Youth, believe in you and become an entrepreneur

ȚĂRI PARTICIPANTE:

Fondation Apprentis d’Auteuil (France)
VILNIAUS KOLEGIJA (Lithuania)
Asociația Școala De Valori (Romania)
Organization for Social Innovation „ARNO” (The Republic of North Macedonia)
Zaklada Znanje na djelu (Croatia)  

CONTEXTUL PROIECTULUI:

Tinerii sunt din ce în ce mai curioși în privința antreprenoriatului. Fără cunoștințe și abilități, frica de eșec, absența modelelor de antreprenoriat, lipsa de experiențe profesionale, resurse financiare, networking îngreunează semnificativ posibilitatea tinerilor de a fi antreprenori.

Proiectul YOU CAN BE are scopul de a găsi soluții pentru integrarea socială și profesională a tinerilor, astfel acest proiect își dorește să promoveze antreprenoriatul ca o posibilă modalitate de dezvoltare personală și profesională.

 

OBIECTIVELE PROIECTULUI:

Participanții din proiectul YOU CAN BE vor beneficia de:
  • ghid de antreprenoriat pentru informarea tinerilor despre modele de antreprenoriat de succes;
  • program de mentorat cu durata de 6 luni ce își propune recrutarea, formarea și evaluarea a 20 de mentori. Oamenii de afaceri vor avea o perspectivă mai realistă în ceea ce privește înțelegerea valorilor și așteptărilor tinerilor la un loc de muncă. Toate lecțiile învățate și cele mai bune practici vor fi adunate într-un ghid, totodată se va crea organic o comunitate de mentori la nivel european în țările partenere.
  •  
  • organizarea unor ateliere europene care să permită schimburi între tinerii care au un plan de afacere. Aceste ateliere sunt o oportunitate de a întâlni oameni de afaceri și de a vizita întreprinderile acestora, totodată atelierele abordează conceptul de responsabilitate socială și cel de responsabilitate față de mediu, concepte utile privind sustenabilitatea afacerii.

REZULTATELE PROIECTULUI:

Proiectul contribuie la creșterea aptitudinilor interpersonale cum ar flexibilitate, gândirea creativă curiozitatea, munca în echipă. Participanții își vor dezvolta abilități antreprenoriale precum leadership, project management, capacitatea de a inova și comunicare. Ne dorim ca participanții să descopere și să înțeleagă ce înseamnă simțul responsabilității, cunoașterea propriei persoane și cel  mai important încrederea în propriile puteri după cum spune și titlul proiectului Belive in You. Aceste instrumente menționate încurajează tinerii de a-și descoperi valorile personale, acesta fiind primul pas în crearea unei întreprinderi sustenabile.

Aproximativ 50 de tineri antreprenori vor dobândi încredere și respect de sine, vor înțelege ce înseamnă cetățenia europeană. Aceștia vor dobândi și consolida idei și practici inovatoare pentru a crea un proiect de afaceri, astfel vor avea o mai bună cunoaștere și înțelegere despre piața muncii și mediul întreprinderii prin relația apropiată cu mentorii lor. 

200 de tineri, în special cei care nu beneficiază de studii superioare sau de un loc de munca stabil vor avea posibilitatea de a participa la acest program, prin care noi căutăm să  îmbunătățim suportul oferit tinerilor care ar dori să devină antreprenori prin dezvoltarea unui program de mentorat și oferindu-le posibilitatea de a participa la ateliere europene pentru a stimula dezvoltarea afacerilor lor.

Manager de proiect: Ioana Ciuca Email: ioana.ciuca@scoaladevalori.ro