O carieră în IT sau în finanțe? Un part time în primul an sau full time student? O facultate cu materii simple sau o facultate care te provoacă? Un job bine plătit sau un job care îți place?

Orice ai alege, there is no wrong answer!

Ce este programul

Mindcraft Academy?

Mindcraft Academy este un program educațional în colaborare cu BRD și Școala de Valori, adresat studenților din Cluj-Napoca, Constanța și Iași.

Programul creează contexte de învățare prin care studenții vor putea relaționa cu profesioniști din domenii relevante pentru ei.

Mindcraft Academy vizează dezvoltarea competențelor secolului XXI în rândul studenților, oferindu-le resurse, know-how și experiențe pentru creșterea personală și profesională.

Cui ne

adresăm?

Programul este creat special pentru tinerii din Cluj-Napoca, Constanța și Iași, dornici să se dezvolte și să exploreze oportunități de carieră. Îți oferim o experiență unică de învățare și asimilare, adaptată cerințelor joburilor viitorului. Hai să facem împreună pași importanți pentru claritatea și dezvoltarea carierei tale!

Care sunt

activitățile programului?

Meet & Greet în orașul tău

Webinarii

Mindcraft Academy Works Lounge

Mindcraft Academy Community Meetings

01

Meet&greet

NOV – DEC 2024

Ne-am gândit să venim direct către tine și colegii tăi, pentru a vă ajuta să descoperiți toate oportunitățile pe care le aveți.

Avem și o surpriză la pachet: o activitate care o să vă inspire și vă va da încredere pentru viitor.

02

Webinarii

După ce ne întâlnim în caravană, avem planificate câte trei webinarii pentru fiecare oraș, unde profesioniști locali îți vor oferi insights pentru a te ajuta să-ți alegi viitorul. Vei primi sfaturi despre cum să te pregătești pentru un viitor digital și cum să răspunzi cerințelor angajatorilor.

Mai mult, dacă ai avut vreodată emoții la interviuri sau te simți pierdut în “câmpul muncii”, nu-ți fă griji! Noi te ghidăm să descoperi joburile la care poți aplica anul acesta.

03

Works Lounge
Ateliere educaționale

Te invităm la ateliere educaționale de 2 ore, cu participare fizică, chiar la tine în oraș. Atunci când te înscrii în program, vei selecta teme care te pasionează, iar cele mai votate vor deveni ateliere live. Iar pe restul le abordăm pe platforma de elearning escoaladevalori.ro.

Prin fiecare atelier, vei experimenta noi contexte de învățare și reflectare personală.

De ce

să particip?

Înveți cum să comunici mai bine și cum să lucrezi în echipă.

Afli ce se cere acum pe piața muncii, ce joburi bune pentru „începători’’ există și cum poți crește într-o companie.

Descoperi care sunt joburile viitorului și cât de important este să te adaptezi la tot ce se schimbă în jurul nostru.

Vei vorbi cu profesioniști din Finanțe și Bănci, Tehnologie, Mobilitate, Transport, Automobile, Cultură, Agro-alimentar, Economie socială și Securitate civilă, care te vor ajuta să-ți faci un plan pentru viitor.

Ai șansa să începi o carieră în banking, alături de profesioniști care te îndrumă constant, te ajută să crești și nu te lasă la greu.

Webinariile

Mindcraft Academy

Ambasadorii

Mindcraft Academy

Silvia
Silvia

Gânduri din proiect

Dezvoltarea personală este o componentă esențială a creșterii și progresului individual al omului.
În acest sens, explorarea domeniilor cheie de autoperfecționare poate declanșa tinerilor un sentiment de împlinire personală și le poate aduce beneficii reale educaționale și profesionale.

Procesul de autoperfecționare, specific dezvoltării pe întreaga perioadă a vieții, este axat pe conștientizarea și dorința de expandare a propriilor cunoștințe, a nevoii de îmbunătățire a competențelor și abilităților proprii, precum și pe inducerea unui sentiment autentic de identitate...

