Ce este Viitor Energetic - Adoptă un Liceu?

Proiectul ajută elevii și profesorii să facă echipă
în procesul de consiliere în carieră și dezvoltare personală.


Proiectul Viitor Energetic - Adoptă un Liceu își propune dezvoltarea personală și consilierea vocațională a tinerilor, precum și dezvoltarea profesională a profesorilor, pentru a fi pregătiți să-i sprijine pe elevi pe parcursul educațional în direcția unui viitor împlinit în ceea ce privește cariera în filiera tehnică.

Viitor Energetic se adresează elevilor de clasa a XI-a și profesorilor, din Liceul Tehnologic „Axiopolis” Cernavodă. Proiectul va dura 4 luni, din septembrie până în decembrie 2022. În acest interval, elevii și profesorii participanți vor parcurge câte 3 ateliere educaționale. Cele 3 ateliere dedicate elevilor sunt axate pe educația centrată pe valori, dezvoltarea personală și orientarea și consilierea vocațională. Profesorii vor participa la 3 atelierele de dezvoltare profesională.

Cui ne adresăm?

Proiectul Viitor Energetic - Adoptă un Liceu se adresează elevilor clasa a XI-a și profesorilor din Liceul Tehnologic „Axiopolis” din Cernavodă. 40 de elevi vor avea un plan de carieră, iar 30 de profesori vor ști cum să răspundă nevoilor de învățare ale elevilor.

Vezi Regulament

Ce își propune proiectul Viitor Energetic?

sprijinirea elevilor în a-și proiecta cariera pe termen lung ținând cont de pasiunile și abilitățile lor;
consolidarea încrederii și creșterea automotivării elevilor;
dobândirea abilităților prin care vor reuși să ia decizii cu impact pozitiv asupra viitorului lor educațional și de carieră;
însușirea unor mecanisme pentru a se adapta ușor la schimbările de pe piața muncii;
crearea contextului în care profesorii vor reuși să distribuie bune practici și metode de lucru;
conștientizarea nevoii de perfecționare continuă a profesorilor și elevilor, pentru a face față provocărilor de orientare și consiliere în carieră.

Atelierele dedicate elevilor și profesorilor se vor desfășura fizic. De asemenea, vor fi evenimente de deschidere și de închidere pentru elevi și profesori. Evenimentele vor fi contextul de creare a unei comunități educaționale care pun accent pe dezvoltarea personală, consiliere în carieră și orientare vocațională prin abordarea problemelor cotidiene ale elevilor.

Care sunt atelierele din program?

Pentru elevi:

Valori personale

Choice

Play4Skills

Pentru profesori:

Play Skills

Learn4Skills

Teach4Skills

Cine este partenerul din proiect?

Proiectul Viitor Energetic - Adoptă un Liceu este organizat de Școala de Valori
cu susținerea Societății Naționale Nuclearelectrica SA.

Societatea Națională Nuclearelectrica SA este singurul producător de energie electrică din sursă nucleara din România. Compania este angajată să contribuie la securitatea energetică a țării noastre prin livrarea de energie curată, în bandă, stabilă și accesibilă. De peste 25 de ani, Nuclearelectrica operează la standard de excelență și securitate nucleară una dintre cele mai performante centrale nucleare din lume.
De la punerea în funcțiune a Unităților 1 și 2 de la CNE Cernavodă au fost produse 207 milioane MWh energie curată și s-a evitat astfel eliberarea în atmosferă a 195 milioane tone CO2.
Investiția în oameni și în comunități stă la baza viziunii companiei: aceea de a construi un viitor durabil pentru generația de mâine și susține misiunea Nuclearelectrica de a genera energie curată la standarde de excelență. În perioada 2019-2021, Nuclearelectrica a susținut 107 proiecte de implicare în comunitate, cu aprox. 30 milioane lei în total, sprijinind aprox. 11 milioane de români.

Strategia Nuclearelectrica de formare a unei noi generații de specialiști include programe de practică, internship, acordare de burse, învățământ dual, investiție în educație pentru a susține performanța profesională pe care fiecare dintre noi și-o dorește.
Grija față de angajați este una dintre valorile companiei, așadar Nuclearelectrica a construit Plaforma „Nucleu de Excelență” care reunește dezvoltarea oportunităților în cariera pentru elevi, studenți și tineri absolvenți.
Proiectul „Viitor Energetic” face parte din Plaforma „Nucleu de Excelență”.Descoperă mai multe despre Nuclearelectrica: www.nuclearelectrica.ro

Manager de proiect: Lia Cozma

M: 0751173683

E: lia.cozma@scoaladevalori.ro