac debutul asa cum trebuie în viața de liceu, să fac ceva constructiv cu timpul meu, să scap de aglomerația de oameni nepotriviți din viața mea. Și ca orice lucru care îți este sortit, am intrat în The Change Hub.

Începusem, așadar, să dau PLAY celei mai frumoase perioade de până acum. Pe parcursul sesiunilor, The Change Hub a îndeplinit tot ce a promis (ba chiar mai mult). A fost un pachet complet de dezvoltare: curaj, încredere, ascultare, susținere, prieteni și, în acelasi timp, fun time.

Cel mai frumos lucru au fost însă oamenii de aici, începând cu mentorii noștri, susținătorii geniali din Școala de Valori, colegii din comunitate și terminând cu speakerii invitați la fiecare sesiune. Când i-am întâlnit, a fost ca și cum descoperisem o nouă gamă de culori. Sunt oameni ambițioși, care au curaj să ducă până la îndeplinire tot ce își proiectează în minte. Sunt oameni frumoși, care au pasiuni diferite. Oameni care cred atât de mult în ceea ce fac, încât nu rostesc cuvinte, se transformă ei înșiși în ele atunci când vorbesc despre viziunile lor. Sunt, pur și simplu, revoluționari.

După multe luni de momente frumoase, The Change Hub a luat sfârșit pentru mine. Dar nu mă înțelege greșit, nu s-a terminat. De fapt, nu se termină vreodată. Acum dăm startul unei noi etape. Începem să aducem la realitate propriile idei. Pe scurt, prindem curaj să facem câte o schimbare; o schimbare mică acum, dar care aduce impact în lume.

Proiectul echipei mele este unul simplu, bazat pe cea mai frumoasă metodă de învățare: poveștile. Va cuprinde 5 confesiuni sincere despre drumul până la succes, ascuns în spatele imaginilor perfecte. De ce cu povești? Pentru că vrem să învățăm de la ceilalți, să ne inspirăm, să lăsăm un val mic de curaj să plutească deasupra generației noastre. Merită să le asculți și tu. De fapt, merită să prinzi încredere și în vocea ta și să te faci auzit.

Așa că închide articolul! Dorește-ți să îți găsești și tu întâmplarea de poveste! Riscă o dată (sau de doua ori, sau de trei ori sau de câte ori este nevoie). Schimbă lumea în felul tău! Creează lumea din nou!


Poveste spusă de Andreea Caloian