La Școala de Valori credem că tinerii care își urmăresc chemarea au capacitatea de a face lumea un loc mai bun! Tocmai de aceea am lansat cea de-a șaptea ediție a Burselor stART, un program dezvoltat în parteneriat cu Provident Financial România, cu sprijinul Ministerul Educaţiei Naţionale.

Bursele stART sunt un incubator de creație și formare pentru liceeni pasionați de muzică, desen și pictură și artele viitorului (fotografie, scriere creativă și vlogging). În cadrul programului participanții beneficiază de o bursă de 6000 de lei/an pe care o pot investi în materialele și echipamentele de care au nevoie. Mai mult decât atât, liceenii au parte de o experiență de învățare gândită special pentru ei care cuprinde activități nonformale și de mentorat cu oameni din domeniu care au reușit deja să-și construiască o carieră. În cadrul programului tinerii au acces și la ateliere de educație centrată pe valori care îi ajută să se cunoască mai bine și să prindă încredere în forțele proprii.

Ești un tânăr pasionat de artă? Anul 2022 poate să devină anul în care capeți mai multă claritate în legătură cu talentul tău. Poate te-ai gândit până acum că ai vrea să înțelegi mai bine care sunt posibilitățile când vine vorba de o carieră în artă. Poate ai nevoie de un context în care să capeți încredere în tine și în talentul tău. Poate ți-ar prinde bine să ai în jurul tău alți tineri pasionați de artă cu care să interacționezi și care chiar să ajungă să-ți devină prieteni. Poate e timpul să încerci ceva nou și să îți concentrezi atenția pe cum poți să-ți transformi pasiunea într-o misiune.

Noi ne dorim ca în 2022 să ghidăm 30 de tineri spre o carieră în artă și poate tu ești unul dintre aceștia! Nu căutăm perfecțiunea! Dacă primul gând care-ți vine în minte e că probabil nu ești suficient de bun/ă la ceea ce faci, ai încredere în tine. Înscrie-te cu încredere până pe 24 noiembrie și folosește-te de experiența aceasta pentru a evolua pe plan personal și profesional. Pregătește-ți portofoliul și completează formularul de înscriere de pe website-ul nostru: https://scoaladevalori.ro/bursele-start-2022/

Dacă nu te-am convins încă și ai vrea să înțelegi mai bine ce presupune programul din perspectiva de participant, ți-am pregătit o serie de testimoniale de la participanții din edițiile trecute. Iată ce spun ei despre experiența Burselor stART:

„Am învățat foarte multe lucruri noi în cadrul workshop-urilor organizate, lucruri care mi-au schimbat viața, chiar percepția asupra drumului pe care am ales să îl urmez. Am cunoscut oameni minunați și m-am împrietenit cu mulți alți tineri foarte talentați. Experiența este una de nota 100.000!” – ne spune un bursier pasionat de muzică.

Bursele stART sunt un teritoriu deschis explorării – „Bursa mi-a oferit posibilitatea financiară de a-mi dezvolta latura artistică și de a experimenta cu diferite tehnici și materiale. Anii în care am beneficiat de bursă coincid cu cea mai definitorie perioadă din viața mea de până acum.” , spune un alt participant pasionat de desen.

Aici, poți să te dezvolți și să-ți găsești tribul – „Proiectul a fost o experiență  frumoasă, care m-a ajutat foarte mult să mă dezvolt pe plan personal și profesional. De asemenea, interacțiunea cu colegii a adus un plus de valoare experienței.”

 Noi îți suntem alături în procesul aceasta și te ghidăm pe drumul spre o carieră de succes în artă. O spun chiar și participanții – „Recomand proiectul Bursele stART tuturor tinerilor pasionați de artă. Organizatorii sunt oameni foarte serioși, foarte prompți și își fac treaba cu multă plăcere. Chiar am simțit dorința lor acută de a sprijini domeniul artistic în care noi, elevii, ne străduiam din tot sufletul să intrăm.

Profită de oportunitatea aceasta și oferă-ți ție un an în care să te concentrezi pe pasiunile tale! Cine știe ce se poate întâmpla după?! Abia așteptăm să te cunoaștem! Pentru mai multe detalii despre program te așteptăm pe website și pe pagina de facebook a Burselor stART unde poti sa găsești informații despre cum să te înscrii și să-i cunoști pe bursierii edițiilor precendete.