În cadrul proiectului Excepționalii, liceenii au rezervată o zi pentru vizite în companii, când pot vedea “la cald” cum arată atmosfera de lucru şi cum se desfășoară activităţile în diverse medii organizaționale. Andreea, colega noastră care a însoțit o parte din Excepționali în vizita la birourile Coca-Cola HBC, ne împărtășește câteva gânduri despre această experiență faină:

La Coca-Cola HBC am fost așteptați de o trupă veselă și prietenoasă formată din membri ai echipei de Marketing, Vânzări, Financiar, Resurse Umane și CSR, care s-a ocupat ca experiența Excepționalilor să fie pe măsura așteptărilor. Ne-am încălzit exprimându-ne creativitatea cu ajutorul cărților de Dixit, apoi am aflat lucruri generale despre companie: cum este structurată la nivel internațional, cum arată sistemul de lucru și am înțeles diferite concepte.

Următorul pas a fost să ne împărțim în 3 echipe – Marketing, Sales și Finance, unde, alături de angajați din acele departamente, am povestit despre diferența dintre client și cumpărător, cu ce tipuri de vânzări se ocupă, cum se rezolvă problemele clienților, ce abordări financiare există, ce fel de campanii de marketing se fac etc. Adolescenții au fost curioși să afle de la ghizii noștri despre job-ul lor, ce îi motivează, cum se dezvoltă, care sunt obstacolele cele mai mari și cum trec peste ele.

Au aflat că ceea ce contează cel mai mult pentru acești angajați sunt oamenii, echipa, faptul că se investește în dezvoltarea profesională, că mediul este tânăr și creativ și tot timpul ești ocupat cu ceva care te motivează. Cel mai greu este să mulțumești toți clienții și să vii mereu cu ceva nou, astfel încât să creezi situații win-win.

Foarte interesant și interactiv a fost că pe tot parcursul discuțiilor elevii au avut de rezolvat un quest, folosindu-se de interacțiunea cu angajații, astfel încât să știe să răspundă anumitor întrebări.

Ca experiența să fie completă, spre final chiar am mers să vedem cum arată birourile și să ne facem o mică idee despre cum arată o zi normală de lucru la Coca-Cola HBC. Am avut parte de discutii libere si cu alti angajati, ceea ce ne-a ajutat să ne formăm o imagine despre ce înseamnă să te dezvolți în echipa Coca-Cola HBC din România.

La final ne-am adunat pentru concluzii și am povestit ce am descoperit, cu bucurie că am cunoscut oameni faini care pun pasiune în lucrurile pe care le fac zi de zi.