W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com

Training-uri pentru creativi: despre scurt-metraje

Training-uri pentru creativi: despre scurt-metraje

Posted in Evenimente, Prieteni and tagged | Leave a Comment

Asociaţia ORICUM lansează o serie de training-uri dedicate breslei creative.

Sâmbătă, 10 mai, în spaţiul Espace Minoux are loc primul training ORICUM pentru profesioniştii din sectorul cultural şi creativ. Alături de Alexandra Safriuc, co-fondator şi selector de filme ShortsUP, participanţii la training vor descoperi paşii pe care trebuie să ȋi urmeze un realizator de filme astfel ȋncât proiectul său de film scurt să aibă parte de o distribuţie cât mai bună la nivel internaţional.

Ca orice produs cultural, filmul scurt are mai multe etape de viaţă care trebuie să urmeze ordinea lor firească pentru a ajunge la un număr cât mai mare de spectatori. Iar popularitatea crescândă a pieţelor de scurtmetraje de la Cannes şi Clermont-Ferrand, a evenimentelor non-competitive de film scurt şi a platformelor V.O.D. (video on demand) ne ȋncurajează să credem ȋn dezvoltarea distribuţiei comerciale a acestui gen cinematografic.

Pe parcursul trainingului vor fi abordate aspectele cheie legate de distribuţia scurt-metrajelor:

– Care este cel mai potrivit festival pentru lansarea naţională şi internaţională a unui scurtmetrajului tău? Cum se construieşte un circuit festivalier relevant?

– Cum se contacteazăun distribuitor (inter)naţional şi cum se derulează negocierile cu acesta?

– Care este cea mai bună strategie ȋn ceea ce priveşte distribuţia online? Ce alegi ȋntre Vimeo şi YouTube şi ce alte platforme de distribuţie există?

Poster-Training-10 mai

Filmul este unul dintre cel mai vizibile industrii culturale şi creative din România. “Noul val de cinematografie românească” a atras atenţia asupra potenţialului acestui sector de a contribui la brandul de ţară românesc.

Pentru mai multe detalii şi înscriere, intraţi aici.

Asociaţia ORICUM activează de peste 5 ani în domeniul industriilor culturale și creative şi îşi propune să devină o sursă majoră de know-how pentru organizații de profil, artiști, creatori, instituții și firme. Mai multe informaţii pe www.oricum.ro, www.facebook.com/oricum

Dă mai departe!

Fă o investiţie de viitor și sprijină financiar tinerii ambițioși. Donează pentru educație!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *