W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com

Think Ahead

Momentan, înscrierile pentru acest proiect sunt închise.

Cine sunt eu? Ce carieră să îmi aleg? Cum iau decizii în viaţă?

Dacă nu ai un răspuns clar la aceste întrebări, vino la Think Ahead şi-l vei afla!

head-think-ahead-2Think Ahead este programul special creat pentru liceeni, care te ajută să te cunoşti, să-ţi identifici valorile şi ulterior să inspiri prin propria personalitate. Pentru că cel mai bine învăţăm prin exerciţii, am pregătit workshop-uri practice, cu jocuri, interacţiuni animate, schimb de experienţe şi invitaţi-surpriză. Alături de echipa Şcolii de Valori şi de ceilalţi participanţi, îţi afli punctele forte şi înveţi să le foloseşti, pentru a-ţi croi viitorul pe măsura pasiunilor tale.

Din februarie 2012, de când a luat startul, Think Ahead a însemnat 20 de ediţii şi un total de peste 900 de adolescenţi care au acum o idee mai clară despre potenţialul lor şi ştiu pe ce drum să meargă în viaţă. Alătură-te lor şi vino să-ţi descoperi calităţile!

La Think Ahead nu vei avea timp să te plictiseşti, pentru că în permanenţă vei fi provocat să experimentezi şi să ieşi din zona de confort. Toate astea într-o atmosferă prietenoasă, unde poţi fi tu însuţi, manifestându-te aşa cum simţi. Nu vei fi un spectator, ci actorul principal al propriei tale piese: viaţa ta.

7 motive pentru a participa la Think Ahead:

  • îţi exersezi şi dezvolţi abilităţile de comunicare, argumentare şi convingere
  • îţi identifici valorile şi poţi alege în cunoştinţă de cauză o direcţie în viaţă
  • faci cunoştinţă cu oameni-model, care te pot inspira şi motiva
  • înveţi să vorbeşti în public fără emoţii
  • îţi afli punctele forte, înveţi să le pui în valoare şi dobândeşti mai multă încredere în tine
  • descoperi ce carieră ţi s-ar potrivi
  • intri într-o comunitate de tineri curajoşi, care gândesc independent şi ştiu ce vor să facă din viitorul lor.

Te aşteptăm alături de noi să pornim în aventura Think Ahead şi să parcurgem drumul autocunoaşterii împreună, prin trei ateliere practice: Gândeşte pentru tine, Argument şi Pendo. Acestea sunt independente şi poţi alege să participi doar la unul dintre ele, însă pentru un proces de autocunoaştere complet îţi recomandăm să vii la toate cele trei module. Citeşte mai jos detalii despre fiecare:

Gandeste pt tineGândește pentru tine

atelier de orientare în viață și în carieră

Petrecem împreună un weekend, pe parcursul căruia îţi descoperi scopul în viață, talentele și pasiunile. Faci apoi legătura dintre propriile valori, abilități și puncte forte cu piața muncii și afli ce meserii ţi se potrivesc și cum te poţi pregăti pentru a le obține. Invitații-surpriză îţi povestesc despre cum erau ei în liceu și cum şi-au ales meseria pe care o au în prezent, ancorând în realitate exercițiile din cadrul workshop-ului.

Argument

atelier de argumentare, tehnici de luare a deciziilor și soluționarea problemelor

În acest atelier de 2 zile, prin jocuri de rol și exerciții practice, îţi vei dezvolta capacitatea de a soluționa orice conflict în familie sau la școală, argumentându-ţi punctul de vedere într-un mod coerent și logic. Devii mai deschis la nevoile celorlalţi şi înveţi să-i asculţi, nu doar să-i auzi. În plus, înveţi să iei decizii bazându-te pe argumente clare şi nu dând cu banul sau lăsându-i pe alţii să aleagă pentru tine.

think aheadPendo

atelier de valori

Pregăteşte-te pentru o călătorie palpitantă în Regatul Pendo, unde timp de o zi vei intra în pielea unui personaj! Pendo este un joc interactiv cu costume, datorită căruia ai ocazia să-ţi descoperi valorile, să le validezi şi să înţelegi cum acestea îţi influenţează modul în care iei decizii. Prin interacţiunea cu ceilalţi participanţi înveţi să colaborezi şi să stabileşti mai uşor relaţii cu cei din jur. Acest atelier este un produs special al Școlii de Valori și există și o versiune pentru părinții care doresc să își înțeleagă mai bine adolescenții.

Dacă îţi doreşti să-ţi descoperi potenţialul, să îţi faci noi prieteni şi să te distrezi, nu mai ezita şi hai la Think Ahead!

Ce spun participanţii

La Think Ahead am învățat că pot avea încredere în mine și că îmi pot urma visele fără să mă judece nimeni. Cu muncă și ambiție și un obiectiv stabilit poți ajunge exact unde îți dorești. Am învățat că există doar experiențe, nu unele bune sau rele și că cele mai proaste idei sunt cele nespuse. Este bine să pui întrebări, nimeni nu va răspunde la întrebări nespuse. Ar mai fi multe de spus, dar totul este numai de bine, sper să organizați cât mai multe activități.

Laura Mariana Olaroiu – participant Think Ahead București

Consider că participarea mea la Think Ahead a fost de-a dreptul necesară pentru că am descoperit lucruri despre mine pe care înainte nu le luam prea mult în seamă. Această experiență m-a făcut mai încrezătoare și am cunoscut o mulțime de oameni interesanți, dar și lucruri noi despre cei pe care îi cunoșteam deja. M-a învățat că pot să combin ingenios toate lucrurile care îmi plac pentru a avea un viitor cât mai plăcut și mai dinamic cu putință.

Andreea Ștefania Pistea – participant Think Ahead București

Dacă vrei să afli mai multe despre Think Ahead şi atmosfera de la ateliere, intră pe blog.