Marta, voluntar din Spania implicat în cadrul proiectului tip Serviciul European de Voluntariat “Practice. Learn. Step up!” implementat de Asociatia Școala de Valori și finanțat prin intermediul programului Erasmus Plus, ne împărtășește câteva gânduri despre experiența ei ca trainer GROW și despre visurile sale. Ne bucurăm să te avem alături de noi pentru cauza educației, Marta!

“Am decis să fiu trainer GROW pentru a mă dezvolta, a-mi îmbunătăți abilitățile și a scăpa de teama de a vorbi în public și în engleză. A fost o provocare mare pentru mine și mi-a fost teamă la început, dar la finalul primei sesiuni m-am simțit mulțumită și recunoscătoare față de participanți și față de sesiunea pe care am creat-o împreună. Să devin trainer GROW a fost o decizie  dificilă, dar sunt foarte bucuroasă de alegerea mea. 

Această experiență a fost incredibilă pentru mine, am învățat multe lucruri de la participanți și din sesiuni; este o experiență pe care aș repeta-o în viitor. Mi-a plăcut foarte mult conexiunea pe care noi, trainerii, am avut-o cu participanții, am putut să facem schimb de opinii și gânduri. Am vorbit despre valori, dezvoltare personală și gândire critică și cred că atelierele au fost utile depotrivă pentru liceeni și pentru mine.

Prima mea zi în România a fost diferită și cool. Era totul nou pentru mine, prima dată când am locuit singură, departe de casă, în compania a 7 persoane din țări diferite, dar m-am simțit bine și m-am adaptat foarte repede la această situație nouă.

Cel mai mare vis al meu este să lucrez în domeniul educației. Educația este un drept pe care fiecare ar trebui să-l aibă, însă din păcate nu se întâmplă așa. De aceea, visul meu este să aduc educația în locurile unde lipsește, să fac astfel încât fiecare să se bucure de acest drept.

Dacă aș avea o baghetă magică, aș șterge tot răul și gândirea negativă din lume. Suntem toți oameni și am putea avea o lume mai bună doar înțelegându-ne și respectându-ne unii pe alții. Suntem diferiți, dar asta nu înseamnă că suntem mai buni sau mai răi, ci doar altfel, iar asta ne face speciali și unici.

3 lucruri mai puțin cunoscute despre Spania, țara mea:

  • Suntem foarte sociabili
  • Ne place să dansăm și să petrecem
  • Iubim să mâncăm pâine cu roșii și supă de roșii”