Ce este

Fabrica de Viitor?

Fabrica de Viitor este un proiect educațional initiat de Coca-Cola HBC România în parteneriat cu Școala de Valori prin care ne propunem să creștem gradul de conștientizare asupra meseriilor tehnice și dezvoltarea competențelor elevilor de liceu pentru a se pregăti pentru un traseu profesional în domeniile mecatronică, automatizări și electronică.

Cui ne

adresăm?

Proiectul se adresează elevilor liceelor tehnologice aflați în an terminal și se desfășoară în anul școlar 2023-2024 și 2024-2025.

În anul școlar 2023-2024, elevii din cadrul Colegiului Tehnologic Henri Coandă din Timișoara și Liceul Energetic Elie Radu din Ploiești, vor beneficia de 6 module de consiliere în carieră și orientare vocațională, vizite în cadrul fabricilor Coca-Cola HBC, program de practică, dar și discuții și sprijin pentru elevii dornici să descopere tainele meseriilor.

Ce oportunități aduce proiectul

elevilor de la liceele tehnologice?

Cum se desfășoară

activitățile din proiect?

Vizite și practică 

Mai exact, elevii din proiect pot beneficia de un program de practică, 2 vizite la fabricile Coca-Coca HBC, evenimente inspiraționale de tip „Bibliotecă Vie” și un eveniment pentru Ziua Meseriilor. 


Profesioniști la clasă

Totodată, elevii vor beneficia și de prezentări la clasă efectuate de profesioniști, de unde vor înțelege cum să practici meseria care este în acord cu abilitățile tale personale și ține cont și de schimbările de pe piața muncii.


Ateliere de dezvoltare personală 

În cadrul proiectului, elevii vor participa la 6 ateliere de consiliere în carieră și orientare vocațională.  Tinerii vor reuși să-și dezvolte un plan de carieră astfel încât meseria aleasă să fie conform cu abilitățile personale descoperite în timpul proiectului, dar și să țină cont de cerințele într-o continuă schimbare de pe piața muncii. 

Ce ne propunem

cu acest program?

Suita Career Bus

Nu te supăra frate – Prin jocul „Nu te supăra frate”, elevii au parte de o simulare experiențială pentru a afla oportunitățile de carieră. 

Board game – Prin intermediul boardgame-ului Career Bus, participanții descoperă ocupațiile existente, își află abilitățile personale, dar și pasiunile. 

Ocupații locale și regionale – Prin joc, descoperă care sunt ocupațiile locale și regionale, pentru a-și afla de multitudinea de oportunități din carieră. 

Check4TechnicalSkills

Este un chestionar de abilități tehnice. 

Play4TechnicalSkills

Este un boardgame prin care elevii participanți descoperă care le sunt abilitățile tehnice.

Play4FutureJobs

Tinerii din proiect se vor pregăti și de joburile viitorului prin „Play4FutureJobs”. Aici vor înțelege care sunt joburile viitorului și trendurile de pe piața muncii.  

Interactions4Skills

Elevii vor interacțional cu oamenii din compania Coca-Coca HBC și își vor lua validare pentru alegerile educaționale și de carieră. Vor afla că o carieră care să-i împlinească se bazează și pe un traseul educațional complet.

Testimoniale

Partener

Coca-Cola HBC este unul dintre cei mai mari îmbuteliatori ai companiei Coca-Cola. Împreună cu clienții noștri, deservim 715 milioane de oameni, acoperind o vastă arie geografică, în 29 de țări și 3 continente. Portofoliul nostru este unul dintre cele mai puternice, complexe și flexibile din industria băuturilor, oferindu-le consumatorilor branduri de prestigiu din categoriile băuturi carbogazoase, sucuri, apă, energizante, ceaiuri, cafea și băuturi alcoolice premium. Generăm valoare pentru toți partenerii noștri prin susținerea dezvoltării socio-economice a comunităților unde ne desfășurăm activitatea și credem că a avea un impact pozitiv asupra mediului este vital pentru dezvoltarea viitoare a afacerii.

Coca-Cola HBC a fost confirmată ca fiind cea mai sustenabilă companie de băuturi din lume, conform indicilor de sustenabilitate Dow Jones (DJSI)*. Lider al industriei locale de băuturi, cu 3 fabrici, în Ploiești, Timișoara și Poiana Negrii, Coca-Cola HBC România este un contributor important la dezvoltarea societății și economiei locale. Echipa Coca-Cola HBC România numără, în medie, 1.500 de angajați.

Conform studiului „Impactul socio-economic al Sistemului Coca-Cola în România", realizat pe baza datelor financiare din 2022, prezența acestui sistem pe piața locală generează o valoare adăugată de 613 milioane de euro, echivalentul a 0,21% din PIB-ul României. Pentru mai multe informații despre companie, vă rugăm să accesați https://ro.coca- colahellenic.com/.

*conform rezultatelor Indicilor de Sustenabilitate Dow Jones, publicate pe 9 decembrie 2022.