Ce este

Dual comerciant-vânzător?

Dual comerciant-vânzător este un proiect educațional desfășurat de Școala de Valori cu susținerea Pepco România și se adresează elevilor care studiază în învățământul de tip Dual. Participanții sunt elevii din clasa a IX -a profesional din Liceul Tehnologic Dragomir Hurmuzescu, din București. Activitățile din proiect se vor desfășura în anul școlar 2023 – 2024 (septembrie 2023 – iunie 2024) și vor cuprinde 6 ateliere pentru dezvoltarea personală a elevilor participanți și 5 săptămâni de practică.

Cum se desfășoară activitățile

Dual comerciant-vânzător?

Acest proiect oferă o experiență unică de învățare pentru elevii de liceu prin intermediul atelierelor de dezvoltare personală și orientare în carieră, care vor constitui un sprijin real pentru perioada de practică în magazinele Pepco.

Care sunt temele atelierelor

și ce competențe vor dezvolta elevii?

Comunicare

Atelierul va dezvolta vorbirea în fața unui grup, construirea coerentă a unui mesaj, acceptarea feedback-ului și identificarea barierelor de comunicare.

Valori Personale

Prin identificarea valorilor personale, participanții vor putea face alegeri în conformitate cu valorile lor.

Inteligențe multiple

Participanții vor învăța care sunt inteligențele multiple, vor identifica care este tipul de inteligență predominant, cum transformă asta în superputerea lor și cum pot aprecia diversitatea.

Autodescoperire și dezvoltare personală

Prin înțelegerea conceptului de Ikigai, tinerii vor putea să descopere care sunt pasiunile lor, cum își definesc misiunea, vocația și ce profesie li se potrivește. Astfel vor putea să-și stabilească obiectivele personale și de carieră.

Check4Skills + Career Bus Boardgame

Atelierele Check4Skills și Career Bus îi vor ajuta să cunoască profesiile de interes și să-și coreleze planul de carieră cu abilitățile necesare.

Consiliere în carieră

Consilierea în carieră le va oferi elevilor contextul favorabil pentru setarea unui plan de dezvoltare prin stabilirea obiectivelor și identificarea oamenilor care le pot fi alături pentru a-i sprijini.

Partener