Career Bus
proiect de orientare școlară și consiliere în carieră pentru liceeni

1. Ce este Career Bus?

Career Bus este un proiect desfășurat de Școala de Valori, coordonat de Asociația pentru Valori în Educație și sprijinit de Apa Nova București. Orientarea școlară și consilierea în carieră sunt decisive în procesul de alegere a unei meserii de către elevii de la liceele tehnologice conform abilităților personale. Peste 100 de elevi, cu vârsta cuprinsă între 15-18 ani, de la Liceul Tehnologic „Dumitru Dumitrescu” din Buftea și Colegiul Tehnologic „Anghel Saligny”, din București, au participat la proiectul Career Bus, beneficiind de 6 module de consiliere în carieră și orientare vocațională. Elevii și-au dezvoltat autocunoașterea, au descoperi care le sunt punctele tari, potențialul neexplorat, precum și alternativele școlare și de carieră pe care le pot lua în considerare de timpuriu. Proiectul a crescut gradul de conștientizare și interesul pentru calificările profesionale tehnologice în rândul elevilor din licee tehnologice selectate din București și județul Ilfov.

2. Cui ne-am adresat?

Proiectul Career Bus a vizat cu vârsta cuprinsă între 15-18 ani, de la Liceul Tehnologic „Dumitru Dumitrescu” din Buftea și Colegiul Tehnologic „Anghel Saligny”, din București.

3. Care sunt oportunitățile de care au beneficiat participanții în proiectul „Career Bus”?

  • Au identificat interesele ocupaționale care îi vor ajuta să aleagă traseul educațional și profesional, completând chestionarul Check4Skills.
  • Au claritate asupra posibilităților de dezvoltare personală, educațională și de carieră.
  • Au conștientizat propriile aptitudini de bază și le-au identificat cu ușurință.
  • Au învățat că interesele, preferințele și competențele unui individ creează o dispoziție personală specifică, de a percepe lucrurile și evenimentele, de a gândi și simți în mod propriu.
  • Dețin o perspectivă amplă asupra viitorului, astfel înțeleg tendințele continue din piața muncii într-o continuă schimbare și cu accent pe tehnologie.
  • Au primit îndrumare în legătură cu parcursul tău profesional și sprijin pentru construirea unei cariere pe măsura așteptărilor.
  • Au interacționat și au pus întrebări profesioniștilor din cadrul companiei Apa Nova București și au aflat cum este să fii un meseriaș bun chiar în țara ta.
  • Au vizitat Stația de Tratare a Apei Roșu, unde au observat direct activitățile din stație.
  • Au găsit propriile obiective de dezvoltare personală, academice și de carieră prin dezvoltarea unui plan personal de inițiativă.
  • Au înțeles relevanța parcursului educațional pentru alegerea carierei.

4. Cum s-au desfășurat activitățile Career Bus?

Proiectul oferă elevilor o experiență de învățare unică prin intermediul modulelor de dezvoltare personală și orientare în carieră, dar și posibilitatea a interacționa cu profesioniști care ocupă joburi pe care le pot lua în calcul pentru viitoarea ta carieră. În urma proiectului, desfășurat în perioada Octombrie 2023 – Mai 2024, 67,95% dintre elevi și-au conștientizat abilitățile și pasiunile, alegând cariere în concordanță cu acestea. 71,13% dintre participanți au descoperit industriile locale în care își pot dezvolta cariera. 69,43% au înțeles impactul digitalizării și au realizat că multe meserii vor fi preluate de roboți, fiind necesară adaptarea la noi roluri și competențe.

5. Care au fost temele atelierelor?

Modul 1

 
Check4Skills
Se bazează pe chestionarul cu același nume. Pe măsură ce tinerii au completat răspunsuri în acest instrument, au regăsit întrebări referitoare la aspirațiile, activitățile, interesele și alte estimări de sine ale propriei persoane. Rezultatul acestei auto-testări le-a arătat codul ocupațional.  

Modul 2

 Check4TechnicalSkills Play4TechnicalSkills
Play4TechnicalSkills este o simulare, prin intermediul căreia tinerii au aflat că în afară de aptitudini, îndeplinirea cu succes a unei activităţi este condiţionată de cunoştinţe şi deprinderi, interese şi atitudini. Cunoştinţele şi deprinderile, în lipsa aptitudinilor, asigură îndeplinirea activităţilor profesionale numai la un nivel mediu. Dacă, pe lângă cunoştinţe şi deprinderi, mai există şi aptitudini, atunci poți obţine rezultate superioare în activitatea respectivă.

Modul 3

Career Bus
Modulul Career Bus se bazează pe board games, prin intermediul căruia tinerii își identifică dorințele și aspirațiile de afirmare, își aprofundează ideile cu privire la statutul social viitor pe care și-l doresc, definesc ce rol ar vrea să joace cariera în viața fiecăruia și să găsească căile potrivite pentru auto-împlinire. Modulul cuprinde: Modul 3.1 | Career Bus Nu te supăra frate Modul 3.2 | Career Bus Interese de Carieră Modul 3.3 | Career Bus Ocupații Locale și Regionale

Modul 4

Play4FutureJobs
Tânărul participant a beneficiat de o perspectivă mai amplă asupra viitorului care i-a oferit posibilitatea să înțeleagă și să răspundă tendințelor într-o continuă schimbare de pe piața muncii. Astfel, acesta a descoperit un set complex de competențe surprinzătoare, necesare și recompensate în viitoarea piață a muncii.

Modul 5

Interactions4Skill
Prin intermediul acestui modul, participanții au interacționat cu oameni care profesează ocupațiile de care sunt interesați. Elevii au sta de vorbă cu meseriași, specialiști și manageri din companie, pentru a afla cum este să lucrezi în domeniu tehnic: de la parcursul profesional la succes.

Modul 6

Orientation4Career
În cadrul acestui context de învățare, tinerii și-au identificat dorințele și aspirațiile de afirmare, au aprofundat ideile cu privire la statutul social viitor pe care și-l doresc, au definit ce rol are educația și cariera în viața lor și au găsit căi potrivite pentru auto-împlinire. De asemenea, au identificat traseul de dezvoltare vocațională.

Cum a fost experiența elevilor de la Colegiul Tehnic Anghel Saligny din București și Liceul Tehnologic „Dumitru Dumitrescu” din Buftea ?

Cum a fost proiectul „Career Bus” pentru elevii și parteneri?

7. Despre parteneri

AVE (Asociația pentru Valori în Educație) este o organizație non-profit, al cărei principal obiectiv este acela de a aduce sistemul educațional din România în top 10 din Europa, până în 2035. AVE dorește să transforme sistemul educațional din România într-unul care să promoveze respectul, onestitatea, spiritul de echipă și responsabilitatea. Puteți fi la curent cu acțiunile AVE urmărind paginile de LinkedIn, Facebook și Instagram.
Din 2000, Apa Nova București, o companie Veolia, și-a asumat responsabilitatea gestionării resurselor de apă, tratarea și distribuția apei către consumatori, evacuarea apelor uzate și a apelor meteorice din Municipiul București. În cei peste 23 de ani, sistemul de alimentare cu apă și de canalizare a fost reabilitat, modernizat și dezvoltat conform celor mai bune practici industriale în domeniu, realizări care se traduc prin investiții de peste 750 de milioane de euro până în prezent.