SdB
FLiP ȘCOALA DE BANI / Educație Financiară
Înscrie-te la atelierele gratuite de educație financiară FLiP Școala de Bani!
Tel. 0725 77 22 55
Banii sunt un element util în construcția unui viitor pe măsura visurilor noastre. Dar cât de bine știm să-i gestionăm?
„Pentru cei care nu vor să-și lase viitorul la întâmplare, am creat o călătorie inițiatică în lumea finanțelor și a creșterii calității vieții. Ideea s-a născut din dorința a-i susține și pe tineri să-și dezvolte abilități financiare, să-și gestioneze eficient banii de buzunar și, mai ales, să învețe să gândească în perspectivă, și să decidă asumat. Cu educația financiară tinerii au șansă să conștientizeze ce contează cu adevărat pentru sine, descoperă căi simple în a-și (re)modela propriul comportament financiar, practicând obiceiuri sănătoase, lăsându-se inspirați și seduși de rezultatele financiare pe care pot începe să le înregistreze fără prea mult efort, încă de timpuriu.” Silvia Bogdan, Președinte Școala de Valori și creator de conținut educațional
Silvia
Silvia Bogdan
Președinte Școala de Valori și creator de conținut educațional

FLiP Școala de Bani

pentru copii și tineri: 4-5 ani, 6-7 ani, 8-10 ani, 11-14 ani, și 15-18 ani
Începând cu 9-Ian 2023, am reluat atelierele gratuite de educație financiară, atât în online, cât și în offline.
Ne găsești în offline, la București, în spațiul CTMB, situat pe Șoseaua Ștefan cel Mare nr. 38 (vizavi de Aleea Circului).
Putem ajunge direct în grădinițe și școli, deocamdată doar în București, Timișoara și Satu Mare.
Suntem online, gata oricând să te provocăm la învățat despre bani, oriunde te-ai afla, la nivel național, european sau internațional.
Înscrie-te la atelierele gratuite de educație financiară FLiP Școala de Bani!
Tel. 0725 77 22 55
SDB
FLiP Școala de Bani este o expoziție itinerantă de educație financiară pentru copiii cu vârsta între 4 și 18 ani, al cărei scop este să îi ajute pe tineri să conștientizeze importanța gestionării corecte a banilor.
Pe parcursul a 2 ore, tinerii au ocazia să pășească în lumea banilor și să parcurgă cinci etape ale informării și conștientizării, toate aceste etape având Aliați de Nădejde: Jocurile, Interacțiunea și Voia Bună.

Obiectivele atelierelor pentru tinerii participanți

flip

📢 Hei! Școala de Valori recrutează traineri colaboratori în cadrul proiectului „FLiP – Școala de bani pe roti!”
Hmm.. să ghicesc, ești o persoană pasionată de educație, îți place să lucrezi cu copiii și să îi inspiri, în același timp ai și energia, dar și răbdarea necesară încât să influențezi pozitiv tinerii. Exact pe tine te căutam, deții ingredientele necesare pentru a deveni un trainer excepțional în educație financiară pentru copii! ✨
Pregătirea și materialele necesare vor fi asigurate de noi. Nu este necesară experiența, ci dorința de a te dezvolta și de a afla permanent lucruri noi! Livrările au loc în mediul online, dar și offline, în funcție de disponibilitate! Te vei descurca de minune! 🤩
Pentru înscriere, ceea ce va trebui să faci este să completezi următorul formular
Dă de veste și prietenilor tăi despre această oportunitate!

Beneficii pentru tinerii participanți

În ce constau atelierele de educație financiară FLiP Școala de Bani?

flip
Atelierele se desfășoară sub forma unei ”călătorii” interactive în lumea banilor, bazată pe cinci etape ale informării și conștientizării:

Explorarea

Copiii intră în Configurator, unde încep să înțeleagă importanța planificării bugetului personal games

Joaca

Odată ce au investigat categoriile de cheltuieli și bugetul personal, participanții verifică, practic, dacă ce au descoperit este corect.

SEIF-ul

În această etapă, copiii discută despre valoarea unui obiect și conștientizarea faptului că fiecare are o înțelegere diferită asupra valorii.

Forumul

După discuții și dezbateri despre buget, valoarea banilor și a obiectelor, copiii sunt pregătiți să intre în Forumul Opiniilor.

Globalizarea

Etapa în care participanții înțeleg că aproape toate procesele economice și politice sunt conectate pe plan global.

Majoritatea cercetărilor efectuate în ultimii doi ani, indiferent de sursă, arată că românii se află pe ultimele locuri la educație financiară în Europa și în lume. Dacă vrei să fii printre românii mai educați financiar, înscrie-te pentru început la atelierele gratuite de educație financiară FLiP Școala de Bani! Scanează QR Code:
qr
Începând cu 2021, am trecut la nivelul următor. După mai bine de 5 ani de proiect, organizăm câteva evenimente speciale pe teme de educație financiară care lansează noi provocări educaționale tinerilor curioși, care aleg să intre în cursele multiple pentru a câștiga bani, în moneda proiectului – FLiPcoin. FLiPiada este un treasure hunt online cu tematică financiară, creat astfel încât să îi provoace și să le stârnească interesul tinerilor participanți.

Rezultate 2017 - Q1 2022
75.348 participanți

2023
2022

7,337 participanți

2021
23,361 participanți
2020

20,729 participanți

2019

9,581 participanți

2018

8,185 participanți

2017

6,155 participanți

Testimonial elevi

Atât conținutul, cât și utilitatea cursului a fost binevenită pentru copilul meu, deoarece are 9 ani și acum tot ce își dorește este să își cheltuiască pușculița pe tot felul de jucării. A înțeles că trebuie să își păstreze bănuții pentru a-și putea lua și o bicicletă sau o trotinetă electrică, pe care oricum ar fi trebuit să i le iau eu ...așa am scăpat eu de cheltuieli, iar ea a învățat că trebuie să își păstreze bănuții pentru lucruri utile. Sunt convinsă că un singur curs nu va face minuni, dar este un început destul de promițător. Mulțumesc frumos!
Atât eu, cât și elevii mei am fost captivați de conținuturile transmise, dar mai ales de modul de prezentare al acestora. Știm cu toții că educația financiară cuprinde noțiuni mai dificile pe care elevii nu le înțeleg cu foarte multă ușurință, însă în cadrul atelierului, s-au folosit metode active de implicare a tuturor elevilor, respectând particularitățile individuale și de vârstă ale acestora: joc, chestionare, dezbateri, explicații foarte utile în activitatea cotidiană.
FLiP Școala de Bani este un proiect al