Școala de Valori și Landartech au lansat

Școala Bunătății

Școala de Valori este, pentru zeci de mii de tineri, organizația care i-a ajutat să spună „Știu cine vreau să fiu când voi fi mare!”. De 10 ani, prin programele noastre, călăuzim tinerii și îi ajutăm să își exprime potențialul astfel încât să formeze generația celor care vor transforma România într-o societate bazată pe valori. Din păcate, mulți sunt cei cărora nu reușim să ne adresăm. Sunt tinerii care rămân în urmă, sunt cei pe care societatea ajunge să îi judece mai târziu pentru comportamentul și insuccesul lor, fără ca noi să fi avut grijă față de suferința lor, la momentul potrivit!

Bunătatea se învață în familie

Școala Bunătății este o campanie de fundraising cu și pentru copii și, totodată, un program educațional care promovează cultura blândeții, generozității și a compasiunii în rândul tinerilor.

Prin intermediul educației centrate pe valori, Școala Bunătății, contribuie pozitiv la lumea interioară a gândurilor, sentimentelor, senzațiilor și emoțiilor copiilor care iau parte la acest tip de experiență. Procesul educațional centrat pe valorile blândețe, generozitate și compasiune, permite participanților să înțeleagă și să simtă experiențele, emoțiile și contextele trăite de cei neajutorați ca și cum ar fi ale lor.

La Școala Bunătății copiii învață să facă fapte bune, fără să aștepte ceva în schimb. În acest program folosim învățarea experiențială și jocuri special create, livrate de adolescenți prin metodă interactivă, pentru a modela comportamentul celor mici. Grija față de propria persoană și față de cei de lângă noi poate deveni un mod de viață pentru copii, cu condiția ca aceștia să practice cele 3 valori acompaniați și de părinții lor.

Copiii care au acasă modelul unor părinți, frați sau surori care fac voluntariat, au grijă de vârstnicii din/de pe lângă familie, manifestă respect și empatie față de cei neajutorați sau îi consolează pe cei aflați la ananghie, învață lecții valoroase pentru o viață plină, cu bunăstare și cu sens.

REZERVĂ LOC COPILULUI TĂU LA ȘCOALA BUNĂTĂȚII

Dar din dar se face…

În luna Generozității, îți poți manifesta bunătatea și tu, participând la atelierul Școlii Bunătății prin intermediul căruia copilul tău va putea să-și dezvolte imaginația, să fie pus pe gânduri, provocat la discuții, să se relaxeze și să se amuze, să învețe limbajul bunătății și să-și deschidă orizonturile asupra ideii de a ține cont de sentimentele și nevoile altora, de a arăta grijă și empatie celor din jur.Iar pe tine, ca părinte, te va ajuta să evadezi din cotidian și astfel, să te conectezi la lumea fascinantă a compasiunii, care reclamă bunăstare dincolo de propria familie.

Donează pentru Școala de Valori

Bunătatea devine mai ușoară pe măsură ce o exersăm

Psihologul Elisha Goldstein, co-fondator al The Center of Mindful Living, spune că atunci când suntem buni cu alții tiparele noastre mentale de lipsă, negativism și inflexibilitate încep să se modifice. Ne îngrijorează tot mai puțin ideea că nu avem suficient de multe resurse pentru noi ca să nu dăm și altora din puținul pe care-l deținem.

Participând alături de copilul tău în acest program poți intra în comunitatea celor care oferă o șansă la educație de calitate unor 1.000 de tineri din învățământul profesional și sistemul dual, în cadrul programului Adoptă un Liceu ce va fi derulat pe parcursul anului 2020.

Vino să învățăm să facem fundraising împreună!

