Ce este ACT by PEPCO?

Academia de Cariere Tehnice, proiectul care ajută elevii să-și descopere potențialul

ACT by PEPCO sau Academia de Cariere Tehnice este un proiect care se adresează adolescenților din toată țara prin care ne propunem să-i sprijinim pe aceștia în procesul lor de descoperire și de valorificare a potențialului la maxim.

ACT by PEPCO se adresează elevilor de clasa a X-a și a XI-a din liceele tehnice, dornici să-și exploreze potențialul și să înțeleagă cum ar putea arăta o cariera în domeniul tehnic sau în alte domenii conexe. Proiectul va dura 11 luni (noiembrie 2022 – septembrie 2023), timp în care elevii participanți vor parcurge 10 ateliere de dezvoltare personală, vor fi implicați în 2 evenimente inspiraționale (Biblioteci Vii), vor avea parte de o vizită la PEPCO România. Toate activitățile programului se vor desfășura respectând normele în vigoare și contextul COVID-19.

2. Cui ne adresăm?

Elevilor de clasa a X-a și a XI-a din licee tehnologice din țară

3. Cum te poți înscrie?

Citește regulamentul proiectului și completează formularul de înscrie până la data de 18 decembrie, orele 23:59.

înscriere
Image

4. De ce să particip la Academia de Cariere Tehnice online?

● Îți vei forma o idee mai clară despre posibilitățile de dezvoltare personală, educațională și de carieră pe care le ai la dispoziție;
● Îți vei consolida încrederea în tine și vei deveni mai auto-motivat(ă).
● Îți vei întocmi un plan de dezvoltare cu acțiuni concrete, ancorat în realitate, pe care să-l și urmezi.
● Vei învăța cum să iei decizii mai potrivite, cu impact pozitiv asupra viitorului tău educațional și de carieră.
● Vei primi îndrumare în legătură cu parcursul tău profesional și sprijin pentru a-ți construi o carieră pe măsura așteptărilor tale
● Vei cunoaște experiența de viață a altor tineri, care astăzi au o carieră;

5. Cum se desfășoară activitățile ACT?

Academia de Cariere Tehnice îți oferă o experiență de învățare unică prin intermediul atelierelor de dezvoltare personală și orientare încarieră, dar și ceva inedit - evenimente inspiraționale online și ovizită la PEPCO.

Programul ACT by PEPCO include:

2 evenimente

10 ateliere de dezvoltare personală

2 Biblioteci Vii

o vizită la PEPCO

6. Care sunt temele atelierelor?

Valori universale și personale
Abilități de prezentare
Abilități de comunicare eficientă
Eficiență personală
Inteligența emoțională
Viitorul locurilor de muncă
Luarea deciziilor, rezolvarea problemelor și alegeri personale
Testul SDS
Orientare în carieră și consiliere
Antreprenor de Viitor

7. Ce spun participanții de la prima ediție
ACT by PEPCO?

8. Despre partener

ACT by Pepco este organizat de Școala de Valori cu susținerea PEPCO România.

Pepco este lanțul de retail european cu cea mai rapidă creștere,oferind îmbrăcăminte pentru întreaga familie și bunuri de uz casnic.Motto-ul rețelei „Descoperă calitatea, bucură-te de preț” atrage înfiecare lună milioane de clienți. Compania are aproape 3.000 demagazine în 17 țări din Europa. În prezent, rețeaua are peste 25.000de angajați, dintre care aproximativ 2850 doar în România.

La nivel de grup, Pepco desfășoară activități extinse în domeniul dezvoltării durabile pe baza unei strategii care acoperă toate domeniile ESG. Scopul companiei este de a implementa și de a oferi clienților soluții durabile prin reducerea impactului activității asupra mediului și ajută clienții să facă alegeri mai informate și benefice pentru planetă, în fiecare zi. Din punct de vedere social, își propune să diminueze inegalitățile și să ofere șanse egale la un start bun în viața de adult copiilor și adolescenților. Nu în ultimul rând, investește în dezvoltarea angajaților și îi încurajează să seimplice în acțiuni de voluntariat.
Pentru mai multe informații accesați www.pepco.ro