W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com

Transmaraton, o cursa cu si pentru Exceptionali

Transmaraton, o cursa cu si pentru Exceptionali

Posted in Evenimente, Proiecte, Transmaraton and tagged ,

Când spui weekend, te gândeşti la multă odihnă şi dormit până târziu. Sunt însă şi oameni care aleg să se trezească dis-de-dimineaţă şi să alerge zeci de kilometri la înălţimi ameţitoare, de când ziua se îngână cu noaptea, iar primele raze de soare încă nu au străpuns întunericul. Nu doar din pasiune pentru alergare, ci şi pentru cauzele în care cred.

Pe 20 septembrie, 150 de oameni curajoşi şi-au înfruntat temerile şi au alergat împreună peste 5000 de kilometri pe Transfăgărăşan, într-o cursă a genunchilor tari şi a limitelor depăşite. Echipa noastră la Transmaraton a fost formată din 40 de super-alergători, care care au strâns fonduri pentru educaţie şi pentru proiectul nostru Excepţionalii.

trans2

Cum a fost atmosfera? Am putea spune “copleşitoare”, “emoţionantă”, “energică” sau “prietenoasă”. Dar ca să fim sinceri, în realitate e greu de descris în cuvinte. În aer plutea un cumul de sentimente intense, optimism, ceva oboseală şi un grăunte de teamă – “Dacă nu voi reuşi?”. Însă în faţa liniei de start pentru ultramaraton (64 km), maraton (42 km) şi semimaraton (21 km), neliniştea a dispărut, fiind înlocuită de entuziasm pur. Câteva momente din cursă au fost surprinse într-un clip impresionant:

Comunitatea alergătorilor de la Transmaraton 2014 a fost formată din oameni cu condiţii fizice diferite, vârste şi ocupaţii diverse, însă având în comun determinarea de a lupta pentru fiecare pas, bucurându-se în acelaşi timp de clipele trăite. Am văzut oameni care au alergat desculţi, persoane care au început mai greu, dar au strâns din dinţi şi au terminat cu bine, tineri aflaţi la prima experienţă de acest fel sau maratonişti cu ştate vechi care şi-au depăşit propriul record. Pe scurt, o comunitate de învingători!

Rezultatele echipei de alergători a Şcolii de Valori au fost în concordanţă cu numele proiectului aliniat de noi la start – Excepţionale! Întreaga noastră echipă a făcut o figură frumoasă. În plus, ne mândrim cu 4 locuri I la fiecare cursă:

M-am simțit atât de bine la Transmaraton datorita vouă. „Repetiția” de pe 6 octombrie, alergarea din Tineretului, faptul că ați fost toți așa deschiși cu noi și că ne-ați apropiat unii cu alții. Dacă nu ar fi fost lucrurile astea, poate că nu m-aș fi simțit atât de bine. Plus că am cunoscut atâția oameni noi dintr-o dată 🙂 E grozav ca din când în când să nu fii organizator, parcă te bucuri altfel de oameni și de evenimente. Nu știu vouă cum v-a fost, dar eu una chiar aveam nevoie de ceva de genul ăsta.

Liana Buzea

Cu ajutorul donatorilor generoşi, alergătorii noştri Excepţionali au strâns aproape 12.000 de euro, bani care vor fi investiţi în educaţia adolescenţilor. Cu aceste fonduri, vom sprijini 100 de elevi talentaţi în drumul lor spre performanţă, în cadrul proiectului Excepţionalii, încurajându-i să-şi atingă potenţialul în domeniul care li se potriveşte.

transmaraton

Vezi mai multe poze pe Facebook

Chiar dacă ediţia de anul acesta a Transmaratonului s-a încheiat, strângerea de fonduri continuă, iar cei care doresc să contribuie o pot face printr-o donaţie aici.

La sfârşit, după linia de finish a Transmaratonului, oboseala şi febra musculară dispar şi rămân amintirile frumoase, recunoştinţa pentru o experienţă unică, sentimentul de a fi contribuit prin pasiunea lor la o lume mai bună.

Felicitări tuturor alergătorilor şi echipei de susţinători, organizatorilor – Ro Club Maraton!

PARTENERI

logo transmaraton   autonom logo  unicredit    siemens logo

Dă mai departe!

Fă o investiţie de viitor și sprijină financiar tinerii ambițioși. Donează pentru educație!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *