Anul acesta, ne bucurăm să avem alături de noi în birou o echipă voioasă de tineri voluntari din Italia, Portugalia și Spania, veniți prin proiectul “Practice, learn, step up!” implementat de Asociatia Școala de Valori și finanțat prin intermediul programului Erasmus Plus. Ei sunt implicați ca traineri în programul GROW, ne ajută și în alte proiecte, iar în timpul liber explorează Bucureștiul și România. I-am rugat să ne scrie despre ei, curioși să descoperim ce i-a adus în țara și în organizația noastră. 

Fă cunoștință cu Pedro!

“De ce voluntar Erasmus? Deoarece vreau să mă implic pentru a face lumea un loc mai bun, pe lângă dorința de a trăi o experiență internațională.

Prima mea zi în România…

A fost șocant să văd atât de multă zăpadă când am ajuns, dar și minunat.

Cea mai plăcută zi petrecută până acum în România a fost cea când am fost la Constanța, la plajă, deoarece îmi era dor de mare și voiam să vizitez un oraș de pe coastă.

Un alt loc care m-a impresionat a fost castelul Peleș, este incredibil atât în exterior, cât și în interior. Plimbarea în parc a fost de asemenea grozavă.

Cea mai mare provocare cu care m-am confruntat ca voluntar Erasmus a fost să vorbesc engleza în public. Am trecut peste, respirând adânc și spunându-mi că știu suficient de bine această limbă.

Visul meu este să am un job care îmi place și prin care să contribui cu ceva pozitiv în societate, prin care să ajut, pe lângă a călători foarte mult.

3 lucruri mai puțin cunoscute despre Spania, țara mea

  • În Spania, este ceva obișnuit să saluți o persoană sărutând-o pe ambii obraji, chiar dacă este prima dată când o întâlnești.
  • Este a doua țară din lume cu cele mai multe monumente declarate patrimoniu mondial UNESCO (44).
  • Spania are 5.789 km de linie de coastă, cu marea Mediterană, marea Cantabrică, oceanul Atlantic, marea Alboran.”