W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com

Your First Job

Cum te pregătești pentru un interviu? Care sunt așteptările angajatorilor? Ce presupune un loc de muncă? Cum va fi “ la serviciu”?

Sunt întrebări pe care tinerii și le pun atunci când încep să-și caute primul job și trec la un nou statut, acela de angajat într-o companie.

your first job scoala de valoriPentru a crea o conexiune între Generația Z și profesioniștii HR cu experiență, HR Club și Școala de Valori au organizat Your First Job, un proiect practic, clar și ancorat în realitatea organizațiilor.

Misiunea participanților la Your First Job a fost crearea unui KIT DE ANGAJABILITATE care să-i ajute pe cei din Generația Z să se adapteze la piața muncii, iar pe profesioniștii HR din companii, să înțeleagă mai bine ce așteptări au tinerii de la un job.

Your First Job a luat startul în iunie 2018, când 7 echipe mixte, formate din 84 de tineri cu vârste între 16 și 23 de ani și 29 mentori – profesioniști HR, au început să lucreze cu entuziasm la realizarea Kit-ului de angajabilitate.

Însă acest ghid nu a fost singura miză a proiectului. Elevii și studenți au făcut o incursiune în lumea companiilor și au deprins abilități folositoare în carieră, participând la:

  • Workshop-uri practice pentru dezvoltare profesională, livrate de Google(Personal Branding & Social Media Tools), BCR (Educație financiară), Federal-Mogul (Assessment Center pentru evaluarea competențelor de business), Petre Bica (Realizarea materialelor video educaționale);
  • Vizite în companii. BCR și 2 fabrici ale Federal-Mogul Ploiești i-au primit cu bucurie pe tineri;
  • 2 zile cu ateliere intensive pentru a concepe materiale din kit;
  • Sesiuni de orientare în carieră;
  • Întâlniri de echipe și activități fun.

Ce conține Kit-ul de angajabilitate? 

Kit-ul de angajabilitate include materiale interactive, cu informații practice, ușor de parcurs, fiind un ghid util pentru orice tânăr care vrea să se angajeze pentru prima dată și vrea să știe cum arată, pe bune, realitatea unui loc de muncă.

Concret, kit-ul este format dintr-o colecție de clipuri video, animații, infografice, prezentări pdf și ppt, care sintetizează informații despre cum să-ți găsești vocația, cum să te pregătești pentru un interviu de angajare, ce presupune un contract de muncă, la ce să fii atent când negociezi salariul, drepturile ca angajat etc. De asemenea, pentru specialiștii în resurse umane, echipele din proiect au pregătit un ghid de onboarding al Generației Z, cu sugestii și recomandări.

Kit-ul de angajabilitate este rezultatul a 270 de ore de voluntariat depuse de elevii, studenții și specialiștii HR implicați în proiect. Materialele pot fi accesate gratuit mai jos:

Resurse PDF

Clipuri video

Ce contează mai mult atunci când aplici pentru un job: abilitățile sau diplomele?


Care sunt așteptările angajatorilor atunci când aplici pentru primul job

 


Cum te pregătești pentru un interviu de angajare


Prima zi ideală la noul job, în varianta Generației Z


Lista dorințelor pentru primul job – de la Generația Z pentru specialiștii în resurse umane


Rolul pasiunii când vrei să obții un loc de muncă


Cum să-ți găsești vocația


Cine este și ce face specialistul HR într-o companie


Organizatori:

HR Club este asociaţia profesioniștilor în resurse umane din România inființată în 2004, care are în prezent peste 450 de membri din peste 300 de organizaţii ce activează în principalele industrii din România. Misiunea organizației este Profesionalism și Pasiune pentru afirmarea potențialului uman.

Partener principal

Parteneri

               

Susținători