W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com

Trainer GROW & voluntar Erasmus. Fa cunostinta cu Andreia din Portugalia!

Trainer GROW & voluntar Erasmus. Fa cunostinta cu Andreia din Portugalia!

Posted in Erasmus, Scoala de Valori and tagged , | Leave a Comment

Andreia din Portugalia este trainer GROW și face parte și din echipa de voluntari Erasmus care ne ajută anul acesta. Am întrebat-o despre motivația ei de a veni în România și iată ce ne-a răspuns:

“Am decis să fiu trainer GROW deoarece mi-am dorit o experiență internațională, iar GROW a apărut deopotrivă ca o provocare și ca o oportunitate. O provocare, deoarece trebuie să livrez ateliere pentru adolescenți – cel mai dificil public, credeam. O oportunitate, pentru că vreau să-mi îmbunătățesc limba engleză și abilitățile de vorbit în public. Nu știam însă că se va dovedi a fi una dintre cele mai bune experiențe din viața mea. 

Nu sunt genul de persoană care să aibă multe așteptări, însă bineînțeles că am avut în minte un rezultat pozitiv, altfel n-aș fi aplicat. Per total, mi-am dorit ca sesiunile mele să fie autentice și distractive – un spațiu sigur de exprimare a ideilor și sentimentelor fără a fi judecat de ceilalți.

Prima mea zi în România, mai exact în București, a fost despre diferențe. La o primă plimbare, îmi amintesc cât de ocupată eram să compar totul din jur cu Portugalia.

3 lucruri mai puțin cunoscute despre țara mea:

  • Portugalia este cel mai vechi stat-națiune din Europa;
  • Portugalia are cea mai veche librărie din lume. Se numește Bertrand și se află în Chiado, chiar în centrul Lisabonei;
  • Cuvântul “saudade” nu are traducere în nicio altă limbă și înseamnă o amintire plină de recunoștință a unei persoane, a unui moment sau a unui alt lucru de care ești lipsit.”
Dă mai departe!

Fă o investiţie de viitor și sprijină financiar tinerii ambițioși. Donează pentru educație!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *