Academia de cariere tehnice

ACT by PEPCO

ediția a IV-a

Ce este

ACT by PEPCO?

Academia de Cariere Tehnice sau ACT by PEPCO se adresează elevilor de clasa a X-a și a XI-a din liceele tehnice, dornici să-și exploreze potențialul și să înțeleagă cum ar putea arăta o cariera în domeniul tehnic sau în alte domenii conexe. Proiectul va dura 9 luni (ianuarie  – septembrie 2024), timp în care elevii participanți vor parcurge 10 ateliere de dezvoltare personală, vor fi implicați în 2 evenimente inspiraționale (Biblioteci Vii), vor avea parte de o vizită la PEPCO România și o super tabără de vară. Activitățile sunt online, cu excepția vizitei și a taberei.

Cui ne adresăm?

Elevilor de clasa a X-a și a XI-a din licee tehnologice din țară.

 

De ce

să particip?

Îți vei forma o idee mai clară despre posibilitățile de dezvoltare personală, educațională și de carieră pe care le ai la dispoziție.

Îți vei consolida încrederea în tine și vei deveni mai auto-motivat(ă).

Îți vei întocmi un plan de dezvoltare cu acțiuni concrete, ancorat în realitate, pe care să-l și urmezi.

Vei învăța cum să iei decizii mai potrivite, cu impact pozitiv asupra viitorului tău educațional și de carieră.

Vei primi îndrumare în legătură cu parcursul tău profesional și sprijin pentru a-ți construi o carieră pe măsura așteptărilor tale.

Vei cunoaște experiența de viață a altor tineri, care astăzi au o carieră.

Cum se desfășoară

activitățile ACT?

Academia de Cariere Tehnice îți oferă o experiență de învățare unică prin intermediul atelierelor de dezvoltare personală și orientare în carieră, dar și ceva inedit – evenimente inspiraționale online și o vizită la PEPCO.

 

ateliere de dezvoltare personală

evenimente

biblioteci vii

vizită la PEPCO

tabără de vară

seri de drag

Care sunt

temele atelierelor?

Fiecare atelier are o durată de 2h și este organizat online, pe platforma ZOOM.

Ce spun participanții

primei ediții ACT by PEPCO?

„Atelierele nu doar că m-au determinat  în a nu mai avea temeri cu privire la împărtășirea opiniei mele, astfel reușind să-mi ating scopul propus, cel de a mă bucura de o puternică dezvoltare personală, ci m-au și însuflețit și m-au ajutat să realizez că pot să aleg o meserie pe care o privesc cu admirație și interes, ca să o pot practica cu euforie în suflet și cu zâmbetul pe chip. Am învățat cum să beneficiez de o deschidere și cum să port o conversație care cuprinde o serie de aspecte pozitive, luând mereu în calcul: selectarea cuvintelor rostite, tonul potrivit și realizarea gesturilor cu precauție.”

Gati Cynthia, 17 ani, Satu Mare

Despre

partener

Pepco este lanțul de retail european cu cea mai rapidă creștere, oferind îmbrăcăminte pentru întreaga familie și bunuri de uz casnic. Motto-ul rețelei „Descoperă calitatea, bucură-te de preț” atrage în fiecare lună milioane de clienți. Compania are aproape 4.000 de magazine și este prezentă în 20 țări din Europa. În prezent, rețeaua are peste 25.000 de angajați, dintre care aproximativ 2970 doar în România.

La nivel de grup, Pepco desfășoară activități extinse în domeniul dezvoltării durabile pe baza unei strategii care acoperă toate domeniile ESG. Scopul companiei este de a implementa și de a oferi clienților soluții durabile prin reducerea impactului activității asupra mediului și ajută clienții să facă alegeri mai informate și benefice pentru planetă, în fiecare zi. Din punct de vedere social, își propune să diminueze inegalitățile și să ofere șanse egale la un start bun în viața de adult copiilor și adolescenților. Nu în ultimul rând, investește în dezvoltarea angajaților și îi încurajează să se implice în acțiuni de voluntariat. 

Pentru mai multe informații accesați www.pepco.eu