Școala de Valori este, pentru zeci de mii de tineri, organizația care i-a ajutat să spună „Știu cine vreau să fiu când voi fi mare!”. De 10 ani, prin programele noastre, călăuzim tinerii și îi ajutăm să își exprime potențialul astfel încât să formeze generația celor care vor transforma România într-o societate bazată pe valori. Din păcate, mulți sunt cei cărora nu reușim să ne adresăm. Sunt tinerii care rămân în urmă, sunt cei pe care societatea ajunge să îi judece mai târziu pentru comportamentul și insuccesul lor, fără ca noi să fi avut grijă față de suferința lor, la momentul potrivit!

Bunătatea se învață în familie

Școala Bunătății este o campanie de fundraising cu și pentru tineri și, totodată, o inițiativă educațională care promovează cultura blândeții, generozității și a compasiunii în rândul tinerilor.

Donează pentru Școala de Valori

Prin intermediul educației centrate pe valori, Școala Bunătății, contribuie pozitiv la lumea interioară a gândurilor, sentimentelor, senzațiilor și emoțiilor copiilor care iau parte la acest tip de experiență. Procesul educațional centrat pe valorile blândețe, generozitate și compasiune, permite contributorilor să înțeleagă și să simtă experiențele, emoțiile și contextele trăite de cei neajutorați ca și cum ar fi ale lor.
La Școala Bunătății tinerii învață să facă fapte bune, fără să aștepte ceva în schimb!

Prin intermediul acestei inițiative modelăm comportamentul tinerilor și al celor mici. Grija față de propria persoană și față de cei de lângă noi poate deveni un mod de viață pentru copii, cu condiția ca aceștia să practice cele 3 valori, acompaniați și de părinții lor.Copiii care au acasă modelul unor părinți, frați sau surori care fac voluntariat, au grijă de vârstnicii din/de pe lângă familie/comunitate, manifestă respect și empatie față de cei neajutorați sau îi consolează pe cei aflați la ananghie, învață lecții valoroase pentru o viață plină, cu bunăstare și cu sens.

Dar din dar se face…

În luna Generozității, pe care am extins-o pe întreaga perioadă a anului :), vă puteți manifesta bunătatea, individual sau în familie, alături de toți cei dragi sau de întreaga comunitate.
Lasă-te inspirat(ă) și încurajează-ți copiii să-și dezvolte imaginația, dă-le ocazia să fie puși pe gânduri, provocați la discuții, să se relaxeze și să se amuze învățând limbajul bunătății, alături de alți copii de vârsta lor. În atelierele noastre, copiii au oportunitatea să-și deschidă orizonturile asupra ideii de a ține cont de sentimentele și nevoile altora, de a arăta grijă și empatie celor din jur.
Adulții vor putea evada din cotidian, pentru că se vor conecta la lumea fascinantă a compasiunii, care reclamă bunăstare dincolo de propria persoană sau familie.
Doneaza

Bunătatea devine mai ușoară pe măsură ce o exersăm

Psihologul Elisha Goldstein, co-fondator al The Center of Mindful Living, spune că atunci când suntem buni cu alții tiparele noastre mentale de lipsă, negativism și inflexibilitate încep să se modifice. Ne îngrijorează tot mai puțin ideea că nu avem suficient de multe resurse pentru noi ca să nu dăm și altora din puținul pe care-l deținem.

Participând alături de copilul tău în acest demers poți intra în comunitatea celor care oferă o șansă la educație de calitate unor 1.200 de tineri din mediul rural și urban mic, în cadrul programului nostru Skills4Life, ce va fi derulat pe parcursul anului 2023.

Vino să învățăm să facem fundraising împreună!

Cum poți face asta? Donează pentru a te înscrie sau a-ți înscrie copiii la unul dintre atelierele noastre sau pentru a intra în posesia unui produs educațional (marca Școala de Valori) care dezvoltă abilități pentru viață.

Un moment mai potrivit, nici că există! Hai și tu în comunitatea celor care transformă fundraisingul într-o tradiție, și nu făcut de oricine, ci de copii pentru copii.

Cu mic, cu mare

Pentru a ne manifesta blândețea, generozitatea și compasiunea avem nevoie de leadership individual în context colaborativ, de inteligență culturală încă de timpuriu la nivel comunitar și de noi metode de comunicare inter-generațională.

De aceea, la Școala Bunătății ne adresăm viitorilor fundraiseri cu vârste 4+ ani.

Bunătatea se împarte

Școala Bunătății își propune să creeze în jurul său o comunitate de tineri mai reflexivă, agilă și armonioasă. Fie ca această inițiativă să fie susținută de toți oamenii preocupați de educație care cred în puterea acesteia de a schimba vieți!Transformăm România într-o societate bazată pe valori sănătoase!
Alătură-te comunității Școala Bunătății

Transformăm România într-o societate bazată pe valori sănătoase!

Alătură-te comunității Școala Bunătății<

Creatori ai proiectului:

Partener