Adelina-Maria Cociobanu, bursieră stART la muzică, trăiește un 2018 cu multe provocări, dar și frumos, cu reușite importante până acum. Și anul încă nu s-a terminat 🙂 Tânăra artistă se pregătește de admiterea la Universitatea de Muzică și are în plan noi proiecte despre care spune că e foarte încrezătoare.

“Cu siguranță, anul 2018 a fost unul greu pentru mine, pentru că am susținut examenul de bacalaureat pe care l-am trecut cu brio, iar cât de curând mă voi înscrie și la Universitatea Națională de Muzică. Încă nu știu exact în ce oraș mă voi stabili, probabil în București. 

Dar pe cât a fost de greu acest an, pe atât a fost și de frumos, chiar foarte deosebit. Și spun asta deoarece programul Bursele stART m-a ajutat enorm, aș putea spune că mi-a purtat un mare noroc, fiindcă am câștigat pentru prima dată 4 trofee la rând. Nici nu visam la așa rezultate extraordinare!

Primele șase luni ale anului au fost pline de emoții, venite în primul rând din partea mea, a profesorilor îndrumători, de specialitate și, nu în ultimul rând, din partea familiei mele. Am avut cele mai mari realizări de până acum și sunt foarte bucuroasă că i-am făcut mândri de mine! În viitorul apropiat pregătesc multe alte proiecte care cu siguranță vor ieși așa cum îmi doresc.

În primele șase luni ale anului am participat la 5 concursuri naționale și 1 concurs internațional, în urma cărora am obținut 4 trofee, 3 premii I , și un premiu II:

  • Marele Premiu la Concursul Național de Canto “Achim Stoia”, Iași, ediția a IX-a, 17-20 mai 2018.
  • Marele Premiu la Concursul Național „Primăvara Artelor”, ediția a XX-a, 21-28 aprilie 2018, Bacău.
  • Premiul 1 și Marele Premiu la Concursul Internațional de Canto Clasic „Pompeiu Hărășteanu”, Târgu Mureș, 16-18 martie 2018, ediția 1.
  • Premiul 1 și Marele Premiu la Concursul Național de Interpretare Vocală „Elena Botez”, Piatra-Neamț, 31 mai-1 iunie 2018, ediția a II-a.
  • Premiul 1 la Concursul Național de Interpretare Vocală „Crai Nou”, ediția a VIII-a, 7-9 februarie 2018, Brașov.
  • Premiul 2 la Olimpiada Națională de Interpretare Vocală, Instrumentală și studii teoretice muzicale, clasele IX-XII, Craiova, 2-5 aprilie 2018.”