În intervalul 3 – 23 Decembrie 2019, Școala de Valori și Landartech își manifestă bunătatea distribuind gratuit 20.000 de pachete Sipahh copiilor din comunitățile cele mai defavorizate din țară, direct în programele Școlii de Valori, precum și prin intermediul ONG-urilor partenere: Asociația OvidiuRo, Asociația Marius și Prietenii, Asociația Glasul Vieții, Asociația SOS Satele Copiilor, Asociația ROI, Asociația World Vision.

Sipahh, un produs nou-nouț pe piața din România, nu vine doar cu un gust bun, care transformă fiecare pahar de lapte într-o băutură delicioasă, ci și cu o tradiție în fundraising, și nu făcut de oricine, ci de copii pentru copii.

Cu mic, cu mare

Pentru a ne manifesta blândețea, generozitatea și compasiunea avem nevoie de leadership individual în context colaborativ, de inteligență culturală încă de timpuriu la nivel comunitar și de noi metode de comunicare inter-generațională.

De aceea, la Școala Bunătății ne adresăm viitorilor mici fundraiseri cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, precum și părinților acestora. Atelierele abordează învățarea creativă, sunt livrate de adolescenții din comunitatea Școlii de Valori, au o durată de 1,5 ore și sunt structurate în trei părți:

1. Explorare

În prima parte, trainerii noștri introduc copiilor noțiuni de explorare a blândeții, generozității și compasiunii ca valori fundamentale în viață și îi ajută pe aceștia să conștientizeze impactul pe care-l au faptele bune pentru sine și pentru semenii lor.

REZERVĂ LOC

2. Identificare valori

În următoarea etapă, părinții alături de copiii lor își identifică valorile familiei, pentru a construi încrederea de care e nevoie pentru a da mai departe altora din puținul pe care-l au și pentru a face un obicei din susținerea actelor de compasiune față de cei mai nevoiași.

REZERVĂ LOC

3. Carnetul bunătății

La final, copiii vor primi ungoodie bag și o diplomă „valoroasă”, precum și un carnet al bunătății, în care aceștia vor putea completa ulterior cu „ștampila Școala Bunătății” ori de câte ori vor face o nouă faptă bună. Cu această ocazie, părintele îi poate arăta copilului său ce înseamnă să dai mai departe din ceea ce deții și să oferi o șansă la educație celor neajutorați. La finalul atelierului, poate fi momentul în care puteți face prima donație împreună, exersând bunătatea în mod colaborativ, pentru o cauză concretă! Cu ajutorul vostru, prin intermediul programului Adoptă un Liceu, un tânăr din România va deveni mai conștient de potențialul său neexplorat, de talentul neutilizat pe care-l deține și de oportunitățile de creștere pe care i le oferă comunitatea în care se află!

REZERVĂ LOC

Magia se întâmplă!

Ulterior participării în atelierele Școlii Bunătății, micii fundraiseri:

image
Devin mai atenți la nevoile celor din jur
Conștientizează importanța relațiilor sociale
Încep să înțeleagă perspectiva celor neajutorați
Dobândesc o mai bună adaptare la situațiile stresante
Manifestă înțelegere și își potențează comportamentul chiar și în cazul unor conflicte cu alți copii
Sunt mai fericiți și mai conștienți de puterea gândurilor și emoțiilor pozitive
Devin mai prietenoși și trăiesc mai rar sentimentul solitudinii.

Bunătatea se împarte

Școala Bunătății își propune să creeze în jurul său o comunitate de tineri mai reflexivă, agilă și armonioasă. Fie ca această inițiativă să fie susținută de toți oamenii preocupați de educație care cred în puterea acesteia de a schimba vieți!
Primele ateliere Școala Bunătății au demarat în 21-Dec 2019. Campania Școala Bunătății poate continua doar cu sprijinul tău!

Plătește aici

Prin participarea copilului meu în Școala Bunătății, oferim șansa la educație centrată pe valori unui tânăr defavorizat, în Adoptă un Liceu.

background

Transformăm România într-o societate bazată pe valori sănătoase!

Alătură-te comunității Școala Bunătății

Get started

Parteneri