W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com

Transmaraton, prin ochii unui voluntar - Elena

Transmaraton, prin ochii unui voluntar – Elena

Posted in Testimoniale, Transmaraton and tagged , , | Leave a Comment

Au trecut câteva zile de la Transmaraton, unde echipa noastră de alergători Excepţionali şi-a depăşit limitele şi a strâns fonduri pentru tinerii pasionaţi, care pot schimba viitorul prin puterea minţii lor. Elena, una dintre voluntarele noastre şi participantă la prima ediţie a proiectului Excepţionalii, a fost prezentă la cursă alături de noi, pentru a da o mână de ajutor organizatorilor şi alergătorilor. Ea a scris câteva gânduri despre această aventură la înălţime (din toate punctele de vedere), pe care te invităm să le citeşti mai jos!

elena voluntar transmaratonExperienţa de pe Transfăgărăşan este imposibil de transpus pe hârtie, din simplul motiv că numai prin participarea activă la eveniment poţi cunoaşte poveştile alergătorilor, îi poţi susţine pe traseu, atât cu apă şi mâncare cât şi cu strigăte de încurajare, poţi privi acele peisaje splendide, respira aer proaspăt de munte, bucurându-te de fiecare moment, alături de o comunitate de oameni excepţionali. Și o spun atât din punctul de vedere al unui voluntar la Şcoala de Valori, participant al proiectului Excepţionalii, cât şi prin prisma unei persoane pasionate de alergat.

Pentru cei ce nu ştiu, în cadrul Transmaratonului se desfăşoară trei probe, toate de alergare, pe drumurile Transfăgărăşanului: semimaraton (21 k), maraton (42 k) şi ultramaraton (64 k).

Ceea ce face aceasta cursă atât de frumoasă este motivul pentru care mulţi dintre participanţi aleargă, şi anume, pentru a susţine o cauză. Proiectul Şcolii de Valori, Excepţionalii, este la rândul lui cauză la acest eveniment. Pe scurt, o parte din alergători aleargă pentru a susţine anual 100 de liceeni excepţionali din toată ţara, pentru ca aceştia să aibă parte de 4 zile de conferinţe, pe parcursul cărora au parte de un tip de educaţie foarte importantă în viaţă, care nu se învaţă la şcoală. Este vorba de leadership, antreprenoriat, orientare în carieră, valori, lucru în echipă, toate acestea reprezentând răspunsul la întrebarea care îi macină pe mulţi tineri de vârsta mea: “Cum pot reuşi în plan profesional?”.

Imaginaţi-vă acum Transfăgărăşanul, un drum şerpuit prin munţi, unde mulţi turişti vin pentru a admira acea privelişte extraordinară. Acel traseu de 21 de kilometri a fost animat încă de la 4 dimineaţa de voluntari şi alergători, şi cu toate că efortul a fost mare pentru toţi implicaţi, energia transmisă a fost mereu pozitivă. Nu cunoşteam prea multă lume, dar recunosc că m-am simţit “ca la mine acasă”. Oamenii erau atât de deschişi, de primitori, de calzi… tocmai pentru că toţi aveam acelaşi scop: să ne simţim bine şi să îi facem şi pe ceilalţi să se simtă bine pe parcursul Transmaratonului. Fiecare om venea acolo cu o poveste, fiecare unică în felul ei, şi dacă aveai răbdarea doar să asculţi, realizai că ai de la fiecare câte ceva de învăţat. Aşadar, în calitate de elevă la liceu, tocmai la început de drum în viaţă, această experienţă a fost un izvor de cunoştinţe şi inspiraţie.

Şi acum, pentru o persoană care a prins “microbul” alergatului, experienţa poate fi percepută altfel, deoarece, chiar dacă nu am ajuns la performanţele alergătorilor de la Transmaraton, am fost şi eu ca şi ei, la început. Cred eu că respectul şi admiraţia sunt şi mai mari, pentru că am simţit pe propria mea piele atât efortul, cât şi motivaţia. Şi îi pot privi pe acei alergători ca nişte modele, pentru că, văzându-i pe ei reuşind, ştiu că şi eu, prin muncă şi ambiţie, voi putea ajunge acolo unde doresc. Participarea la acest eveniment m-a încărcat cu ambiţia necesară de a mă antrena pentru a reuşi şi eu să alerg în viitorul apropiat semimaratonul de pe Transfăgărăşan, pentru a susţine proiectul Excepţionalii.

Elena Negoiu

Dă mai departe!

Fă o investiţie de viitor și sprijină financiar tinerii ambițioși. Donează pentru educație!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *