Ce este ACT by PEPCO?

Academia de Cariere Tehnice, proiectul care ajută elevii să-și descopere potențialul

ACT by PEPCO sau Academia de Cariere Tehnice este un proiect care se adresează adolescenților din toată țara prin care ne propunem să-i sprijinim pe aceștia în procesul lor de descoperire și de valorificare a potențialului la maxim.

ACT by PEPCO se adresează elevilor de clasa a X-a și a XI-a din liceele tehnice, dornici să-și exploreze potențialul și să înțeleagă cum ar putea arăta o cariera în domeniul tehnic sau în alte domenii conexe. Proiectul va dura 8 luni, timp în care elevii participanți vor parcurge 10 ateliere de dezvoltare personală, vor fi implicați în 2 evenimente inspiraționale (Biblioteci Vii), vor avea parte de o vizită la PEPCO România, iar cei mai activi 20 de elevi, vor participa la o tabără de vară. Toate activitățile programului se vor desfășura respectând normele în vigoare și contextul COVID-19.

2. Cui ne adresăm?

Elevilor de clasa a X-a și a XI-a din licee tehnologice din țară

3. Cum te poți înscrie?

Citește regulamentul proiectului și completează formularul de înscrie
până la data de 20.02.2022

înscriere
Image

4. De ce să particip la Academia de Cariere Tehnice online?

● Îți vei forma o idee mai clară despre posibilitățile de dezvoltare personală, educațională și de carieră pe care le ai la dispoziție;
● Îți vei consolida încrederea în tine și vei deveni mai auto-motivat(ă).
● Îți vei întocmi un plan de dezvoltare cu acțiuni concrete, ancorat în realitate, pe care să-l și urmezi.
● Vei învăța cum să iei decizii mai potrivite, cu impact pozitiv asupra viitorului tău educațional și de carieră.
● Vei primi îndrumare în legătură cu parcursul tău profesional și sprijin pentru a-ți construi o carieră pe măsura așteptărilor tale
● Vei cunoaște experiența de viață a altor tineri, care astăzi au o carieră;

5. Cum se desfășoară activitățile ACT?

Academia de Cariere Tehnice îți oferă o experiență de învățare unică prin intermediul atelierelor de dezvoltare personală și orientare în carieră, dar și ceva inedit - evenimente inspiraționale online, o vizită la PEPCO și o tabără de vară.

image

Programul ACT by PEPCO include:

2 evenimente

10 ateliere de dezvoltare personală

2 Biblioteci Vii

o vizită la PEPCO

o tabără de vară

6. Care sunt temele atelierelor?

Valori universale și personale
Abilități de prezentare
Abilități de comunicare eficientă
Eficiență personală
Inteligența emoțională
Viitorul locurilor de muncă
Luarea deciziilor, rezolvarea problemelor și alegeri personale
Testul SDS
Orientare în carieră și consiliere
Antreprenor de Viitor

7. Ce spun participanții de la prima ediție
ACT by PEPCO?

8. Despre partener

ACT by Pepco este organizat de Școala de Valori cu susținerea PEPCO România.

PEPCO este un lanț european de retail care oferă clienților săi acces ușor și rapid la toate produsele dorite sau necesare, pentru a-și îmbrăca familia și pentru a-și îngriji sau decora casele, la prețuri mici. PEPCO operează 2500 de magazine în Bulgaria, Cehia, Croația, Estonia, Lituania, Letonia, Italia, Polonia, Romania, Slovacia, Slovenia, Serbia, Ungaria, Austria si Spania. Brand-ul a fost lansat în 2004 în Polonia și de atunci a captat interesul unui număr tot mai mare de clienți, extinzându-și ulterior operațiunile în Europa Centrală și de Est.

În domeniul responsabilității sociale, PEPCO se concentrează pe sprijinirea copiilor, implicându-se în principal în activități care vizează îmbunătățirea calității timpului liber. Există în derulare zeci de programe CSR la locul de muncă în fiecare țară în care PEPCO este prezent. În toate aceste țări cooperăm cu organizații neguvernamentale care ajută copiii din familiile sau comunitățile defavorizate. Aceste organizații se concentrează pe dezvoltarea personală și emoțională a copiilor, pe consolidarea abilităților și competențelor acestora și pe sprijinirea accesului la educație. De asemenea, întreprind activități care vizează creșterea interesului lor pentru artă, cultură și sport.