În mai multe instanțe, tinerii ne-au mărturisit că își doresc ca ei să învețe să dea sens visurilor lor mărețe, să înceapă să se auto-valorizeze mai mult și totodată, să capete îndrăzneala de a acționa din proprie inițiativă pentru a deveni cine-și doresc ei să fie, îndrumați de oamenii pe care să și-i poată alege cu scopul de a-i acompania în demersul personal de dezvoltare.

Acum, contextele în care tinerii au ocazia să studieze sunt multiple. Ei pot obține o calificare profesională sau reglementată, o diplomă de licență, masterat sau doctorat, pot accesa programe de dezvoltare, de mentorat și coaching, de orientare școlară/academică și/sau de consiliere în carieră, care le pot crește acestora șansele în a obține locuri de muncă mai atractive, mai bine plătite și mai sustenabile.

De aceea, am creat MindCraft Academy, un program care deschide orizonturile cunoașterii pentru studenții contemporani, de la toate specializările și toți anii de studiu, care învață în centrele universitare Cluj-Napoca, Constanța și Iași. Bineînțeles, în anii următori, ne vom îndrepta inițiativele și către celelalte centre universitare din țară.

Concret, programul MindCraft Academy oferă tinerilor opțiuni de participare la webinarii, conferințe și ateliere centrate pe transformarea digitală (care ne schimbă modul în care învățăm,
lucrăm și ne trăim viața), care adresează evoluția către interdisciplinaritate și intersecționalitate, și pun accent pe prioritățile industriilor viitorului (pe care ni le dorim durabile, centrate pe om și reziliente la șocuri externe).

Menit să îi pregătească pentru viitoarea piață a muncii, programul MindCraft Academy oferă tinerilor șansa la dialog cu specialiștii din diferitele sectoare de activitate pe tema transformării digitale, facilitează procesul educațional de corelare a aspirațiilor și a seturilor de competențe ale tinerilor cu joburile și oportunitățile reale din piața muncii a viitorului și în mod excepțional, propune un program de internship la partener, pentru studenții care învață în domeniile IT&C, Banking și Științe Sociale. Desigur, MindCraft Academy îi motivează pe tinerii dornici să-și construiască propriul business, să inoveze și să ofere șanse reale altor tineri, aflați în căutarea vocației personale.”

Cu prietenie,
Silvia Bogdan
Președinte Școala de Valori

Despre parteneriat

Școala de Valori & BRD

Școala de Valori și BRD și-au unit forțele pentru a aduce tinerilor oportunități pentru dezvoltarea carierei chiar din studenție. Le vom fi alături tinerilor în fiecare etapă de program, pentru ca participanții să dețină toate acele competențe care să le ofere imaginea completă a bunăstării. Da, există bunăstare, dacă tinerii devin protagoniștii principali în alegerea și dezvoltarea carierei care li se potrivește.  

Școala de Valori aduce în program experiența lucrului cu tinerii prin care dezvoltă experiențe de dezvățare a convingerilor și comportamentelor disfuncționale și reînvățarea unor noțiuni care pun accentul pe identificarea potențialul individual, dezvoltarea competențelor pentru viață și creșterea abilității de a lucra colaborativ, multidisciplinar și multigenerațional pentru a transforma societatea actuală într-una centrată pe valori sănătoase. BRD aduce în program experiența și expertiza în domeniul financiar bancar și va sprijini tinerii prin mentorat și oportunități de carieră.

BRD susține și este alături de tineri prin programul MINDCRAFT ACADEMY, pentru că ne dorim să avem un rol activ în construirea unui viitor mai bun. Credem că prin încurajarea și sprijinirea celor care deschid drumul către schimbare vom avea actori pozitivi în societate. Educaţia este esenţială pentru dezvoltare, pentru crearea și susținerea unor comunităţi care se remarcă prin coeziune şi inspirarea tinerilor în a-şi atinge potenţialul.

Apariții media

Parteneri instutiționali

Parteneri media

Parteneri asociații de studenți

Partener educațional

Partener fondator